Los Angeles arrangerer verdens første veganske moteuke

VEGANSK MOTE: Det er ennå ikke klart hvem som skal få vise frem sine kolleksjoner på moteuken, men Stella McCartney er et av motehusene som er kjent for vegansk mote. Foto: NTB scanpix
VEGANSK MOTE: Det er ennå ikke klart hvem som skal få vise frem sine kolleksjoner på moteuken, men Stella McCartney er et av motehusene som er kjent for vegansk mote. Foto: NTB scanpix

Vegan Fashion Week debuterer i februar og har som mål at alle fremtidige moteukene blir veganske. 

Vegetar-trenden ser ut til å være overalt for tiden. Aldri før har så mange i skrevet under på kampanjen «Veganuary», som går ut på at man kun skal spise plantebasert mat i januar. Også i moteindustrien har dyrevelferd blitt et viktig tema.

Stadig flere motehus har valgt å ta avstand til pels. I vinter ble det klart at det franske luksusmerket Chanel sier nei til eksotisk skinn og pels, i 2017 signerte italienske Gucci en avtale med Fur Free Alliance, hvor de forpliktet seg til å droppe pels i sine kolleksjoner. I år braker det løs for verdens første veganske moteuken, Vegan Fashion Week.

Det er dyrevelferdsforkjemperen Emmanuelle Rienda som arrangerer den nye moteuken, som vil bli arrangert i Februar i Los Angeles. Moteuken varer i fire dager, og har som mål å sette en stopper for bruk av dyr i motebransjen.

– Jeg ønsker å starte en debatt i bransjen, ved å lære bort, løfte og trekke linjer mellom våre viktigste verdier: Vår respekt for menneskeliv, dyrevelferd og miljøet, sier Reinda i et intervju med nettsiden VegNews.

Hun har valgt å arrangere moteuken i Los Angeles fordi byen allerede har gjort mye for å forby salg av pels. Allerede i 2013 forbød kjendistunge West Hollywood all salg av pels. Reinda forteller at hun har som fremtidig mål å arrangere Vegan Fashion Week i andre store byer og håper at veganske moteuker blir normen i fremtiden.

Hvordan var din opplevelse i dag?