Nyheter

Belgias statsminister sverger til tversoversløyfe

minMote la spesielt merke til én mann under årets Nobel-tilstelninger, Belgias statsminister Elio Di Rupo (61).

Guro Havro Bjørnstad
Publisert:

AV: GURO HAVRO BJØRNSTAD OG SONIA HUANCA VOLD

Leder av sosialistpartiet og statsminister i Belgia, Elio Di Rupo, skilte seg ut i mengden dresskledde menn under utdelingen årets Nobels fredspris. I anledning utdelingsseremonien i Oslo rådhus tidligere denne uken hadde Di Rupo valgt en grå sløyfe med hvite ruter til sin sorte dress.

Det er imidlertid ikke første gang Elio Di Rupo, som ble statsminister i Belgia i 2011, velger sløyfe istedenfor slips – den karakteristiske sløyfen har nemlig blitt et varemerke for ham.

- Kanskje det er en refleksjon av personligheten min: Å være seriøs uten å ta meg selv for seriøst, har han tidligere sagt til belgisk presse om hvorfor han velger å kutte bort slipset.

Mannen bak bloggen Mennidress.com, Øystein Holm-Haagensen, forteller at det ikke finnes faste regler for når man skal bruke sløyfe eller slips.

- Det er aldri feil å bruke sløyfe, den er likestilt og kanskje også hakket over slipset. Kan du bruke slips så kan du bruke sløyfe. Det er få som bruker sløyfe i dag, så det eneste forbeholdet du må ta er om du ønsker den ekstra oppmerksomheten det medfører, sier han.

Holm-Haagensen skryter av Elio Di Rupos klessmak, og mener at flere politikere burde ta råd fra ham.

- Elio Di Rupo er en politisk fargeklatt, både på grunn av sin personlige bakgrunn og klesstil. Jeg synes det er veldig tøft av en politiker på det nivået å tørre å kle seg på tvers av den alminnelige konsensus samtidig som han holder seg innenfor rammene av korrekt antrekk, sier han og legger til:

- Det finnes nok av politikere som kler seg nedover for å skille seg ut. Di Rupo kler seg heller hakket mer elegant enn resten av politikerverden, og fortjener honnør for det.

En av Norges fremste etiketteeksperter Toppen Bech, er enig med Holm-Haagensen.

- Sløyfe er like korrekt som slips. Du har sløyfe til smoking for eksempel, så det er fritt fram, sier hun til minMote.

Bech skulle gjerne ønsket at flere gjorde som Di Rupo og sløyfet slipset.

- Det er laget mange morsomme sløyfer. Jeg synes at sløyfer er mye festligere enn slips, slips er i grunn veldig kjedelig. Jeg tvinger for eksempel min egen mann til ikke å bruke slips så ofte, forteller hun.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Tilbehør
  2. Elio Di Rupo
  3. Regler
  4. Nobels Fredspris

Relaterte artikler

NYHETER

Slik fornyer du dressen til førjulsfesten

SKJØNNHET

Unngå disse dresstabbene på 17. mai

MANN

Unngå disse dresstabbene på 17. mai

NYHETER

Dressekspert slakter Messis prikkete gullball-antrekk

NYHETER

Dette er dressen Det hvite hus måtte forsvare

NYHETER

Fra himmelblått til mørk marine: Høstens heteste herrefarge

MANN

Sjekk Trumps elleville slips-triks