Kraftig økning av smilehullskirurgi

Etter at Cheryl Cole gjorde suksess som soloartist, har plastiske kirurger merket en kraftig økning i etterspørselen etter smilehullskirurgi.

Mari Glans
Publisert:

Cheryl Cole er den hotteste popstjernen i Storbritannia akkurat nå. Artisten er kjent for sine sjarmerende smilehull, og ifølge Daily Mail er det «Cheryl Cole-effekten» som har ført til at hundrevis av britiske kvinner nå ønsker å ta smilehullskirurgi. Bare de siste to månedene alene har etterspørselen økt med 11 prosent, melder Daily Mail.

Plastiske kirurger i Storbritannia forteller om pasienter som ber om samme smilehull som Cheryl Cole har, skriver Daily Mail, som kaller inngrepet for «designer dimples.»

Hvilken mascara passer for deg?Les vår guide her!

Menn vil ha Botox!Det norske Botox-salget til himmels

Ukjent langtidseffekt

Smilehull er arvelig, og forårsakes av at enklelte muskler i kinnet er kortere enn vanlig. Ved et kirurgisk inngrep for å få smilehull lages det et lite snitt på innsiden av kinnet for å skape en liten forsenkning. Så sys det et sting i kinnet for å holde senkningen på plass. Ulempen med dette inngrepet er at smilehullet ikke vil se naturlig ut siden hullene synes hele tiden og ikke bare når man smiler.

Daily Mail har snakket med flere eksperter innen plastisk kirurgi som er skeptiske til inngrepet, siden langtidseffekten hittil er ukjent.

- Det er en bekymringsverdig økning i etterspørselen etter «designer dimples», på grunn av kvinner som velger ekstreme metoder for å se ut som sine favorittkjendiser, inkludert Cheryl Cole, sier en talsmann for plastiske kirurger ved SurgiCare.

- Smilehullskirurgi kan føre til permanente arr og kan få katastrofale følger når ansiktet begynner å henge med alderen, avslutter talsmannen.

Smink deg til perfekt hud.Her er de beste tipsene

Relevante artikler videre:

Nå er det former som gjelder!To av tre foretrekker formfulle kvinner

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Kvinner vil bli kvitt cellulittene!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Slik legger du perfekt solpudder!Få påføringstips her!

Publisert:

Finn mer innhold om: