Nyheter

Slik forebygger du aldringstegn i 30-årene

Jessica Biel (31)  har en flott hud som oser av gode produkter og vaner. Slik forebygger du aldringstegn om du er i 30-årene.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Når du kommer i 30-årene dukker det opp nye utfordringer for huden. Fine linjer og mimiske rynker melder sin ankomst og huden kan til tider preges av dehydrering. Det viktigste du kan gjøre er å holde huden din i balanse og evetuelt behandle urenheter og hyperpigmentering, som kan komme i forbindelse med graviditet.

Er du glad i solen og på evig jakt etter en gyldenbrun hud, bør du ta noen forholdsregler for å forebygge for tidlig aldring av ansiktshuden din. minMote har fått hud- og kroppsterapeut ved Artesia Spa, Nicola Vendrells beste tips.

Gode tips:

1. For å unngå solskader bør du alltid bruke solfaktor 30 i dagkremen din - gjerne kombinert med et serum som forebygger pigmentforandringer og tilfører huden antioksidanter. Det forebygger miljøskader og for tidlig aldring av huden. Dette anbefales for alle som er gravide eller planlegger graviditet, da mange opplever problemer med ujevn pigmentering i forbindelse med svangerskapet. Gå for en variant som tilfører fuktighet og som motvirker dehydrering uten å være for fet i konsistensen.

2. Mange glemmer at aldringstegn vises tidligst på bryst og hals, samt rundt øyne og munn. Huden her er tynnere og løsere enn andre steder i ansiktet. Bruk øyeprodukter for å tilføre fuktighet og forebygge tørrhetslinjer. På sommeren bør du sverge til en øyekrem med solfaktor 15, samt store solbriller. Da unngår du myserynker og solskader.

3. For deg som ønsker en solkysset hud uten den skadelige effekten sol og solarium har, finnes det en rekke gode selvbruningsprodukter og mineralsminke. Når det kommer til selvbruning, kan du selv velge hvor mørk nyanse du ønsker. Husk å skrubbe huden godt for å unngå skjolder. Du kan også ta i bruk solpudder og highlighter, som kan blandes inn i fuktighetskrem og bodylotion, for glød og skimmereffekt på ansikt og kropp. På markedet finnes det også produkter som både gir fukt og glød i tillegg til beskyttelse mot solen.

Salongbehandling:

– Regelmessige hudpleiebehandlinger tilpasset din hudtype er et must. Gå for en variant som behandler aldringstegn, ujevn pigmentering og tilfører rikelig med fuktighet som bygger opp hudbarrieren. En personlig favoritt er bruk av fruktsyrer, antioksidanter, peptider og planteekstrakter i salongbehandlingsprodukter. Dette kombinert med lifting massasjeteknikker, apparater som sluser inn aktive virkestoffer i dypere hudlag og mikrostrøm som gir oppstramming av ansiktsmuskulaturen er opptimalt i denne alderen, avslutter Vendrell.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernenes skjønnhetsknep

LES OGSÅ: Helena Christensen snakker ut om tiden som supermodell

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak perfekt hud

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Sminke
  2. Jessica Biel
  3. Rynker
  4. fuktighet
  5. Soling

Relaterte artikler

NYHETER

Slik forebygger du aldringstegn i 50-årene

NYHETER

Slik forebygger du aldringstegn i 40-årene

HUDPLEIE

Slik kan du forebygge og behandle solskader

HUDPLEIE

MinMotes store hudguide: Dette bør du gjøre med huden i høst

SKJØNNHET

Få tips fra hudlege: Kan mat og trening gi fin hud?

SMINKE

Slik sminker du ulike hudtyper

HUDPLEIE

Endringene huden din blir glad for i høst