Hun er verdens rikeste kvinne

L’Oréal-arving Liliane Bettencourt (90) skal

være en av verdens ti rikeste mennesker.

Ifølge Forbes’ «2013 Billionaires List» har Liliane Bettencourt verdier for 170 millarder kroner. For første gang siden 1999 er hun også tilbake på listen over de ti rikeste menneskene i verden.

Hun er ikke den eneste kvinnen med en voksende millardformue. Antallet kvinnelige milliardærer skal ha økt med 30 prosent det siste året, og 138 av de 1426 milliarderene i verden er kvinner, melder britiske Vogue.

Sammen med familien eier Liliane Bettencourt mer enn 30 prosent av det franske sminke- og skjønnhetskonsernet L’Oréal, som i 1919 ble grunnlagt av hennes far Eugène Schueller. Bettencourt arvet selskapet i 1957, men begynte å jobbe for faren allerede som 15-åring.

MIGUEL RIOPA

Ifølge The Guardian lider Bettencourt av demens og Alzheimer. Etter en langvarig konflikt mellom Bettencourt og datteren Francoise Bettencourt-Meyers, besluttet en fransk domstol i 2011 at Francoise og hennes sønner Jean-Victor og Nicolas skal forvalte hennes formue. Sistnevnte er også oppnevnt som verge for bestemoren.

Rikeste mann

Motebransjens rikeste mann er ifølge Forbes-listen den spanske billigkjede-eieren Amancio Ortega (76). Han skal ha verdier for 323 milliarder kroner - hele 108 milliarder kroner mer enn han hadde i fjor. Dette gjør ham til verdens tredje rikeste mann.

Ortega er grunnlegger og hovedeier av kleskonsernet Inditex, som blant annet består av billigkjedene Zara, Bershka og Massimo Dutti. 76-åringen gikk i 2011 av som styreleder, men eier fortsatt 60 prosent av konsernet.

Hvordan var din opplevelse i dag?