Lagerfelds katt kan arve milliardformue

RIKE: Her er Karl Lagerfeld foran et bilde av katten Choupette i februar 2015. Nå kan katten arve designerens formue. Foto: Getty Images.

Avdøde Karl Lagerfeld kan ha overført sin gigantformue til sitt livs store kjærlighet – katten Choupette (8).

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

At Lagerfeld var en ekte kattemann er det liten tvil om. Han har flere ganger uttrykt sin kjærlighet til katten Choupette.

Tirsdag kom nyheten om at Chanel-designeren er død, 85 år gammel.
Etter et liv i sentrum av motebransjen har Lagerfeld opparbeidet seg en solid formue. Han etterlater seg ingen barn eller partner, så nå spekuleres det i om det er katten som skal arve formuen som sies å være på 1,5 milliarder norske kroner, ifølge Le Figaro.
Katten, som er av rasen Hellig birma, kom inn i Lagerfelds liv ved juletider i 2011. Da hadde Lagerfeld passet på katten for modell-vennen Baptiste Giabiconi som var på reise. Da Giabiconi kom tilbake, anså Lagerfeld katten som sin.
Siden har de to levd et liv i luksus sammen.

NYHETER

Slik minnes kjendisene Karl Lagerfeld

Katten har flydd i privatfly og fått servert delikatesser mens den har vært matfar Lagerfelds store inspirasjon. Katten, som har over 170.000 følgere i sosiale medier, skal også ha tjent sine egne penger for å være med på ulike oppdrag.

Til tross for at Choupette har sin egen bankkonto, er det ikke sikkert hun kan arve alle pengene. Ifølge franske Le Figaro kan nemlig ikke dyr arve penger i Frankrike. Det er likevel mulig at Lagerfeld kan ha sikret at den som skal passe på Choupette har arvet pengene, og dermed sikret katten et liv i rikdom.

Fikk du med deg? Slik var Lagerfelds liv (krever innlogging)

Lagerfeld, som er tysk, kan også ha sikret at det er tyske lover som skal følges. Da kan katten Choupette være eneste arving, ifølge avisen.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.