Vogue-redaktør jakter på Kate - blir hertuginnen forsidepike?

Den amerikanske Vogue-redaktøren Anna Wintour vil ha Kate som forsidepike på det prestisjetunge motemagasinet. Nå kniver redaktørene om hvem som skal få den første hertuginneforsiden.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den berømte og beryktede Vogue-redaktøren bruker nå alle triksene i boka for å sikre seg hertuginne Catherine av Cambridge (29), mest kjent som bare Kate, på forsiden. Wintour skal ha bedt den berømte fotografen Mario Testino om hjelp til å overtale hertuginnen, ettersom han er en venn av den britiske kongefamilien, og har fotografert flere av medlemmene der tidligere.

- Alle magasinene prøver å sikre seg Kate, og mange tror det er Vogue som vil klare det. Men selv med Mario Testino er ingen ting sikkert. Ikke minst må slottet godkjenne det, og de er veldig beskyttende overfor Kate, sier en kilde til The New York Post.

Se også:Kate overrasket alle i skandinavisk design

Mario Testino er kjent for sine mange kongelige fotoshooter, og har blant annet foreviget prinsesse Diana, prins Charles, og hans sønner prins William og Harry. Det var også Testino som tok Kate og Williams forlovelsesbilder. Prinsesse Diana var for øvrig på forsiden av britiske Vogue hele fire ganger i sin tid. Kate skal imidlertid ha takket nei til nettopp britiske Vouge før bryllupet med William, og spenningen er derfor stor rundt hvorvidt hun vil dukke opp på den amerikanske versjonens forside eller ikke.

- Anna har snakket med Mario om å overtale Kate. Hun legger virkelig press på ham for å fotografere Kate til forsiden, forteller kilden til The New York Post.

Se også:Kates brudekjole stilles ut

Engelskfødte Wintour er kjent for å få det som hun vil, og en rekke svært celebre modeller og kjendiser har tidligere prydet Vogue-forsiden. Hun var blant de første til å bytte ut modellene med kjendiser på magasinforsiden, og nå er det altså et kongelig cover som står på ønskelisten til redaktøren. Wintour er ikke akkurat kjent for å være raus med de rosende ordene, men har likevel uttrykt at hun liker stilen til Kate.

- Det er ikke noe vulgært eller trashy over henne. Hun kler seg passende, og alltid etter anledningen, har Wintour tidligere uttalt.

Kate har nærmest fått ikon-status i England etter at hun giftet seg med prins William, også av moteekspertene. Ikke bare ble hun hyllet for den slående vakre kjolen fra Alexander McQueen, men hertuginnen har også fått skryt for sin stilsikkerhet på sine mange offisielle opptredener.

Se også:Spareprinsessen Kate

Publisert:

Finn mer innhold om: