Ørjan Burøe gjør narr av bloggkolleger i nytt innlegg

toppbilde ørjan burøe

Komiker Ørjan Burøe (41) sammenligner antrekkene på Blog Awards med uteliggere, fisker og klovner. - Et satirisk innlegg, mener kjendisredaktør.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
toppbilde ørjan burøe

BORAT-LENE: Lene Alexandras antrekk på Vixen Blog Awards blir sammenlignet med et Borat-kostyme på bloggens til Ørjan Burøe. Foto: orjanburoe.com

toppbilde ørjan burøe

BLOGGPAR: Ørjan Burøe og kona Marna Haugen Burøe driver to av alndets best populære blogger. Foto: Frode Hansen/VG

Tirsdag kveld la Burøe ut et blogginnlegg med overskiften «Skilt ved fødselen». Komikeren hadde valgt seg ut ti kolleger fra Vixen Blog Awards og sammenlignet dem med figurer.

Lene Alexandra, som er i toppbildet, er avbildet ved siden av et «Borat»-kostyme, Erlend Elias sitt antrekk sammenlignes med «Petter Uteligger», Fotballfrue ser ut til å ha kopiert Burøes kone Marna, og Sophie Elises antrekk fra Rodebjer ligner en klovn, ifølge Burøe.

Saken fortsetter under bildet.

SKILT VED FØDSEL: Fotballfrues antrekk ligner mistenkelig på Komikerfrue sitt, ifølge Ørjan. Foto: orjanburoe.com

Burøes innlegg har 40 kommentarer, og flere beskylder komikeren for å mobbe.

«Voksent. Mobbing av andre. Er det dette du vil lære barna dine?», skriver en, mens en andre skriver:

«Tror nok Hilde her mener det er litt mobb at du sammenligner en kjole med en gardin blant annet. Hvis man ikke vet du spøker så hadde mange blitt lei seg av å bli sammenlignet med slike ting…»

INGEN MOBBER: Burøe forteller at han ikke har fått noen negative henvendelser fra kjendisene nevnt i blogginnlegget. Frode Hansen/VG

Avviser mobbing

Selv forteller Burøe til MinMote at innlegget kun var ment som humor.

- Hensikten med dette innlegget var ren og skjær humor. Jo mer absurde sammenligningene er, desto morsommere blir det. Bildene var overhodet ikke ment som personlig kritikk til noen av kjendisene som er nevnt, og det var hvertfall ikke ment som mobbing. De er alle voksne mennesker med suksess på hver sin kant, understreker han og legger til:

- Mobbing er når en person gjentatte ganger blir utsatt for negative handlinger, og dette kan ikke defineres som mobbing. Vi har alle Finn Kalvik-historien fra «Åpen Post» godt i minnet, sier Burøe og sikter til artisten Kalviks psykiske vansker som følge av Bård Tufte Johansen og Harlad Eias humorprogram i 1998.

- Det er lov å tulle

Ingeborg Heldal og en fisk. Foto: orjanburoe.com

Redaktør for Side 2 Nettavisen, Ingeborg Heldal, var blant kjendisene som ble sammenlignet med en fisk av Burøe.

- Jeg tenkte umiddelbart at Ørjan mente at jeg så fast i fisken ut og at antrekket mitt var skinnende fint, ler Heldal og fortsetter:

- Denne sammenligningen tok jeg med godt humør. Det var ikke så mange menn på Blog Awards, så det var smigrende å bli lagt merke til av en av de få heterofile mennene som var der. Vi må ikke være så hårsåre, tenker jeg, sier Heldal til MinMote.

- Det er lov å tulle

KLOVN: Sophie Elise ble sammenlignet med en klovn på Vixen Blog Awards. Foto: orjanburoe.com

- Flere av kommentarene under blogginnlegget nevner mobbing. Hva tenker du om det?

- Det er utrolig viktig å ha fokus på mobbing, spesielt nå hvor sosiale medier stadig inntar nye posisjoner og former i hverdagen vår. Når det er sagt så synes jeg det er desto viktigere at vi blir oppmerksomme på hva vi kaller mobbing. Jeg kan ikke uttale meg på vegne av noen andre, men Ørjan sitt innlegg har ingenting med mobbing å gjøre. Det er et satirisk innlegg fra en komiker, sier hun og legger til:

- Man kan ikke gå rundt og la seg bli krenket og sår av alt mulig. Det er lov å tulle, og å bli tullet med. Tenk heller «så artig, noen har lyst til å tulle med meg.» Selvironi er en tapt kunst – så JA til mer av det i 2016! La oss senke skuldrene og heller le av oss selv. Det tror jeg det er viktig å lære barna sine også, sier Heldal.

Publisert: