Benekter at Kim Kardashian skal ha ødelagt Monroe-kjole

SKAPTE STORM: Kim Kardashian skapte overskrifter da hun møtte opp i denne berømte Marilyn Monroe-kjolen.

Ripley’s «Believe It or Not»-museum slår tilbake mot anklagene om at Kim Kardashian skal ha ødelagt ikonisk kjole.

De færreste glemmer nok da Kim Kardashian møtte opp i Marilyn Monroes ikoniske kjole under Met-gallaen i mai. Men da det ble hevdet at kjolen hadde fått skader etter stuntet, kokte det på nettet.

SLITASJE: Bildene som sirkulerte på internett etter at kjendisen brukte kjolen viser tydelig slitasje på kjolens sømmer og krystaller.

Nå har museet selv tatt til sosiale medier for å rette opp i det de mener er feilaktige anklager.

I en lengre post på deres Instagram hevder museet at Kardashian ikke ødela kjolen i løpet av den korte tiden hun hadde den på seg.

«Kim Kardashians tur opp trappene på The Metropolitan Museum under årets Met-galla har vakt oppsikt, men en ting det ikke direkte forårsaket er de rapporterte skadene på Marilyn Monroes berømte «Happy birthday»-kjole», skriver museet.

I innlegget hevder Ripley’s at en rapport fra 2017 allerede viste til revnede sømmer og slitasje på kjolen.

Det understrekes at kjolen hadde pådratt seg skader fra før, og at Kardashian ikke «personlig» skadet kjolen ytterligere.

Hun skal ha brukt den originale kjolen kun i noen minutter på den røde løperen før hun skiftet til en replika-kjole. Selv har Kardashian innrømt at hun aldri fikk glidelåsen på kjolen helt igjen, og derfor brukte en hvit pels for å skjule baksiden av kjolen, ifølge CBS.

DEKKET TIL: Kjendisen brukte angivelig bare den hvite pelsen for å dekke til at kjolen ikke passet.

Det var Marilyn Monroe-ekspert og eier av den største private samlingen av Monroe-eiendeler, Scott Fortner, som postet bildene av det som skulle vise kjolen før og etter Met-gallaen.

Fortner har ikke kommentert på Ripley’s nye påstander om kjolen. Kim Kardashian har heller ikke kommentert hverken Fortners anklager, eller Ripley’s forsvar av henne.

Fortsatt misnøye

Til tross for at kjolens eiere nå har gått ut for å renvaske Kardashians navn på sosiale medier, er det fortsatt stor misnøye blant de som mener at kjolestuntet aldri burde blitt gjennomført.

– Men vi så alle videoene av teamet deres som rev og dro i kjolen for å få den over den kvinnens (Kim Kardashian, journ.anm.) kropp, når det var tydelig at den ikke passet, skriver en opprørt bruker.

Kommentaren referer til en viral video av et team som sliter med å få den berømte kjolen over Kardashians rumpe og hofter.

Andre er opprørte over at Marilyn Monroe «fortsatt utnyttes», flere tiår etter hennes død:

– Hvorfor lar dere ikke en død kvinne som har blitt utnyttet hele livet endelig få hvile i fred?, skriver en annen bruker.

Publisert: