Lady Gaga valgte norsk design

OPPFYLTE DRØM: Lady Gaga valgte plagg fra Edda Gimnes, og den norske designeren fikk drømmen sin oppfylt. Foto: Valerie Macon/AFP

Superstjernen brukte en kåpe og en kjole fra den norske designeren Edda Gimnes. – En drøm har gått i oppfyllelse, sier hun. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Lady Gaga var i Las Vegas i helgen, og turens antrekk ble dokumentert på Instagram. Det første var en knallgul kåpe med frynser fra Edda Gimnes sin vår/sommer 18 kolleksjon. Kåpen matchet hun med en gul alpelue, tilbehøret gjorde comeback i motebildet i høst.

Senere la popstjernen ut et nytt bilde på Instagram. Da var hun kledd i en stroppløs, lyseblå kjole med lekent mønster. Også den fra den norske designeren Edda Gimnes' kolleksjon .

NYHETER

– Jeg kjenner meg igjen i henne

I posten har hun også tagget den norske designeren.

Gimnes har repostet bildene til popstjernen, og under det ene skriver hun:

«Jeg har drømt om å kle den fantastiske Lady Gaga i mange år, og nå har drømmen gått i oppfyllelse. Tusen takk for at du går i mitt design, jeg er takknemlig. Du er en inspirerende dame»

– Lady Gaga er inspirerende i sin evige jakt på originalitet, så det at hun valgte EDDA ser jeg på som et stort kompliment. Det er en fantastisk følelse å bli anerkjent av en personlighet som er banebrytende når det kommer til å bryte med stiler og forvetninger – noe jeg også prøver å gjøre i mitt arbeid, sier Gimnes til MinMote.

Hun forteller at som skeivhendt så er designet hennes bygget på skjønnhet i det uperfekte, og hun mener det er behov for det i dagens «perfekte» samfunn.

– Lady Gagas uredde holdning til både stil, mote og politiske holdninger stemmer godt overens med den styrken jeg prøver å få frem i mitt design, legger hun til.

NYHETER

Fremmer Edda Gimnes på Instagram

– Håper dette inspirerer flere til å sjekke ut kolleksjonen

Designeren syns artisten reflekterer en styrke og kreativitet.

– Det håper jeg merket mitt utstråler også. På den måten mener jeg klærne kommer til sin rett, og jeg håper dette vil inspirere andre til å sjekke ut kolleksjonen min, forteller hun.

Gimnes var i New York for kort tid siden, og da leverte hun ulike samples av kolleksjonen til stylingstudioet til Lady Gaga.

– Det var utrolig gøy at det gikk så fort fra jeg var i kontakt med de til Lady Gaga bruke klærne, og jeg er både stolt og ydmyk for å være så heldig å se drømmene mine gå i oppfyllelse.

Elsket av kjendiser

Vogue har omtalt antrekkene til Gaga, og kårer den gule kåpen til helgens «vinner».

«Om du ikke kjenner til Edda Gimnes allerede, så kommer du til å gjøre det. Hun er kjent for sine rike materialer, farger og mønster tegnet for hånd. Det perfekte eksempelet på at mer alltid er mer», skriver motemagasinet om den norske designeren.

Gimnes har gitt ut tre kolleksjoner siden hun var ferdig utdannet fra London College of Fashion i 2015. Hun har allerede gjort seg bemerket internasjonalt, blant annet på New York Times sin talentliste.

Designet hennes har også nådd internasjonale kjendiser. Tidligere i høst brukte Gigi Hadid en knallgul jakke fra hennes Spring/Summer 18 kolleksjon.

Publisert: