Pimp annonsen: Slik tjener du mest på bruktsalget

Tips bruktannonser

Har du en veske du aldri bruker, eller har du kjøpt et par sko i feil størrelse? Sjekk tipsene som gjør nettsalget enklere.

Line Blokhus
Publisert:
Tips bruktannonser

Nettshopping. Foto: Getty Images

Tips bruktannonser

Louis Vuitton-veske. Foto: Polliani.com

De fleste av oss har en hel haug med klær, sko og vesker som aldri får bli med ut på vift. Noe er rett og slett bomkjøp, mens andre ting har man kanskje bare blitt lei av.

Selv om det aller enkleste er å dytte plaggene innerst i skapet eller sette vekk gamle sko og vesker på loftet, så er det ikke så mye som skal før du kan tjene noen ekstra kroner i stedet. Her er merkene flest vil kjøpe på nett.

Vi har fått tips fra en som er skikkelig dreven i gamet, designer og blogger Janka Polliani, og innsidetips fra Norges største markedsplass Finn.no:

1. «Pimp» sakene

Tørk støv av den gamle vesken, stryk krøllete plagg og puss skoene. Når plaggene ser presentable ut, har man et godt utgangspunkt.

– Det er likevel ikke alt som selger like bra, er min erfaring. Plagg fra kjedebutikkene bruker jeg ikke legge ut til salgs. Det er mye man heller kan gi bort, slik at andre får nytte av det, tipser Polliani.

SELGER BRUKT: Designer og blogger, Janka Polliani, selger klær, vesker og sko som hun ikke bruker lenger. Foto: Polliani.com

2. Ta gode bilder

Rydd bort rot og forstyrrende elementer og ta bildene i god belysning. La objektet være i fokus og vis frem produktene fra flere ulike vinkler. Fotografer gjerne merkelapper på designervarer for å vise at varen er autentisk.

Les også: De beste nettbutikkene

– Er det slitasje eller mangler er det viktig at bildene viser dette skikkelig. Her må man være ærlig! Hvis ikke så kan det resultere i at kunden ikke vil ha plagget likevel, eller at kunden blir misfornøyd med handelen, sier Polliani.

3. Skriv en god tekst

Beskriv det du selger. Merke, farge, størrelse, slitasje og pris bør være med i annonsen.

– Har man glemt å ta vare på kvitteringen bør en opplyse om når og hvor man har kjøpt produktet. Har man brukt en veske to ganger, så kan man godt skrive det, det sier mye om varens tilstand, forklarer Polliani.

Unngå å bli lurt: Slik ser du om en designerveske er ekte

Gode og tydelige overskrifter øker søkbarheten, noe som betyr at flere kan finne frem til annonsen. Det er også lurt å skrive inn informasjon fra annonsen under hvert bilde. Mange surfer via mobil og nettbrett, og mange ser kanskje først og fremst på bildene.

4. Sett riktig pris

– Sjekk hva tilsvarende varer koster brukt på FINN eller Ebay, og legg deg på et nivå i nærheten av denne prisen, sier Polliani.

Det er også lurt å opplyse om prisen er inkludert frakt, eller hva du eventuelt tar i tilleggspris for å sende varen.

ØKER MEST: Søk etter vesker fra Proenza Schouler har økt med 96 prosent fra i fjor. Foto: Getty Images

5. Tenk på sesong

Mange varer er aktuelle året rundt, men du vil antakeligvis få bedre respons på en ytterjakke om vinteren og sandaler om sommeren.

– Om man vet at man ikke kommer til å bruke et plagg mer kan man godt legge det ut i sesong, hvis ikke bør man vente til neste. Det er viktig å tenke på sesong.

Les også: Slik gjør du kupp på loppemarked

6. Vær forberedt på pruting

– Det er absolutt lov å prute! Det er jo litt av det som er gøy også, man kan jo gjøre noen skikkelige kupp, sier Polliani og forklarer at det er lurt å se hvor lenge annonsen har ligget ute.

– Finner man en Chanel-veske som har ligget ute i fire måneder kan det fort hende at selger er villig til å gå ned litt i pris.

7. Vær kreativ

Ifølge FINN.no er de mest populære annonsene de som bruker virkemidler som humor og historiefortelling, eller de som spiller på følelser. Er du litt ekstra kreativ kan du få god spredning i sosiale medier, noe som jo kan lønne seg! Er det flere som ser annonsen er sannsynligheten høyere for at en potensiell ny eier får øye på dine gamle skatter.

MinMote er en del av mediehuset VG, som eies av Schibsted. Schibsted har også eierskap i FINN.no.

Publisert:

Finn mer innhold om: