Justin Timberlake forsvarer legendarisk denimantrekk

STILFORVANDLING: Mye har skjedd med Justin Timberlakes (39) stil siden han var sammen med Britney Spears. Her på rød løper under 50 års feiringen av Songwriters Hall of Fame i New York i 2019. Foto: Brad Barket/Invision/AP

Justin Timberlake mener at det ikoniske denim-on-denim-antrekket som han matchet med Britney Spears under American Music Awards i 2001 passer like godt inn i 2020.

Synne Krogstad Johnsen
Publisert:

Puddel-krøller, lilla brilleglass, hip hop-look og bukser med frekke detaljer. Det er mye som har skjedd med stilen siden Timberlake slo gjennom med boybandet NSYNC. Men noen moteøyeblikk er mer ikoniske enn andre, og det er vanskelig å glemme øyeblikket da det daværende paret Justin Timberlake og Britney Spears dukket opp på den røde løperen på American Music Awards i 2001. Begge i ført denim fra topp til tå.

HISTORISK ANTREKK: Britney Spears (t.v) og Justin Timberlake (t.h) fikk mye oppmerksomhet da de dukket opp i matchende denim antrekk under American Music Awards i 2001. Foto: Mark J. Terrill, File

Forsvarer antrekket

Nylig gjestet Timberlake podcasten til tidigere NSYNC bandkollega Lance Bass, The Daily Popcast, hvor han snakket om antrekkene. Selv om mange har stilt spørsmål ved hvorfor de gikk for denim-stilen på den røde løperen, står artisten fortsatt for dette valget.

– Antrekket kan for så vidt funke i dag også, sier han i podcasten.

Det kan han ha rett i. Tidligere i år uttalte Marte Dahlgren, en av Norges fremste stylister, til MinMote at double denim er tilbake.

– Trenden med double denim kommer og går, men vi har nok sett ekstra mye av den de siste sesongene. Uansett så er denim det ultimate stoffet, og jeans det ultimate plagget å style. Det passer til alt, sier hun.

KLÆR

HVORDAN LYKKES MED TRENDEN

Bass sier i podcasten seg enig i at denim on denim er populært nå, men sliter litt med å se hvorfor man skal velge det på rød løper. Da har Timberlake bare ett svar å komme med:

– Du gjør veldig mange ting når du er ung og forelsket, sier han, og henviser til forholdet hans med Britney Spears som varte i tre år.

Inspirert andre

Det matchende antrekket har både blitt elsket og hatet, og er fortsatt et av de mest omtalte rød løper-øyeblikkene i historien. Derfor er det ikke så rart at flere stjerner har kopiert antrekket i senere tid. Blant annet så dukket artisten Katy Perry og rapperen Riff Raff opp i matchende antrekk fra Versace under MTV Video Music Awards i 2014.

INSPIRERT: Artistene Riff Raff (t.v) og Katy Perry (t.h.) var tydelig inspirert av Justin Timberlake og Britney Spears under MTV Video Music Awards i 2014. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Publisert: