Fire date-antrekk til valentinsdagen

DRESS TO IMPRESS: Enten du skal på en romantisk date eller du feirer dagen med venninnegjengen kan du la deg inspirere av minMote-redaksjonens fire ulike dateantrekk. Foto: Getty Images / Produsentene

Planene er mange og store for valentinskvelden. minMote har laget fire antrekk du kan bruke til forskjellige dater på alle hjerters dag.

MinMote
Publisert:

Av ODA MARIE MIDBØE, INGRID BRUVIK og MARTINE HAUG NYSETHER

Valentinsdagen er godt i gang, og planene for kvelden er ofte preget av sosialt samvær. Både middag på restaurant, kino, fest med venninner eller en hyggelig kveld hjemme står på agendaen for mange.

Antrekket for kvelden vil variere utifra hva du skal, og hvem du skal være med. Er det en kjæreste eller ektemann, vil du kanskje iføre deg et romantisk antrekk, mens du muligens ønsker å gå for et mer vågalt uttrykk dersom en fest med venninner står i kalenderen.

minMote har samlet fire ulike antrekk som passer ulike stiler og aktiviteter på valentinsdagen:

Klassisk

ELEGANT: Blondebluse fra Lindex, 349 kr. Øredobber fra Gina Tricot, 99 kr. Sko fra Bianco, 599 kr. Dressbukse fra H&M, 199 kr. Kåpe fra Zara, 559 kr. Clutchveske fra Acne Studios, 3195 kr. Foto: Produsentene

Mens mange elsker å kle seg opp i kvinnelige kjoler og vågale antrekk, er det også flere som sverger til en klassisk stil. Det trenger imidlertid ikke bety at du ser kjedelig ut når du pynter deg.

Velg en sort, ettersittende dressbukse i en fin passform, og style den med romantiske blonder eller blomstermønster. På den måten ser du ikke for formell ut, men fremhever din kvinnelighet.

For å tilføre antrekket farge, kan du gå for øredobber eller et halssmykke i elegante fargenyanser, og ta på en fargesterk kåpe som ytterplagg. Et par høye støvletter gir deg både de ekstra centimeterne over bakken og forlenger bena, men vil også umiddelbart gjøre antrekket med festpreget.

Casual

ENKELT OG ELEGANT: Silkebluse fra FWSS, 1599 kr. Jeans fra Bik Bok, 599 kr. Kåpe fra Vivikes, 1499 kr. Leppestift fra YSL, 295 kr. Sko fra Aldo, 1099 kr. Parfyme fra Byredo, 1400 kr. Øredobber fra Mango, 299 kr. Clutch fra Zara, 299 kr. Smykke fra Zara Foto: Produsentene

Det enkle er ofte det beste. Og skal du på date rett etter jobb, eller blir du overraskende bedt med ut, er den beste måten å oppgradere antrekket ditt bare et par grep unna.

Et par stiletter, en kul clutch og en leppestift gjør susen. Da gjør det fint lite om resten av antrekket er den tradisjonelle jeansen og en enkel kåpe. Men dropp gjerne hverdagsgenseren til fordel for en bluse i et delikat materiale som silke.

Kronen på verket er et par statement- øredobber, en diskré parfyme og du er klar til å se hva kvelden kan bringe.

Party

UT PÅ BYEN: Magetopp fra Zara, 559 kr. Pumps fra Bianco, 499 kr. Øredobber fra Zara, 129 kr. Ringer fra Maria Black.com (selges i flere norske butikker), fra 560 kr/stk. Armbånd fra Bjørg Jewellery hos David Andersen, 990 kr. Veske fra Mango, 299 kr. Skinnskjørt fra H&M 799 kr. Foto: Produsentene

Selv om du er singel er det ingen grunn til å bli sittende hjemme av den grunn. Enten du samler gjengen til et realt vors før byen eller velger å ta en drink med ei venninne - er det en ypperlig anledning til å ta frem stiletthælene.

Magetoppen er tilbake i motebildet, og denne sesongen skal bare en liten glippe av magen synes. Kombiner den med et høylivsskjørt, og unngå å fyse ved å velge en langermet magetopp.

Dropp store og iøyenfallende smykker - hold det hele enkelt. Velg heller flere tynne gullringer og gjerne et kult armbånd til å pynte opp håndleddet. Også til dette antrekket er et par statement-øredobber prikken over i-en.

Romantisk

HOT I RØDT: Smykke fra By Malene Birger hos Høyer, 999 kr. Clutch fra Pieces, 499,95 kr. Kjole fra Mango, 299 kr. Leppestift fra Dior hos Kicks, 320 kr. Ring fra Thomas Sabo hos David Andersen, 799 kr. Sko fra Zara, 599 kr. Foto: Produsentene

Rødt var en av de heteste fargene forrige sesong, men det er ingen grunn til at den røde kjolen ikke følger oss videre inn i det nye året. I likhet med «den lille sorte», er den røde kjolen en evig klassiker, og passer ypperlig dersom du skal på date med din kjære på selve valentinsdagen.

Velger du en ettersittende variant, er det en fordel at du ikke viser for mye hud. På den måten unngår du at antrekket ser «tacky» ut. Dersom du velger en videre kjole, kan du med fordel velge en kjole med en kortere lengde eller som har utringing. Bare pass på at du ikke viser for mye av det gode - det er ofte bedre å overlate noe til fantasien.

Dersom du velger en enkel kjolevariant, kan du med fordel piffe den opp med et iøyenfallende smykke og sexy, røde lepper. Tar du på deg hudfargede hæler, vil det dessuten skape en forlengende effekt på bena dine.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.