Nyheter

Los Angeles arrangerer verdens første veganske moteuke

VEGANSK MOTE: Det er ennå ikke klart hvem som skal få vise frem sine kolleksjoner på moteuken, men Stella McCartney er et av motehusene som er kjent for vegansk mote. Foto: NTB scanpix

Vegan Fashion Week debuterer i februar og har som mål at alle fremtidige moteukene blir veganske. 

Carina Hunshamar
Publisert:

Vegetar-trenden ser ut til å være overalt for tiden. Aldri før har så mange i skrevet under på kampanjen «Veganuary», som går ut på at man kun skal spise plantebasert mat i januar. Også i moteindustrien har dyrevelferd blitt et viktig tema.

NYHETER

Kardashian-søster med rødmalt pelskritikk

Stadig flere motehus har valgt å ta avstand til pels. I vinter ble det klart at det franske luksusmerket Chanel sier nei til eksotisk skinn og pels, i 2017 signerte italienske Gucci en avtale med Fur Free Alliance, hvor de forpliktet seg til å droppe pels i sine kolleksjoner. I år braker det løs for verdens første veganske moteuken, Vegan Fashion Week.

NYHETER

H & M stopper produksjonen av angora-produkter

Det er dyrevelferdsforkjemperen Emmanuelle Rienda som arrangerer den nye moteuken, som vil bli arrangert i Februar i Los Angeles. Moteuken varer i fire dager, og har som mål å sette en stopper for bruk av dyr i motebransjen.

– Jeg ønsker å starte en debatt i bransjen, ved å lære bort, løfte og trekke linjer mellom våre viktigste verdier: Vår respekt for menneskeliv, dyrevelferd og miljøet, sier Reinda i et intervju med nettsiden VegNews.

NYHETER

Hugo Boss: Dropper pels fra dyr i fangenskap

Hun har valgt å arrangere moteuken i Los Angeles fordi byen allerede har gjort mye for å forby salg av pels. Allerede i 2013 forbød kjendistunge West Hollywood all salg av pels. Reinda forteller at hun har som fremtidig mål å arrangere Vegan Fashion Week i andre store byer og håper at veganske moteuker blir normen i fremtiden.

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    10 stilige fuskepelser

  2. NYHETER

    Burberry slutter med brenning av klær

  3. NYHETER

    Moteekspert: – Trendy å være bevisst på dyr

Relaterte artikler

NYHETER

Norske influencere på moteuken i København: – Føler smittevernet blir tatt mer på alvor her

NYHETER

Forsker hardt ut mot «vegansk skinn»

NYHETER

Moteuke endres: Mikser kjønn og går digitalt

NYHETER

Paris Fashion Week: Høydepunktene fra moteuken i Paris

NYHETER

Ni moteøyeblikk vi ikke glemmer fra 2019

KLÆR

10 antrekk vi vil kopiere rett fra Copenhagen Fashion Week

NYHETER

Iselin Steiro med catwalk-comeback