Batikktrenden er tilbake

Det hippieinspirerte mønsteret kommer tilbake for fullt. Bli inspirert av 60-tallet og vekk oppsikt i bohemsk batikk.

Cathrine Elnan
Publisert:

Favorittstilen til hippiene fra 60- og 70-tallet er tilbake i motebildet igjen, og mønsteret som tidligere ble brukt av stjerner som Janis Joplin og Jimi Hendrix blir nå omfavnet av Hollywood-kjendiser som Kim Kardashian, Rihanna og Megan Fox. Batikkmønsteret var også synlig på motevisningene til designere som Blumarine, Proenza Schouler og Calvin Klein. Nå har den fargerike trenden nådd fram til klesbutikkene, og en batikkfarget kjole eller topp passer utmerket enten du skal på stranden eller på festival.

Liker du trenden?Gå for surferstilen i sommer!

Hippietrend

Sommerens batikktrend er preget av lyse og klare farger, og gir på samme måte som maxikjolen inntrykk av en behagelig, avslappet og bohemsk hippielook. På catwalken til designere som Blumarine var modellene kledd i batikk fra topp til tå, med det fargerrike mønsteret på både veske, skjerf, genser og shorts.

Blir det for kaldt med korte sommerkjoler?Her er kjolen du kan bruke hele sommeren!

Statement-plagg

Hvis du syns en slik look blir for overveldende, kan du velge å holde enten under- eller overdelen ensfarget. På den måten holder du fokuset på ett sted. Det abstrakte batikkmønsteret er perfekt for en frisk sommerlook, og som andre oppmerksomhetskrevende mønstertrender kan en veske eller et skjerf være det eneste du trenger for å løfte et ellers enkelt antrekk. Batikkplagg kan du også lage enkelt selv, ved å knyte knuter på visse områder på plagget og deretter farge det. Perfekt for en unik og personlig look!

Dårlig hårdag?Her finner du seks enkle sommerfrisyrer!

Relevante artikler videre:

Få glamorøse og avslappede bølger i håret. Funker både til hverdags og fest

Solpudder er en must i sommersminken.Slik velger du riktig solpudder!

La neglene synes!Her er de hotteste neglefargene

Lilla er hot på øynene!Slik får du looken

Publisert:

Finn mer innhold om: