Nyheter

Det danske kronprinsparet kaprer Vogue-forside

Nydelig kronprinspar: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, her i bryllupet til svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Foto: NTB scanpix

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark pryder forsiden på den australske utgaven av motemagasinet Vogues august-nummer. Se de fantastiske bildene her.

 • Camilla Christensen
Publisert:

Ifølge Vogue Australia inviterte det danske kronprinsparet den australske Vogue-sjefredaktøren Edwina McCann og moteredaktør Christine Centenera til deres elegante hjem på Amalienborg slott i København, i anledning intervjuet med motemagasinet. Med i reisefølget var også den berømte motefotografen Mario Testino, som tok bilder av kronprinsparet og deres fire barn.

NYHETER

Motefotograf tar bildene i prinsesse Charlottes barnedåp

I et ekslusivt intervju med motemagasinet, snakker den australsk-fødte kronprinsessen ut om likestilling, bærekraftig mote og det å være en rollemodell.

– Jeg synes selv det er vanskelig å snakke om meg selv som en rollemodell, fordi en rollemodell blir definert av hver enkelt person. Det handler om hva hvert enkelt individ ser i en person, hva som inspirerer eller gir mening for akkurat dem. Det er ikke noe jeg bevisst tenker på, men samtidig er jeg fullt klar over rollen jeg har og hvilket ansvar det medfører. Hvis jeg kan inspirere andre og de blir motivert av meg, tar jeg det som et stort kompliment, sier kronprinsesse Mary til Vogue Australia.

Populær moteprinsesse

Kronprinsesse Mary har en stor lidenskap for mote, noe vi tydlig kan se i den stilsikre og sofisikerte stilen hennes. August-utgaven er kronprinsessens andre Vogue-cover. Hennes første forside var allerede i 2004, så det er tydlig at det ikke bare er i Danmark at den folkekjære kronprinsessen er populær.

I den kommende utgaven stråler Mary ved siden av sin ektemann, kronprins Frederik. Mary ser helt fantastisk ut i en lang sofisikert kjole, med en nydelig tiara i håret.

Like etter photoshooten med Mario Testino, dro kronprinsessen videre for å åpne et av de viktigste møtene for bærekraftig mote, Copenhagen Fashion Summit.

– Det vil ta tid å skape en reell og bærekraftig endring. Tekstil og moteindustrien er en av de mest kvinnedominerte næringene i verden og likevel har ikke disse yrkesaktive kvinnene noen stemme i samfunnet. Jeg bruker plattformen jeg har bygget opp gjennom årene som en lidenskapelig tale for å styrke kvinner og jenters vern og respekt, sa kronprinsesse Mary da hun startet møtet København.

Les også: Kronprinsesse Mary topper kongelig kåring

Se det nydelige familiebildet her:

Hele familien: Kronprinsparet sammen med deres fire barn. Foto: Skjermdump Facebook
Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Kronprinsesse Mary drømmer om miljø-mote

 2. KJENDIS

  Kongeparet 25 år: Se kronprinsessens motedøgn

 3. NYHETER

  Hertuginne Kate i gammel favorittkjole på galla

 4. NYHETER

  Lady Amelia Windsor stjal showet da Dronning Elisabeth feiret 90 år

 5. NYHETER

  Dronning Elizabeth fyller 90: Slik har hun holdt stilen

 6. NYHETER

  Kronprinsesse Mary topper kongelig kåring: Den stiligste prinsessen

Relaterte artikler

KJENDIS

Kronprinsesse Mary gikk for gjenbruk av eksklusiv designerkjole

NYHETER

Selena Gomez landet prestisjetung Vogue-forside

NYHETER

Paris Jackson lander sitt første Vogue-cover

NYHETER

Demi Moore kaster klærne på forsiden av Harper's Bazaar

NYHETER

Kommentar: Mette-Marit er en moteprinsesse på innsiden

NYHETER

Peter Lindbergh er død

NYHETER

Norske magasinredaktører om Vogue Skandinavia: – På tide