Derfor gjenbruker Cate Blanchett antrekkene til filmfestivalen

FREMMER GJENBRUK: Er Cate Blanchett Hollywoods nye gjenbruksdronning? Foto: Yara Nard/Reuters.

Skuespilleren (51) vil gjøre den røde løperen mer bærekraftig.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Til de store anledningene og røde løpere har det nærmest blitt for vane at superstjernene dukker opp i spell nye, rådyre antrekk.

Under årets filmfestival i Venezia tok Cate Blanchett en helomvending.

Under to arrangementer dukket hun opp i antrekk hun har brukt på den røde løperen tidligere, og stylisten hennes beskriver det som en selvfølge.

– Det er chic å gjenbruke. Når du planlegger et viktig event, sørg for å lete i ditt eget klesskap først. Klær er ment for å bli verdsatt og brukt igjen og igjen. Også om du er en verdensberømt skuespiller, skriver Blanchetts stylist Elizabeth Stewart på Instagram og legger til:

– Med hennes egne ord, vakre ting kan komme ut av bærekraft.

HUDPLEIE

Kjendisens nye hudpleiebehandling: «Penis facial»

NÅ OG DA: Til venstre er Cate Blanchett under filmfestivalen i Venezia nylig, og til høyre er hun i samme antrekk i 2016. Foto: PA/AFP.

Et av antrekkene Blanchett gjenbrukte var en kjole fra Alexander McQueen med asymmetrisk overdel. Første gang hun brukte den var under BAFTA-utdelingen i 2016.
Under filmfestivalen hadde hun byttet ut skjørtet med fjær til fordel for et par svarte bukser.

NYHETER

Husker du dette ville kjoleshowet i Venezia?

Blanchett gjenbrukte også en midnattsblå kjole med hvite detaljer fra designeren Esteban Cortazar. Denne brukte hun første gang under en filmpremiere i London i 2016.

NÅ OG DA: Til venstre er Cate Blanchett under filmfestivalen i Venezia nylig, og til høyre er hun i samme antrekk i 2016.
DETALJER: Kjolen har en lekker åpen rygg. I hånden holdt Blanchett en ansiktsmaske. Foto: Yara Nardi/Reuters.

Dette er ikke første gang Blanchett gjenbruker antrekk til de store anledningene. Etter filmfestivalen skal Blanchett donere kjolene til auksjon hvor alle inntektene vil gå til et veldedig formål.

Imponerte: Cate Blanchett kveldens kjolevinner

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.