Hemmelighetene bak den perfekte bryllups-looken

Årets bryllupssesong er snart i gang. minMote guider deg gjennom seks steg til den perfekte bryllupssminken.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Tidløs og klassisk sminke er en god måte å sørge for at bildene fra den store dagen ikke blir utdaterte. Skal du ha den perfekte, tidløse sminkestilen, bør du gå for produkter som understreker dine egne farger.

Duse øyne

Bryllupsdagen er ikke dagen for de store forandringene. Hold deg til de klassiske fargene som du vet du kler, og forsterk øynene dine med kontrastfarger. Har du blå øyne kan du gjøre dem til et blikkfang ved å velge duse bruntoner. Har du brune øyne kan en svak gråfarge og sort kajal være alt som trengs.

De fleste sminkemerkene har bestselgere med klassiske øyenskyggetoner der alt du trenger av highlighter og basetoner er med. På den måten er du sikker på at du får farger som harmonerer.

Naturlige lepper

Leppestifter i duse rosatoner, som understreker din egen leppefarge, vil være med på å gi deg et tidløst sminkeuttrykk. Finn den fargen som ligger nærmest din egen, eller velg en som er et hakk lysere. Sørg for at leppestiften lysner tennene dine og ikke gir gulskjær. Bruk gjerne en halvmatt leppestift uten for mye glitter. Husk du skal kysse brudgommen, så la forloveren ha leppestiften i veksa gjennom dagen.

Gloss og andre tykke leppeprodukter kan fort klistre seg i håret og smitte av på tennene.

Perfekt base

For at sminken skal holde hele dagen, er en god base et must. Bruk gode primere som glatter ut huden, tilfører fukt, forminsker porer og reduserer fine linjer.

Har du en fet hud, bør du bruke en oljefri base som matter ned huden og gjør den mindre blank.

Sminken sitter bedre om du investerer i litt dyrere baseprodukter. Tilpass gjerne produktene etter klimaet du gifter deg i. Skal du ha bryllupet i en varm storby, så velg gjerne oljefrie baseprodukter.

Foundation og concealer

På den store dagen er foundation og concealer dine beste venner. Dekk over alle ujevnheter og misfarging så godt som mulig uten at det blir seende kakete ut.

Bygg opp sminken lag for lag. Da sitter sminken lengre og du får et jevnere resultat.

Vannfast makeup

Dette er dagen der følelsene skal få fritt spillerom, og sjansen for at du kommer til å felle en tåre eller ti er stor. Derfor er vannfast sminke et lurt valg. Det finnes produkter som sitter bedre enn andre. Velg skygger som er ekstra godt pigmenterte og leppestifter med top coat.

Merker som Dior, bareMinerals og Bobbi Brown er kjent for sine holdbare produkter.

Brun uten sol

Etter en lang vinter uten sol på kroppen er det fristende å få litt brunfarge. Er du godt vant til selvbruning, holder det å ta en vanlig påsmøring et par dager før bryllupet. Ikke la deg friste til å velge flere nyanser mørkere enn vanlig!

Har du lite erfaring med selvbruning, kan det være lurt å finne et bilde av brunnyansen du ser for deg og ta med dette til en selvbruningsalong. Da vil du få hjelp til å finne riktig farge. Du kan også velge å begynne i god tid, og prøve flere forskjellige selvbruningskremer. På den måten er du sikker på at du ikke ender opp med det nest beste.

Ønsker du å beholde din naturlige farge, kan en kroppskrem gi deg både glød og skimmer. Sørg for at kremen har tørket helt før du tar på kjolen.

LES OGSÅ: Slik får du sexy sommerglød

LES OGSÅ: Fem steg til den "naturlige" skjønnheten gutta elsker

Publisert: