Norske Andrés stylet hår for Chanel: – En stor ære

MOTEFEST I PARIS: Chanels visninger er blant de gjeveste man kan bli invitert til. I hadde Andrés Valle-Kløvstad og Malin Wallin flydd fra Oslo til Paris for å gjøre håret til visningen.

Stjerner som Anna Wintour og Keira Knightley satt på første rad og så den nye kolleksjonen til Chanel. Backstage sto norske Andrés Valle-Kløvstad og fikset håret til modellene.

Malin Gaden
Publisert:

Det er mange som gjerne skulle hatt en plass på en av Chanels motevisninger. Her samles motebransjens største stjerner seg sammen med kjendiser fra hele verden for å se på den nyeste kolleksjonen til det som må være verdens mest kjente motehus.

Nylig viste Chanel frem sin couture-kolleksjon i Paris, men denne gangen var det ikke de celebre gjestene på første rad som stjal vår oppmerksomhet. Bak scenen sto nemlig den norske frisøren Andrés Valle-Kløvstad. Han var blant de som sto for hårstylingen til den gjeve visningen.

STOR JOBB: Det er nok ikke mange nordmenn som kan si at de har jobbet for verdens mest kjente merke under moteuken i Paris, men det kan Andrés Valle Kløvstad.
UANSTRENGT: Chanel-håret besto av løse, ledige bølger. På frisørspråket kalles dette en «S-wave».

– Jeg synes det er en stor ære å jobbe for Chanel, sier han til MinMote.

Valle-Kløvstad jobber til vanlig i salongkjeden Gevir, som frisøren sier har gitt ham muligheten til å gjøre oppdrag som dette. Forrige torsdag fikk han og kollega Malin Wallin bekreftet at de skulle fly ned til Paris sammen med Oribe og jobbe på en av verdens største motevisninger. Mandag landet de i Paris og senere på kvelden fikk de beskjed om når de skulle møte opp dagen etterpå.

– Vet dere hva inspirasjonen for hårstylingen er på forhånd?

– Å, nei. Vi fikk vite at de første modellene skulle komme dit 04.30, og vi fikk ikke vite hva slags hår vi skulle lage før vi ankom location.

STORSLÅTT: Chanels visninger pleier ofte å være noe helt for seg selv.

Videre forteller frisøren at couture-visningen til Chanel er blant de strengeste han har jobbet på.

– Jeg har jobbet moteuker i 13 år, men dette er det strengeste showet jeg har jobbet på – og det jeg har gjort minst på. Det hadde blitt satt opp skilt hvor det sto at telefon ikke var tillatt. Den skulle du bare legge langt vekk. Det er strengt, men så gøy å være en del av også, sier Valle-Kløvstad og fortsetter:

– Det kan hende du ender opp med å ta imot en krølltang i fire timer. Kanskje står du bare og holder hårklyper. Til og med de som har jobbet med dette i 30 år kan gjøre det samme. Men det er noe med å bare være i den situasjonen også, og å lage et sluttprodukt sammen.

LØST, LEDIG OG PENT: Årets inspirasjon til Chanels couture-visning var sofistikerte, pene og myke bølger.

– Blir du nervøs?

– Ja, men jeg mener man alltid skal være litt nervøs. Det er sunt og gjør at du gjør en god jobb.

Frisøren forteller at det er høyt nivå på slike visninger. Backstage står hele 28 frisører fra hele verden. Noen har flydd inn fra London, andre fra New York og Los Angeles. På couture-visninger kan stylingen ofte være litt mer stort og «over the top» enn på andre visninger, men i år skulle disse 28 frisørene ha fokus på myke bølger.

– Vi skulle lage en såkalt «S-wave». Løst, ledig og pent. Myke bevegelser. Det skal se sofistikert og pent ut, men det skal heller ikke se ut som det ligger en stor jobb bak.

Til tross for at dette er visningen frisøren muligens har gjort minst på, ser han tilbake på det som et høydepunkt.

– Forhåpentligvis får man være med videre. Det er litt spisse albuer på sånne visninger, men jeg tenker det kan være positivt. Det kan trigge noe – hvert fall i meg.

GJEV JOBB: Den danske modellen Mona Tougaard hadde også sikret seg en kul jobb denne tirsdagen. Hun var nemlig å se på catwalken til Chanel!
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: