Enorm rift om USAs OL-genser - sjekk prisen

IFØRT DESIGNERKLÆR: På åpningsseremonien i Sotsji, var det amerikanske OL-laget kledd i Ralph Lauren fra topp til tå. Både ullgenseren og den hvite buksen er nå utsolgt fra designerens nettbutikk. Foto: Ap / Produsenten
MinMote
Publisert:

Til tross for slakt på sosiale medier, ble USAs olympiske antrekk utsolgt på få dager. Sjekk prisen på det mye omdiskuterte OL-antrekket.

Av MARTINE HAUG NYSETHER OG ODA MARIE MIDBØE

Det er designer Ralph Lauren som står bak OL-garderoben til de amerikanske utøverne under OL i Sotsji. Den mønstrede ullgenseren har blitt gjenstand for flest reaksjoner, og da det amerikanske OL-laget gjorde sin entré under åpningsseremonien fredag forrige uke, fikk den raskt tilnavnet «ugly christmas sweater» på Twitter.

Likevel har plagget blitt revet vekk i designerens nettbutikk, noe også de hvite joggebuksene som matchet genseren har blitt, melder Huffington Post.

Hva synes du om amerikanernes OL-antrekk under åpningsseremonien? Stem nederst i saken og si din mening i kommentarfeltet!

- En slags suvenir

Stylist Jeanette Hoff er ikke spesielt begeistret for den amerikanske OL-kolleksjonen, men forstår hvorfor den sportslige garderoben har blitt så populær.

- En hvit joggebukse og en fargerik strikkegenser er ikke min personlige favoritt, men som OL-antrekk er det vel akkurat passe komfortabelt, og med en dæsj av «vestkant-fashion» kan jeg lett se for meg en viss type folk på hytten eller på afterski i det antrekket der, sier stylisten til minMote.

Den fargerike ullgenseren er prydet med OL-ringene, det amerikanske flagget, stjerner, striper og designerens logo. Prislappen for plagget ligger på 595 amerikanske dollar, noe som tilsvarer om lag 3670 kroner. Den hvite joggebuksen har til gjengjeld en prislapp på over 1200 kroner, noe som betyr at totalprisen for både genser og bukse ligger 4875 kroner.

- For de som liker antrekket er det sikkert verdt prisen. Det blir en slags suvenir, og ettersom Ralph Lauren har designet antrekket, blir prisen straks dyrere, sier Hoff.

Tyn på Twitter

Til sammenligning koster den norske OL-genseren fra Dale, 1999 kroner. minMote får opplyst av produsenten at de så langt har solgt nesten 10.000 eksemplarer av den norske Sotsji-genseren i Norge og utlandet - noe som er omtrent halvparten av hva merket solgte under Lillehammer-OL i 1994.

NORGES GENSER: Her viser hopperen Maren Lundby den norske OL-genseren fra Dahle på catwalken. Foto: NTB Scanpix

Det formelig kokte på sosiale medier under årets åpningsseremoni, og amerikanerne var ikke nådige i sin dom over landsmennenes antrekk.

«Så søtt av team USA å bestille min tantes kirkestrikkere for å lage antrekkene til åpningsseremonien», var det én som skrev på Twitter, mens en annen lurte på om det var moren til designer Ralph Lauren som hadde strikket antrekket.

«Team USA tar gull i den stygge genser-konkurransen», var også en av de mange sarkastiske kommentarene rettet mot USAs antrekk.

- Oppsiktsvekkende

PR-konsulent Jannike Cecilie Holtedahl hos pr-byrået Geelmuyden.Kiese, tror mange kjøpere ser på plagget som et samleobjekt.

- I dette tilfellet er det nok flere faktorer som spiller inn; patriotisme, OL som anledning og det at det er Ralph Lauren som har designet antrekket. At den i tillegg produseres i begrenset opplag, og er det man må kalle ganske oppsiktsvekkende, har nok ført til at antrekket anses som et samlerobjekt i like stor grad som et moteplagg. Det lureste Ralph Lauren kan gjøre, er å ikke falle for fristelsen til å produsere et større opplag. Da kan kanskje eksklusiviteten holde seg over tid, sier hun til minMote.

Hun sammenligner genseren med OL i Lillehammer, da rallarhatt og pins ble oppsiktsvekkende populært.

- Selv om dette kan virke litt hysterisk og uforståelig, skal vi ikke glemme hvordan nordmenn gikk mann av huse for å sikre seg OL-pins under Lillehammer-OL i 1994. Også de ble i sin tid ansett som et samlerobjekt. Det er ikke sikkert denne genseren kommer til å være like attraktiv om noen år, men det kan umulig bli noe verre enn rallarhatten full av pins, sier Holtedahl.

It was so sweet of Team USA to commission my aunt's church knitting circle to make their opening ceremony outfits. #olympicsopening #Sochi
— Jane Roper (@janeroper) 8. februar 2014
Team USA sweaters are awful. Just awful. Sure winners in any ugly Christmas sweater competition. #Sochi2014 #OpeningCeremony
— Heather Brandt (@BlondeScientist) 8. februar 2014
Team USA dropped by our ugly sweater party this past Christmas. Geez... just sayin...#OpeningCeremony @Sochi2014
— Michael Atkinson (@mdatkinson_) 8. februar 2014
Annnnnddd Team USA takes the gold in the ugly sweater competition. #Sochi2014
— Marci Stone (@MarciJHait) 8. februar 2014
Can't wait to buy one of those Team USA sweaters from a thrift shop in 5 years to wear to an ugly sweater party #Olympics2014
— Kristin Miller (@krankmills) 8. februar 2014
Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.