Kronprinsesse Mette-Marit hedret forfatter med bie-ring

TRENDY: Kronprinsesse Mette-Marit ankom Asker Bibliotek i forbindelse med Litteraturtoget iført et rosa og rødt antrekk, samt en oppsiktvekkende bie-ring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

ASKER (VG) Kronprinsesse Mette-Marit satte seg onsdag på årets Litteraturtog - og snurret denne spesielle bie-ringen rundt på den ene fingeren.

Camilla Norli
Publisert:
STILIKON: Prinsesse Diana på en offisiell tur til Kuwait i 1989. Foto: Georges De Keerle/Getty Images

For fjerde år på rad reiser kronprinsesse Mette-Marit på togtur med forfattere for å sette fokus på norsk litteratur. I år går turen med Sørlandsbanen fra Asker til Kristiansand, fra et hjem til et annet hjem for Kronprinsessen som også har valgt «hjem» som tema for toget.

Mette-Marit snakket om ungdomstida: – Et kaos!

Iøynefallende ring

Det hele ble åpnet på Asker bibliotek og Mette-Marit troppet opp i et Diana-inspirert antrekk, i alle fall i forhold til å matche fargene rødt og rosa: Rødt blyantskjørt og babyrosa stiletthæler. Også den kortermede blusen med puffermer hadde et svakt rosa skjær.

Det kanskje heller ikke tilfeldig at dette er sesongens mest trendy fargekombinasjon.

TRENDY: Kronprinsessen var iført sesongens mest trendy fargekombinasjon da hun var på Asker Bibliotek onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYHETER

Mette-Marit med spesialdesignet kjole fra norsk kjendisdesigner

Iøynefallende ring

Men på venstre lillefinger bar hun en ny ring: En stor og iøynefallende bie - trolig er dette for å hedre en av forfatterne på årets tog: Maja Lunde.

– Det var en varmende gest fra Kronprinsessen. De har jo også bier selv, og hun er genuint opptatt av bier og klimaspørsmål. Vi hadde en lang og fin samtale om klima i dag, og jeg føler at hun virkelig er genuint engasjert, sier Maja Lunde til VG, som også fikk honning fra Dronningparken og Kongsgården i gave av kronprinsesse Mette-Marit etter samtalen de to hadde på Bø bibliotek.

Lunde gjør det stort i flere land med sin roman «Bienes historie», blant annet i Tyskland der hun har gått helt til topps på Der Spiegels bestselgerliste. Noe svært få har gjort før henne. Kronprinsesse Mette-Marit skal selv bokbade Maja Lunde på et stopp i Bø i Telemark i dag.

Les bokanmeldelsen: Maja Lunde «Bienes historie»

BZZZ: Mette-Marit bar en stor ring formet som en bie på lillefingeren iforbindelse med Litteraturtoget 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Under åpningen for årets litteraturtog fortalte kronprinsessen at det i år var naturlig å velge «hjem» som tema siden turen går fra Asker til Sørlandsbanen.

– I år reiser jeg fra et hjem til et annet, og vi skal møte forfattere som på forskjellig vis tar opp temaet i bøkene sine. Om hva det er som skaper et hjem, om hjemmet - som vi lengter etter når vi i er på reise, og som vi kanskje lengter oss bort fra innimellom. Om hjemmet vi bærer med oss hvor vi enn er.

Disse forfatterne er også med årets litteraturtog: Ingvild Lothe, som har fått mye oppmerksomhet for diktsamlingen «Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt», Gunstein Bakke, Mirjam Kristensen, Alfred Fidjestøl, Wenche Mühleisen, Marie Aubert, Gaute Heivoll og Bjarte Breiteig.

Publisert: