Vårens mascara-guide

En av våren heteste make up-trender er vakre vipper som oser glamour. Vi guider deg til et sexy sommerblikk.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Mascara er ferskvare og trengs å byttes ut fra tid til annen. Og våren er god tid for litt rengjøring i sminkepungen. Vårens nyheter skal hjelpe oss med å få drømmevippene, enten du foretrekker voluminøse vipper, er ekstra sensitiv eller bare ønsker deg et fargekick.

Flott med fargesterke lepper. Slik får du stilen!

Ekstra skånsomt

Såkalt hypoallergene mascaraer er perfekt for deg som bruker linser, er allergiker eller sensitiv for parfyme. Flere mascaraer er laget for å ta hensyn til deg med ekstra følsomme øyne. Men de skal også gi volum og bue på lik linje med «vanlige» mascaraer. Noen har aktiviserende serum som hevder å redusere vippetap, eller voks som også skal pleie og beskytte vippene.

Nytt av året er blant annet La Roche-Posay Respectissime, ca kr 199,- og No7 Exceptional Definition Mascara, ca kr 125,-.

Tips: Ikke lån bort mascaraen din til venninner. Det øker sjansen for øyeirritasjon. Og bytt gjerne hver 3 mnd.

Vannfast

Våren og sommeren er høysesong for bryllup og strandbesøk. Da kan det lønne seg å investere i en ny vannfast mascara. På den måten unngår du å spolere sminken med mascara-søl. Eller du kan ta en dukkert og trene uten problemer. Noen av nyhetene har også nye børster som skal sørge vår at vippene blir nøye dekket fra rot til tupp. Vannfast mascara betyr heller ikke at du må fire på fargepigmenteringen. Lakksorte vipper kan du blant annet oppnå med nyhetene Eyes to Kill Mascara Waterproof fra Giorgio Armani, ca kr 290,- og Big & Curvy Waterproof Mascara fra The Body Shop, ca kr 159,-.

Tips: Vannfast mascara krever en ekstra god make up-fjerner. Og husk å ikke gni den av, men bruk en bomullspad og hold den på vippene et par sekunder før du forsiktig stryker mascaraen av med vipperetningen.

På tide med noe nytt? Få proffe tips for en bedre makeup!

Fargefest

En av sommerens heteste trender er sterke farger. Men synes du fuksiafargede lepper eller grønn øyenskygge kan bli litt mye, så kan kanskje et touch av farge på vippene være løsningen. Og denne sesongen er 70-80 tallet tilbake for fullt. Dermed kan vi med største selvfølge legge disco-blått på vippene. Hold heller øyenskyggen på et minimum. Om du synes blått blir for mye, så er mørk plomme et godt alternativ til den sorte. Den gir et litt mindre «hardt» uttrykk og skaper tilstrekkelig drama. Nyheter på fargefronten er Mascara Singulier No 5 fra YSL ca kr 270,-, og Dior Show Extase 871 Plum fra Dior, ca kr 280,-. Begge med volumgivende ingredienser for maks drama.

Tips: Blått er en komplimentær farge til brunt og gjør at dermed at brune øyne »popper». Samtidig som den understreker blå øyne.

Nye klassikere

Noen av vårens nyheter er såkalt klassikere. Det vil si sort mascara som passer til deg som liker det naturlige uttrykket eller kun volum. Nyheten ligger i teknologien og utforming av kostene. Begge deler har mye å si for resultatet. En trend er buede koster som skal løfte vippene fra roten og tilføre volum samtidig som de «kammer» vippene, slik at hver vipp separeres. De nye klassikerne har også optimalisert innhold i form av tilførsel av ingredienser som skal skal pleie og holde mascaraen på plass hele dagen. To klassikere i ny utgave er blant annet Lash Queen Fatal Blacks fra Helena Rubinstein, ca kr 295,-, og Lash Glamour Mascara fra Bobbi Brown, ca kr 205,-.

Tips: For et mest naturlig resultat holder det med kun ett strøk. Det gir kun en svak definisjon, men fin farge.

Rihanna stråler! Få sminketipsene til superstjernen

Voluminøse

Stor, større, størst! De fleste kvinner ønsker volum på vippene og det i mengder. En stor trend, bokstavelig talt, er volum-mascara med ekstra store børster. Denne typen børster har tette hår som tilfører er en større mengde med produkt til vippene, som gir volumet. Den siste tiden virker det som om mascara-produsentene konkurrerer om å lage de største kostene. Noen av nyhetene lover også tilføre lengde til vippene. Nyheter på volumfronten er blant annet Lash Effect Fusion fra Max Factor, ca kr 169,-, og One By One Volum Express fra Maybelline, ca kr 132,-.

Tips: Få maks volum ut av volum mascaraen din ved å legge flere lag, uten å la det den tørke i mellom. Slik unngår du også dryss. Til de innerste vippene snur du bare kosten som en penn, for bedre kontroll.

Relevante saker videre:

Slik legger du perfekt mascara! Få gode tips til påføring

Nå er dette i vinden! Hollywooddamene foretrekker rødt

På tide med litt farge på kroppen? Slik lykkes du med selvbruning!

Publisert: