Isabel Marant: Åpner flagship-butikk i Oslo

AVSLAPPET STIL: Modell Bridget Malcolm i cape fra Isabel Marant, gående gatelangs i Paris. Foto: Getty Images

Det franske it-merket etablerer seg i Oslos nye luksusgate.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det får MinMote bekreftet mandag morgen.

Lokalene ligger på hjørnet tvers over varemagasinet Steen og Strøm, i Nedre Slottsgate. Der er det nå store plakater i vinduet med bilder fra Marants kampanje og «åpner snart»-merking.

- Vi gleder oss veldig til å introdusere en Isabel Marant flaggskipbutikk i Oslo. Oslo har tatt store steg som motedesinasjon de siste årene, når vi ønsker å bidra ytterligere til, sier retail-sjef i Blander Agency, Petter Gedde til MinMote.

Det franske luksusmerket ble grunnlagt i 1994, men har hatt en utrolig oppsving de siste fem-seks årene med sitt flørtete og superfeminine design. Særlig kjent har Marant blitt for mini-mini-skjørtene med rysjer og vaffelsøm, samt skokolleksjonen som gjerne består av blant annet leopardprint og sløyfe- eller snøredetaljer. For ikke å nevne sneakersene med innebygd hæl, som så og si alle kjedebutikkene kopierte for et par sesonger siden.

KJENTE SKO: Dette er et av designene Marant er mest kjent for. Foto: Getty Images)

Marant har også hatt et vellykket samarbeid med billigkjeden H&M i 2013, som flere steder ble utsolgt umiddelbart og fikk H&Ms nettside til å krasje minutter etter slippet. Merket har også fått kritikk for å tilpasse klærne kun én kroppstype:

NYHETER

Britisk motekritiker langer ut mot Isabel Marant for H&M: - Bare for tynne og unge

I OSLO: Slik ser det ut i Nedre Slottsgate i Oslo. Foto: Thea Roll Rakeng

En rekke kjendiser har også lagt sin elsk på merket, og blant annet er Kate Moss, Kate Bosworth, Jessica Biel og Miranda Kerr sett hyppig i plagg fra Marant.

Per i dag er det kun i Paris, London, Madrid, København og Aarhus som har egne Marant-butikker.

I flagship-butikkene finner man både hovedkolleksjonen til Isabel Marant, men også den noe rimeligere underlinjen Isabel Marant Étoile, som har et yngre og mer avslappet uttrykk. Dog er ikke prisene spesielt snille på noen av kolleksjonene:

I hovedkolleksjonen som er ute nå, ligger vårkåpene på oppunder 10.000 kroner, og kjolene på rundt 6000, mens noe av det rimeligste er espadrilles til rundt 1000-lappen. Også i Étoile-kolleksjonen må man gjerne ut med over 3000 kroner for en kjole, mens tilbehøret er litt rimeligere.

Publisert: