Cheerleader skal ha blitt sparket etter undertøysbilde

I AKSJON: New Orleans Saints sine cheerleadere på en kamp i Washington i november i fjor. Foto: Sean Gardner/Getty Images.

Bailey Davis (22) fikk sparken fra cheerleaderlaget til New Orleans Saints etter at hun skal ha brutt lagets regler for innhold i sosiale medier. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Bailey Davis la ut et bilde av seg selv i en blondebody på sin private Instagram-profil i januar. Det skal ifølge Davis være et brudd på reglene laget New Orleans Saints har for sine cheerleadere, sier hun til New York Times.

Avisen skriver at administrasjonen i laget anklager henne for å bryte forbudet cheerleadere har mot å vise seg naken, halvnaken eller i undertøy. Vogue påpeker da at uniformene til cheerleaderne er tilnærmet en bikini, og at de hvert år avbildes i nettopp bikini til lagets årlige kalender.

Kuppet egen missekåring: Raste mot vold mot kvinner

I tillegg skal Davis ha vært på en fest sammen med spillerne på laget, som ikke er tillatt. Det avviser hun. Disse to hendelsene skal være bakgrunnen for at hun fikk sparken.

untitled link

Davis har nå klagd saken inn til Likestillingsombudet i USA, de har ansvaret for å drive tilsyn med diskriminering på arbeidsplassene. Der poengterer Davis at regelen hun fikk sparken for å bryte, ikke gjelder for de mannlige spillerne på New Orleans Saints.

NYHETER

Går viralt med gripende tale fra kvinnemarsjen

– Antikk stereotypi

Cheerleaderne har en rekke regler og forbud de skal forholde seg til, ifølge det avisen har fått innsyn i.

A post shared by Bailey Davis (@jacalynbailey)

De kan blant annet ikke være på samme restaurant som en spiller på laget. Om en spiller er på restauranten en cheerleader kommer inn i, må hun gå. Om en cheerleader er på en restaurant og en spiller kommer inn, må cheerleaderen gå.

De har heller ikke lov til å bli fulgt av spillere i sosiale medier.

– Om cheerleaderne ikke kan kontakte spillerne, så burde ikke spillerne få kontakte cheerleaderne. Den antikke stereotypien om at kvinner må gjemme seg for deres egen beskyttelse er ikke lov i USA og spesielt ikke på jobb, sier Davis advokat Sara Blackwell, til New York Times.

A post shared by Bailey Davis (@jacalynbailey)
NYHETER

MOTEBRANSJEN DROPPER SUPERFOTOGRAF ETTER OVERGREPSANKLAGER

Saken er også omtalt av Vogue, som spør: «Hva faen er det som skjer med NFL og måten de behandler cheerleaderne sine?»

I 2014 gikk cheerleaderne for Oakland Raiders til sak for å få minstelønn og betalt overtid. De vant og fikk over en million dollar i tilbakebetaling.

Publisert: