Nyheter

Danske Costume presenterte olaskjørt og sandaler til fjellferie i Norge

INSPIRASJON TIL FJELLET: Danske Costume presenterte klær som estetisk passer med fjellheimen, men som Den Norske Turistforeningen ikke anbefaler for å faktisk ferdes i fjellet i. Foto: Sara Johannessen/VG

Den Norske Turistforeningen mener at denim og bomull kanskje er det dummeste å pakke, og ville heller brukt gode sko og ull i fjellet. Det skal ikke leses som en direkte pakkeliste, svarer redaktøren.

Maiken Svendsen
Publisert:

Det danske motemagasinet Costume har i sin siste utgave en sak om klær og tilbehør til fjellferien i Norge.

«Back to nature med en vandretur i de norske fjell etterfulgt av en badetur i et skogsvann. Sommer i Skandinavia krever en allsidig og funksjonell garderobe som tåler både sol og regn», skriver motemagasinet.

Plaggene de har trukket frem er sandaler fra Ganni, et denimaskjørt fra A.P.C og en ring fra Dulong Fine Jewellery til prisen av 11.500 kroner.

I tillegg har de funnet frem støvler fra Ilse Jacobsen, en strikkegenser til 1900 kroner, regnjakke fra Ganni og en sekk fra Fjellräven.

FJELLGARDEROBE: Costume i Danmark trekker frem disse plaggene til fjellferien i Norge. Foto: Tipser.

Mette Øines Habberstad, kommunikasjonssjef i DNT, sier at klærne som trekkes frem helt fint kan være med på fjelltur.

– Alt kommer an på hva man mener med en fjelltur og hvor langt man skal gå. Jeg ville nok ikke gått mer enn et par timer kledd i noe av dette, sier Habberstad.

MANN

Kanye West kledd i Fjällreven

– Kanskje det dummeste å pakke

Hun sier at både genserkjolen og sandalene fint kan være med i sekken på en hytte til hyttetur, men da som nattkjole og innesko.

– Denim og bomull er kanskje det dummeste å pakke med seg fordi det suger til seg vann og blir veldig tungt, sier kommunikasjonssjefen, som anbefaler ull.

Habberstad sier at nordmenn ofte ses på som litt snobbete i sitt forhold til turutstyr, og understreker at det ikke er nødvendig med noe veldig dyrt og avansert.

– Skal du gå en hel dag i fjellet er det viktig med gode sko, som gir støtte til foten. En sekk hvor du kan ha med klær tilpasset all slags vær, førstehjelpsskrin og mat og drikke, forteller hun.

FJELLTUR: Mette Øinæs Habberstad i Den Norske Turistforeningen på fjellet. Foto: Nils Øveraas/DNT.

Sekken anbefaler hun at er litt større enn den Costume presenterer, og at den har gode bærereimer rundt hoftene og over brystet.

– Det viktigste er at man vurderer hvor man skal, føre og vær før du setter deg ned og skal pakke.

MOTE

Nordmenns selektive kvalitetsbevissthet

Valgt ut basert på hvordan de ser ut

Rikke Christensen, redaktør i danske Costume, understreker til MinMote at de har laget en shoppingsak hvor destinasjonen skal sees på som inspirasjon.

– Vi har ikke skrevet en guide til hvordan du best kler deg med tanke på vær og vind, hvor førstehjelpsskrin, gryter og drikkeflasker hører hjemme. På samme måte som vi ikke har nevnt solkrem og vaksiner til «tropeferien», sier hun.

Christensen peker også på at saken heter Fjellferie og ikke overlevelsestur, dermed er produkter som smykker, sekken og skoene valgt ut basert på hvordan de ser ut.

– Produktene passer med de estetisk flotte fjellene vi dessverre ikke har Danmark, og skal ikke leses som en direkte pakkeliste, sier redaktøren.

– Jeg er overbevist om at Costumes lesere er kloke nok til å forstå at det er bilder til inspirasjon, og at de vil kontakte vaksinekontor, reisebyrå eller en ekspert om de velger å reise til et sted de ikke har vært før, legger hun til.

Publisert:

Relaterte artikler

KLÆR

Ingrid tipser: Plaggene du må ha med til fjells

KLÆR

Høydepunktene fra moteuken i Køben

NYHETER

Holzweiler med eksklusivt samarbeid med luksusbutikk

MOTE

MinMote tester: Fjong

NYHETER

Hertuginne Meghan kledd i Givenchy

NYHETER

Kanye West lanserer sko med dristig nakenstunt

NYHETER

Påbud om merking av retusjert reklame: – Det kommer til å drepe bransjen