Auksjonsbom for Diana-kjole

IKONISK ØYEBLIKK: Prinsesse Diana og John Travolta fikk de andre gjestene i Det hvite hus til å måpe da de svinget seg på dansegulvet i 1985. Foto: NTB scanpix

Ingen ville punge ut for den midnattsblå fløyelskjolen prinsesse Diana hadde på seg da hun danset med John Travolta i Det hvite hus.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

I november ble det annonsert at en av prinsesse Dianas mest ikoniske kjoler skulle bli solgt på auksjonshuset Kerry Taylor i London. Det er snakk om kjolen hun hadde på seg i 1985 under middagen i Det hvite hus arrangert av det daværende presidentparet Ronald og Nancy Reagan.

Prinsesse Diana svingte seg på parketten med ingen ringere enn skuespiller John Travolta, og fløyelskjolen uten skuldre regnes i dag som et av de mest kjente antrekkene hennes.

Det var ventet at kjolen kunne bli solgt for hele 350.000 pund, som vil si 4,2 millioner kroner. Men da auksjonen braket løs mandag kveld var det ingen som var villige til å punge ut minsteprisen på 200.000 pund, skriver Daily Mail. Det vil se omtrent 2,4 millioner kroner.

Kjolen er designet av Victor Edelstein, som designet kjoler for de kongelige i mange år. Det var Diana selv som spesialbestilte kjolen i en dyp blåfarge etter at hun hadde sett den samme kjolen i burgunderrød på designerens kontor, ifølge auksjonshuset selv.

UFORGLEMMELIG: John Travolta har uttalt at han alltid vil huske den gangen han fikk danse med selveste Lady Di. Foto: The Ronald Reagan Presidential Library/REUTERS

John Travolta har tidligere uttalt at han aldri kommer til å glemme dansen med prinsesse Diana.

– Det er et av de absolutte høydepunktene i livet mitt. Så det er det beste minnet fra 80-tallet for min del, svarte han under en «Good Morning America»-sending i 2016.

NYHETER

Prins Charles lanserer kleskolleksjon

Selv om den blå fløyelskjolen ikke fikk nye eiere mandag kveld, var det andre plagg fra Dianas garderobe som ble solgt – blant annet en annen fløyelskjole designet av Kathrine Cusack som gikk for 48.000 pund (ca 570.000 norske kroner) og et mørkeblått antrekk signert Cathrine Walker som ble solgt for 28.000 pund (omtrent 336.000 norske kroner).

Publisert: