Dette er Kygos nye kleskolleksjon

BLIR KLESDESIGNER: Kygo lar musikken møte mote i sin nye kleskolleksjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kygo forteller om tankene bak sin nye livsstilskolleksjon.

Camilla Christensen
Publisert:

DJ-kometen fra Bergen, Kyrre Gørvell-Dahll, er best kjent som DJ-en som nesten over natten, fikk store deler av verden til å danse til hits som «Firestone» og «Stole the show». Den populære 24-åringen har gjort stor suksess av musikken, og i løpet av bare to år har han rukket å gjøre navnet - eller hvert fall kallenavnet sitt, Kygo, kjent på verdensbasis.

På slutten av juli-måned kunne MinMote avsløre at Gørvell-Dahll skulle lansere egen livsstilskolleksjon 17.august. Vi møtte bergenseren på lanseringen hvor vi tok en prat om tankene bak kolleksjonen, designprosessen og ønsker for fremtiden.

Holder seg opptatt

– Hvordan har du fått tid til å designe en egen kleskolleksjon ved siden av musikken?

– Jeg har fått mye hjelp fra flinke folk, men dette har vært en idé jeg har hatt lyst til å gjøre lenge - og jeg synes at så lenge man gjør noe man trives med er det greit å være litt «busy».

For bak en egen kolleksjon er det mye jobb, og til MinMote forteller Gørvell-Dahll at det har vært travle tider og mye arbeid bak kleskolleksjonen, men at det har vært veldig gøy.

– Jeg står opp og gleder meg til å jobbe med dette, så da er det greit.

Han forteller at idéen om en kolleksjon kom fordi han l

nge har hatt en interesse for klær, og at han er veldig opptatt av at blant annet t-skjortene han bruker skal sitte godt på kroppen og gjerne være litt lange.

STRIKK: Kolleksjonen inneholdt også lange strikkegensere som kan brukes som kjole. NTB scanpix

Kle deg som Kygo

– Tidligere har jeg designet en egen fan-kolleksjon i samarbeid med et annet merke, men jeg kjente at det ikke helt var det jeg ønsket å gjøre. Det var ingenting der jeg ville gå med selv, som blant annet store logoer - derfor fikk jeg idéen om å lage et klesmerke med små logoer, bedre kvalitet og mer innenfor fashion, sier han.

– Dette er en kolleksjon som representerer meg og min klesstil. Jeg håper at folk som ikke nødvendigvis ikke liker musikken min, også kan bruke disse plaggene.

I kolleksjonen som har fått navnet Kygo Life, får vi se mange plagg vi forbinder med DJ-en, som blant annet store t-skjorter, lange hettegensere og caps.

Videre forteller Gørvell-Dahll at han alltid har vært interessert i klær og at stilen hans etter han ble kjent for musikken, fortsatt er den samme.

– Caps har ikke vært en planlagt tanke at det skulle bli min stil. Jeg bruker caps fordi håret mitt er helt umulig å ha med å gjøre, så jeg trenger noe som holder det borte fra ansiktet.

LAG PÅ LAG: T-skjorter ble styles på utradisjonelt vis over tykke gensere. Foto: NTB Scanpix

Fikk hjelp fra kjæresten

Den typiske Kygo-stilen har for lengst tatt av blant norske gutter, men nå kan også jenter få gleden av å kle seg i klær fra DJ-en.

I kolleksjonen kommer det nemlig egne plagg til jenter, og her finner du blant annet flere basis t-skjorter og store strikkegensere.

– Da jeg annonserte at jeg skulle lansere egen kleskolleksjon var det mange som spurte om det kom til å være for dame også, så da fikk jeg lyst til å ikke bare lage en herrekolleksjon. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre noen fornærmet, sier han med glimt i øye.

Gørvell-Dahl har fått god hjelp av både kjæresten og de to søstrene da det kom til designprosessen av dameklær.

– Det hender at jeg ser dameklær jeg synes er kule, men da sier ofte kjæresten min at de er skikkelig stygge. Jeg har kanskje ikke så veldig god peiling der, så da er det godt med hjelp.

CLEAN: Fargepaletten var enkel - det gikk mye i sort, hvitt og grått. NTB scanpix

Drømmer om mer leken kolleksjon

– Vi får se hva som skjer fremover. Jeg vet ikke veldig mye om motebransjen, men jeg tror det blir veldig spennende. Jeg håper dette er noe jeg kan gjøre, sammen med musikken - og lenge.

Kygo kommer med to ulike kolleksjoner, «Kygo Life» og «Kygo Vibe». Førstnevnte skal være mer eksklusiv, mens Vibe-kolleksjonen blir mer «street wear»-inspirert.

– Vi driver å snakker om en vårkolleksjon nå, men vi er fortsatt i skisse-stadiet. Jeg har lyst til å kunne leke meg litt mer, for nå er det mye basis og vi introduserer stoffene vi bruker.

– Det blir veldig bra å få tilbakemeldinger nå, sånn at jeg kan leke meg litt mer i fremtiden. Det er nok ikke mange som blir veldig sjokkert over plaggene jeg har designet, men jeg håper kolleksjonen faller i smak.

– Har du noen styling-tips til denne kolleksjonen?

– Hehe, gå med capsen bak frem, avslutter han med et smil.

KLESFAVORITTER: Kygo viser frem plaggene fra kolleksjonen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Publisert: