«Skam»-jentene stjal showet på Gullruten

GJENGEN ALLIANSE: Hovedrolleinnehaverne i «Skam» på Gullruten-scenen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

BERGEN (MinMote) «Skam»-jentene droppet riktignok den røde løperen, men gikk på Gullruten-scenen til jubelbrøl fra publikum. Og vant tre priser - flest av alle!

Publisert:

NRK-serien var nominert i tre kategorier, og vant alle; «Beste TV-drama», «Årets beste nye programserie» og «Årets nyskapning». Josefine Pettersen var en het kandidat til «Publikumsprisen», som gikk til Petter Nyquist bak dokumentarserien «Petter Uteligger».

Det var en glad «Skam»-gjeng som møtte pressen etter prisdrysset.

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger for serien, fansen har masse hyggelig å si til oss når vi møter dem, og det er veldig gøy, sier Josefine Pettersen, Noora i serien.

Jentene understreker imidlertid at karakterene i «Skam» skiller seg ut fra hvordan de er privat.

- Alle tror at jeg er Vilde i virkeligheten, men vi lever helt andre liv enn Noora, Sana, Vilde og Eva. Det er nok ikke like mye prat om «hooking» og festing som i serien, ler Ulrikke Falch.

– Hvordan skal dere feire i kveld?

- Vi skal hvert fall kose oss og være sammen, og kanskje se sendingen på TV på hotellrommet, sier Ina Svenningdal, som spiller Chris.

Det gikk et gisp gjennom presserommet da de fem«Skam»-jentene dukket opp på storskjerm - eller scenen, for de som satt i salen.

De dukket nemlig aldri opp på den røde løperen med de andre kjendisene - men i velkjent slow mo-stil kom Josefine Frida Pettersen (Noora), Lisa Teige (Eva), Ulrikke Falch (Vilde), Ina Svenningdal (Chris) og Iman Meskini (Sana) sammen ut på scenen for å dele ut pris med en gang programmet startet.

KJENT STIL: Bare at vgs-partyantrekkene var byttet ut med flotte kjoler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KJENDIS

11 plagg vi tror Noora ville gått med

NRK-serien er nominert i hele tre priser; «Årets nyskapning», «Beste TV-drama» og «Årets beste nye programserie».

Pettersen hadde på seg en sort maxikjole med dyp utringning og rød leppestift i ekte Noora-stil, så klart (slik får du forresten sminkelooken til Skam-Noora steg for steg). Falch var iført en gammelrosa max-kjole med lange ermer og broderier på brystet, og med håret i en half bun.

SMINKE

«Skam»-Nooras leppestift og fire budsjettalternativer

Teige kjørte hvitt midi-skjørt med topp, mens Meskini gikk for en beige kjole med matchende hijab med frynser. Svennigdal gikk for «den lille sorte» med stort smykke til.

Og selv om de alle understreket at «Skam» er en «dramaserie, ikke en dokumentarserie», er det akkurat det vi hadde sett for oss at våre nye favorittkarakterer på TV ville hatt på seg på Gullruten.

Få også med deg siste episode av Trendguiden:

Publisert: