Chanel tar sideskillen tilbake

STEIN-SHOW: Chanel viste sin cruise 2022-kolleksjon i kalkbruddet Carrières de Lumières, som nå er kunstlokaler, i byen Les Baux-de-Provence.

Det franske motehuset viser at de gamle er fortsatt eldst; «gen-Z»-ere kan bare glemme å begrave sideskillen.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Så fort noen stempler noe som «utrendy», returnerer det i motebildet. Det har vist seg gang på gang, og det skjedde igjen da Chanel viste sin punkete cruise 2022-kolleksjon over nett tirsdag.

Sideskillen, som har vært offer for heftig debatt, er tilbake, ifølge et av verdens mest tungtveiende motehus.

GRUNGE: Tung sideskill og nettingstrømper preger Chanel cruise 2022.

Visningen ble filmet i et mektig kalkbrudd i Alpilles-fjellene i Provence i Frankrike, samme sted som den legendariske filmskaperen Jean Cocteau sin film «Testament of Orpheus» fra 1959.

Gabrielle «Coco» Chanel hadde selv et nært forhold til Cocteau, og kolleksjonen var et moderne nikk til filmskaperen.

«Jeg ville ha noe ganske rock. En look som minner like mye om 60-tallets modernitet, som punk», skriver Chanels kreative direktør Virginie Viard om kolleksjonen hun har skapt.

Viard sier svart/hvitt-filmen inspirerte henne til å skape en ren, to-tonet kolleksjon preget av dyp svart, og lys hvit.

LIKER BARE TING HVIS DE ER: .. rosa. Rosa tweed er kolleksjonens eneste fargemoment.
NYHETER

Chanel Métiers d’Art: Tightsen er godkjent av selveste Chanel

Kolleksjonen inneholder både klassiske Chanel-elementer som tweed, perler, lenker og miniskjørt, men bød også på moderne aspekter. Blant annet øker det franske motehuset sitt fokus på bærekraft, og over 70 prosent av kolleksjonen skal bestå av miljøansvarlige og sertifiserte materialer.

MINI: Tweed, striper og miniskjørt i ekte Chanel-ånd.

Men ikke bare plaggene skapte overskrifter. For Chanel har også tatt både oppklipt, punkete «pixie»-bob og den omdiskuterte, tunge sideskillen tilbake. Muligens til generasjon Z sin bekymring, undrer Elle?

I vinter omtalte MinMote «generasjonskrigen» om sideskill. Generasjon Z, altså de født etter 1997, mener nemlig sveisen får folk til å se eldre ut. Vi får se om de tør å legge håret til siden som «gamle» millennials nå som Chanel sier det er greit, da.

MEKTIG: Chanel sitt muligens siste virtuelle show på en stund (de planlegger live-visning i juli) fant sted i mektige omgivelser, og avsluttet med hvite duer.

Chanel beviser altså at sideskillen er «evergreen». Vil du ta inspirasjon fra dem, skal sideskillen nå kombineres med tungt sminkede øyne, fiskenett-strømpebukser og grafiske t-skjorter (ringer det litt «emo-bølgen», tidlig på 2000-tallet-bjeller?).

Publisert:

Finn mer innhold om: