Influencer Olivia Jade innblandet i universitetsskandalen

INFLUENCER: Olivia Jade Gianulli er datteren til skuespiller Lori Loughlin og motedesigner Mossimo Gianulli. Foto: AP
INFLUENCER: Olivia Jade Gianulli er datteren til skuespiller Lori Loughlin og motedesigner Mossimo Gianulli. Foto: AP

Flere merker kutter båndene med Youtuberen Olivia Jade Gianulli (19) etter foreldrene ble tiltalt for universitetssvindel.

Den siste uken har universitetsskandalen rystet USA, hvor titalls personer er tiltalt for bestikkelser i forbindelse med opptak på eliteskoler. Deriblant flere kjent fjes, som «Fullt Hus»-skuespilleren Lori Louglin.

Louglin er sammen med ektemannen Mossimo Giannulli tiltalt for å ha betalt 500 000 dollar, som vi si omkring fire millioner kroner, for å få det til å se ut som døtrene Olivia Jade og Isabella var roere for å garantere dem plass på eliteuniversitetet University of Southern California.

19 år gamle Olivia Jade er stor på sosiale medier, og har i skrivende stund 1,4 millioner følgere på Instagram og 1,9 millioner følgere på YouTube. Det har imidlertid ikke vært aktivitet på noen av kanalene siden skandalen blåste opp.

FAMILIE: Olivia Jade sammen med moren Lori Loughlin og søsteren Isabella. Foto: AP
FAMILIE: Olivia Jade sammen med moren Lori Loughlin og søsteren Isabella. Foto: AP

På YouTube legger Olivia Jade ut mote- og skjønnhetsvideoer, som for eksempel «hauls» og sminke tutorials. Hun har også lagt ut flere videoer hvor moren er med, samt en hvor hun har besøk av morens kollega i Fullt hus, John Stamos.

Sephora avslutter samarbeid

Med millioner av følgere har Olivia Jade sine plattformer vært attraktive for annonsører, og hun har blant annet lansert en øyenskyggepalett i samarbeid med skjønnhetsgiganten Sephora. Nå har imidlertid Sephora valgt å trekke øyenskyggepaletten fra butikkhyllene.

– Etter nøye vurderinger av de siste utviklingene i saken, har vi valgt å avslutte Sephora sitt samarbeid med Olivia Jade med umiddelbar virkning, skriver selskapet i en uttalelse til Refinery 21.

Da skandalen ble kjent skal flere ha lagt igjen dårlige anmeldelser av produktet på Sephora sin nettbutikk.

Ifølge magasinet har også Tresemmé avsluttet samarbeidet med influenceren. Olivia Jade har annonsert for hårpleieproduktene en rekke ganger på sine kanaler – den siste posten på sosiale medier er datert 13. februar.

Olivia Jade har foreløpig ikke kommentert saken.

PÅ RØD LØPER: Olivia Jade har nesten to millioner følgere på YouTube hvor hun deler skjønnhet- og motevideoer. Foto: Pa Photos
PÅ RØD LØPER: Olivia Jade har nesten to millioner følgere på YouTube hvor hun deler skjønnhet- og motevideoer. Foto: Pa Photos

Flere skoleskandaler

Dette er ikke den eneste skandalen Olivia Jade har vært involvert i forbindelse med skolegangen. Da hun begynte på UCLA høsten 2018 postet hun en video hvor hun svarte på spørsmål fra fansen. På spørsmål om hvordan hun skulle balansere karrieren som influencer med universitetet, svarte hun:

– Jeg vet ikke hvor mye skole jeg faktisk vil gå på, men jeg vil prøve å snakke med lærerne og alle andre og håper jeg klarer å balansere alt sammen. Jeg vil ha opplevelsen, som for eksempel kampdager og fester. Jeg bryr meg egentlig ikke skolen, som alle dere vet.

Uttalelsen fikk mye kritikk fra seerne.

– Det suger at noen folk ikke har privilegiet til å få en utdannelse, og hun går på universitet kun for kampdager, skrev en i kommentarfeltet.

Kommentar fikk 1500 likes.

Olivia Jade gikk senere ut å unnskyldte seg.

– Jeg sa noe som var ignorant og dumt, rett og slett. Jeg er veldig skuffet over meg selv.

Hvordan var din opplevelse i dag?