Norske moteeksperter vurderer høstens store designsamarbeid: - Belissima!

Det populære italienske motehuset Missoni har designet klær med motekjeden Lindex. Norsk motebransje er imponert over de første glimtene, men spente på om kvaliteten holder mål.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Smakebiter fra samarbeidet mellom de to motehusene kom denne uken og bildene minMote har fått tak i viser en kolleksjon som bugner av mønstret strikk. Norsk motebransje minMote har snakket med lar seg imponere, men avventer endelig dom til når varene kommer i butikk 25.september.

– Ut fra bildene er resultatet belissima! Her ser vi motehusets DNA i form av mønstermiks og høstfarger, og det appellerer. Men nå har jeg ikke fått sett på kvalitetene, sier Elisa Røtterud, moteredaktør i motemagasinet Cosmopolitan.

Kjendisstylisten Hedda Skoug har Tone Damli Åberge på kundelisten. Også hun er spent på samarbeidet. Hennes personlige favoritter fra kolleksjonen er kåpen og de enkle skjørtene.

Hun mener imidlertid at kolleksjonen ikke holder mål på den røde løperen.

– Jeg ville nok ikke sendt Tone ut på den røde løperen i noe av dette, men et av skjørtene i kombinasjon med en ensfarget topp er noe hun lett kunne brukt i hverdagen, sier Skoug som tror kolleksjonen kommer til å forsvinne raskt ut av butikk.

LES OGSÅ: Dette snittet fremhever figuren din: – Man kan se utrolig feminin og sexy ut

I tillegg til dameklær i det Missoni-typiske sikksakk- og bølgemønstrene, viser kolleksjonen også sommerfugler som et nytt innslag. De har også satset på en kolleksjon til barn. Både moteredaktøren og stylisten, som selv har to barn, lar seg sjarmere av kolleksjonen.

– Barnetøyet var overraskende fint. Vanligvis synes jeg Missonis mønster og snitt fort kan bli litt damete, men med et enklere utvalg har de klart å holde seg til et mer hverdagslig snitt som passer fint til barn, sier Skoug.

I kolleksjonen finnes det alt fra kjoler, trøyer og topper til undertøy, bukser og tilbehør. Hvis kvaliteten er god nok, vil Røtterud unne seg en singlet.

Moteredaktøren er likevel ikke imponert over at kun 10 prosent av salget går til kampen mot brystkreft og Rosa Sløyfe.

– De kunne kanskje sagt 20 prosent for å skape mer wow-effekt? Uansett det er moro at vi vanlige lønnsmottakere får et snev av high end-mote. Følelsen teller, sier hun.

Patrick Rosenfors, en del av den norske designerduoen Mardoue & Dean, synes 10 prosent er en fin ordning.

– Det er et godt initativ og til god inspirasjone for andre aktører i bransjen, sier designeren.

Rosenfors sier vi ikke må glemme at det i alt selges store kvanta av kolleksjonen.

– I et slikt samarbeid produseres det kanskje opp mot 10000 til 20000 eksemplarer av et plagg. Lykkes kolleksjonen vil det gi en høy sluttsum til et godt formål, sier Rosenfors som har stor tro på at designsamarbeidet vil lykkes grunnet det godt etablerte grafiske mønsteret.

LES OGSÅ: 12-åring fra «Mad Men» er motebransjens nye favoritt

LES OGSÅ: «Norsk» popartist fronter eksklusivt smykkesamarbeid

Publisert:

Finn mer innhold om: