Dette er sommerens vakreste kjendisbruder

En rekke norske kjendiser har giftet seg i sommer. Maria Menas blondekjole var den aller vakreste.

Det mener minMote-leder Sonia Hunaca Vold, som er full av lovord om Menas feminine kreasjon.

— Min favoritt er Maria Mena. Hun var helt nydelig. Kjolen er både feminin og litt avslappet, noe som faktisk gjør helheten enda mer sjarmerende. Jeg synes også hun gjør helt riktig i å ha håret løst og droppe slør, det gir en litt bohemsk følelse, sier Vold.

Sangfuglen sa «ja» til sin Eivind Sæther på en solfylt dag i Paulus kirke på Grünerløkka. Brudekjolen hadde lange blondeermer og var tydelig inspirert av hertuginne Kates mye omtalte brudekjole fra Alexander McQueen.

— Jeg vet det er en klisjé, men jeg er virkelig den lykkeligste og heldigste jenta i verden, sa Mena til VG da forlovelsen ble kjent.

Marias kjole er fra den London-baserte designeren Catherine Deane og koster rundt 10.000 kroner. På føttene hadde artisten designersko fra italienske Miu Miu.

Vold roser alle sommerens kjendisbruder for å ha valgt personlige og spesielle kjoler til den store dagen.

Eivind Griffith Brænde

— Brudene har valgt kjoler som viser hvem de er. Deres personlige stil setter tydelig preg på dagen, og det synes jeg er flott. På bryllupsdagen er det å være moteriktig kanskje det siste man bør tenke på. Man skal ha en kjole som man føler seg fin i, mener Vold.

Det mener også NRK-profil Ingerid Stenvold (35), som giftet seg med Torkel Halmø (36) i en langermet blondekjole med Torkel Halmø i Lofoten. Hun valgte morens gamle kjole til sitt eget bryllup.

Terje Mortensen

— Med noen ganske små justeringer ble den kjempefin - både klassisk og faktisk helt i tiden med blonder mot huden, både i de lange ermene og rundt halsen, forteller Stenvold, som håper kjolen bringer hell og lykke til ekteskapet.

— Det var først og fremst veldig moro og fint å kunne bruke mammas kjole. Hun er jo ei bra dame! Foreldrene mine har dessuten vært gift i 46 år, så det må bety god karma, ler Stenvold.

Sangerinne Helene Bøksle (31) fikk på sin side spesialsydd en ekte eventyrkjole da hun giftet seg med sin Espen Tjersland (36).

— Kjolen var utrolig viktig for meg, og jeg ble overlykkelig da jeg så den ferdig. Den var rett og slett helt perfekt, sier Bøksle om kjolen.

Designer Nina Straatveit står bak den kremfargede kreasjonen i ull og silke.

— Jeg ville ha en helt unik kjole som ingen andre har, og det fikk jeg. Det har tatt over et halvt år å lage den, forteller Bøksle.

Manager og «Idol»-dommer Gunnar Greve (30) forteller at det var en rørende opplevelse å se Helene Ree i brudekjolen for første gang.

— Det er det mest fantastiske jeg noensinne har sett. Jeg er glad jeg ikke hadde sett den på forhånd, for da ble det ekstra stas, sier Greve.

Tor Erik H. Mathiesen

Kona Helene Ree (29) hadde i likhet med Ingerid Stenvold valgt ikke å kjøpe seg en ny kjole, men heller få sydd om morens gamle brudekjole av kjendisdesigneren Tina Steffenakk Hermansen.

— Det var veldig fint å kunne gifte seg i kjolen som mamma fikk sydd for over 30 år siden. I utgangspunktet hadde den ermer, men jeg fikk litt hjelp til å sy om overdelen og slepet. Ellers er den helt lik, sier Helene.

Hallgeir Vågenes

Krf-leder Knut Arild Hareide (39) forteller at det gjorde sterkt inntrykk å se kona Lisa Maria Larsen (28) gå nedover kirkegangen i den hvite blondekreasjonen.

— Jeg ble helt lamslått. Planen var jo at jeg skulle synge mens hun gikk til alteret, men det var nesten så jeg måtte stoppe opp. Jeg ble helt satt ut av det vakre synet, forteller Hareide.

LES OGSÅ:Hertuginne Kate startet blondetrend - her er årets brudetrender

LES OGSÅ:Dette kostet maria Menas brudeantrekk

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?