- Hun ser ut som et lik

H&M trekker Marni-bilde fra markedet etter å ha blitt beskyldt for å ha brukt en sykelig tynn modell.

Jennifer Bråthen
Publisert:

H&M trekker Marni-bilde fra markedet etter å ha blitt beskyldt for å ha brukt en sykelig tynn modell.

På kvinnedagen, 8. mars, kom resultatet av H&Ms designsamarbeid med Marni i butikkhyllene. Få dager etter lanseringen haglet kritikken mot den svenske kleskjeden.

Det var det bristiske markedet som først reagerte på modellen Aymeline Valades (26) slanke kropp. Flere bekymrede mødre gikk ut i media og mente det var uetisk av H&M å bruke den franske modellen, fordi hun fremstår som syk. Et av pressebildene fikk også den britiske fastlegen Julian Spinks til å reagere:

– Denne modellen ser ikke frisk ut. Hun ser nesten ut som et lik, sier han til Daily Star, og legger til:

– Huden hennes er grå og du kan se tydelige blodårer på hendene hennes. I tillegg har hun store ringer under øynene.

LES MER: Rihannas pupper vekker oppsikt

minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold er glad H&M tar grep.

– H&M har mange unge kunder verden over, så det er helt riktig å reagere når kjedebutikken velger å la en veldig tynn modell fronte deres designsamarbeid. Uansett hvordan man vrir og vender på det, skaper motebransjen idealer for unge jenter som lett lar seg påvirke. Samtidig må H&M få for ros for at de reagerer raskt og fjerner bildet etter kritikken.

Modellen Aymeline Valade (26) som beskyldes for å være både underernært og sykelig slank slo gjennom da hun i 2011 gikk visning for Balenciaga i Paris. Brunetten har i ettertid blant annet gått visninger for designgiganter som Chanel, Louis Vuitton og Gucci. Hun har også vært avbildet i magasiner som V Magazine, Vouge og Harper’s Bazaar.

I følge Hollywood Reporter skal H&M ha gått ut og beklaget forholdene i en pressemelding der det kommer frem at de synes det er synd at deres kunder reagerer negativt på den franske modellens størrelse. I tillegg sier de at H&M tar sterk avstand fra alkohol og narkotika, samt sykelig tynne modeller.

Da minMote kontaktet H&Ms presseansvarlig fikk vi beskjed om at kleskjeden nå har fjernet bildet det har vært snakk om av hensyn til sine kunder.

LES OGSÅ: Rihannas hår koster flesk- her ser du hvorfor

LES OGSÅ: Slik får du «Gossip Girl»-stilen på budsjett

LES OGSÅ: Møt Skandinavias fremste moteillustratører

Publisert:

Finn mer innhold om: