Victoria glitret på Nobel-fest - viste babymagen i paljettkjole

Kronprinsesse Victoria strålte på Nobel-utdelingen i Stockholm. I en tettsittende blå paljettkjole viste hun alle hvor stor babymagen har blitt under Sveriges mest glamorøse festaften.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den svenske kronprinsessen satt ved siden av sin far, kong Carl Gustaf under utdelingen. Like bak satt hennes prins Daniel, som hun venter barn med i mars 2012.

Victoria hadde valgt en ny kjole for anledningen, en paljettdekket kreasjon i mørk blått. Et uventet valg, mener svenske Aftonbladets moteekspert Nina Johansson.

- Så da fikk vi endelig se kulen på magen skikkelig! Og med paljetter på kjøpet. Dette er et modig og litt uventet valg. Slepet, den kongelige fargen og glitteret er herlig, selv om jeg ikke er helt fortapt i snittet, sier Johansson.

Mens svenskene har utdeling og gallamiddag i Stockholm, har prisutelingen allerede gått av stabelen i Oslo. Deretter er det duket for gallamiddag og ikke minst Nobel-konsert søndag kveld.

LES OGSÅ:Helen Mirren ba om å bli Stylet av Jan Thomas

LES OGSÅ:Moteekspertene hyller Victorias gravid-stil

Ultraglamorøs festkveld

Kongeekspert Kjell Arne Totland har selv vært gjest ved den svenske prisutdelingen og gallebanketten, som han mener er høydepunktet på den sosiale kalenderen i Sverige.

- Det var en utrolig opplevelse, som jeg aldri glemmer. Alle herrer er i kjole og hvitt med ordener og dekorasjoner - og damene overgår hverandre i sine fantastiske gallakreasjoner og gnistrende juveler. Jeg glemmer aldri hvor vakker dronning Silvia var den kvelden i sin utsøkte røde aftenkjole fra danske Jørgen Bender og med sine fantastiske safirsmykker. Og utover kvelden var det dans, forteller Totland til minMote.

LES OGSÅ:Her er Nobel-vertene i Norge

Han er dessuten full av lovord om dronning Silvias og datterens antrekk også i år.

- Dronning Silvia har valgt en utsøkt brokadekjole i lys aprikos fra 2010, mens gravide kronprinsesse Victoria en ny kreasjon i nattblått overstrødd med glitrende paljetter, som en gnistrende stjernehimmel . Begge bar fantastiske diamantsmykker fra Bernadottes rikholdige skattekammer, sier kongeeksperten.

LES OGSÅ:Mette-Marit strålte i Pucci-antrekk til 10.000 kroner

Ifølge Totland er det også første gang Victoria bærer sin mors brosje og øredobber med store blå safirer.

Den svenske moteeksperten Nina Johansson er imidlertid ikke helt begeitret over dronning Silvias kjolevalg.

- Litt trist fargevalg, hun kler jo så godt knallfarger. Mønsteret er heller ikke helt min smak, men formen og snittet passer perfekt til hennes figur, sier Johansson.

LES OGSÅ:Mette-Marit og Victoria elsker lilla

Publisert: