Norske Polina Sova gjorde comeback på catwalken

TILBAKE: 10 år etter Top Model-deltageren gikk på catwalken for Givenchy var hun tilbake. Foto: AFP

Polina Sova (28) gikk for luksusmerket Givenchy under moteuken i Paris.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Den norske modellen Polina Sova slo igjennom allerede som 17-åring da hun var med i TV-programmet Top Model, hvor hun kom på annenplass. Da hun var 18 år gikk hun på catwalken for Givenchy – og nå 10 år etter gjør hun comeback for det samme luksusmerket. Sova gikk på catwalken sammen med blant annet supermodellen Kaia Gerber søndag kveld.

– Det har vært ekstremt mye etterspørsel etter henne i det siste, sier Amar Faiz fra modellbyrået Idol Looks.

NYHETER

Her går «Ex on the beach»-Adrian for Armani

Han forteller at han kan merke en forandring i bransjen hvor motehusene er mer ute etter erfarne og eldre modeller.

– Nå vil de ha mer erfarne og typete modeller, ikke tenåringer slik de har vært ute etter tidligere, sier Faiz.

Sova har delt et bilde fra visningen på Instagram hvor hun skriver «Booom! Takk for at jeg fikk gå for dere Givenchy». Hun forteller til MinMote at hun at det var stort å få være med på visningen.

- Jeg beundrer det Givenchy representerer med designeren Clare Waight Keller - nemlig den sterke, moderne kvinnen. Jeg er ydmyk for at jeg ble inkludert i deres verden, men jeg må si vi har noen likheter, sier hun.

Sova var ikledd en mørkeblå, fotsid kjole med blomstermønster. Kolleksjonen var ellers preget av maskuline blazere mikset sammen med mer feminine snitt og mønster.

Givenchy, med den britiske designeren Clare Waight Keller i spissen, er et av yndlingsmerkene til hertuginne Meghan, så man skal ikke se bort ifra at hun dukker opp i en av kreasjonene snart.

GODT SELSKAP: Kaia Gerber gikk også Givenchy-visningen. Foto: AP

Sova tok en pause fra den internasjonale modellbransjen for fem år siden, men nå er hun på vei tilbake for fullt. I tillegg til Givenchy, gikk hun også for it-merket Y/Project under moteuken i Paris.

Amar Faiz forteller at de ble litt overrasket over tilbakemeldingene fra motehusene.

– Vi har ikke helt forberedt på det. Vi bestemte oss i siste liten for at hun skulle dra på casting, sier han.

PÅ CATWALKEN: Polina Sova gikk også visningen til Y/Project. Foto: PA Photos

I løpet av karrieren har Sova hatt en rekke prestisjetunge modelloppdrag, for eksempel vært på coveret av internasjonale Elle og i en billedserie i Vogue, samt vært fast modell for Vivienne Westwood.

Sova er ikke den eneste norske modellen som har gjort seg bemerket i det store utland denne sesongen. Under moteuken i Milano åpnet den norske skuespilleren, artisten og modellen Kaya Wilkins (28) showet til Bottega Veneta.

Publisert: