Feel good-spalten: Stylist og skribent Hodo Musa

DEN BESTE GENSEREN: Er rosa og i kashmir, mener Hodo Musa. Foto: Ole Martin Halvorsen

En hjemmelaget kroppskrubb, rødbetejuice og en deilig spabehandling er det som skal til for at Hodo Musa skal trives i vintermørket.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Vintermånedene kan oppleves i overkant mørke og tunge. Men heldigvis finnes det drøssevis av tips til hvordan man kan få en fresh start på året - MinMote har bedt en rekke norske kjendiskvinner om å dele sine. Her er tipsene til stylist Hodo Musa.

Musa vokste riktignok opp i Malmø i Sverige, men har i dag base i Oslo og Los Angeles. Den stilsikre stylisten har det siste året seilt opp som en av hovedstadens nye it-jenter, og styler blant annet musikk- og moteyndling Astrid S - som har blitt selve symbolet på trendy athleisure-stil her til lands.

GODE VENNER: Hodo Musa styler Astrid S, og de to kjenner hverandre også godt privat. Foto: Privat
LIVSSTIL

Les tipsene til bakeblogger og «Farmen»-deltager Ida Gran Jansen her!

Selv er Musa kjent for sin uredde og kreative stil (og ikke minst en frisyre som stadig skiftes ut), noe som også skaffet henne coveret på H&M Magazine like før jul.

Her kommer hennes beste råd til å lysne opp vinterdagene:

Vinteren blir koseligere og lettere å takle hvis man: Rømmer landet! Haha, ikke alltid så lett, men jeg har flyttet til Los Angeles og er en tur i Oslo på grunn av jobb. Jeg merker at jeg savner årstider og snø, noe jeg aldri trodde skulle komme fra min munn.

untitled link

Slik gjør jeg vintermorgenene lysere: Ingenting er mer kos og luksus enn en lang, varm dusj. Jeg er veldig fan av å gjøre mine egne skrubber, og min absolutte favoritt er den som jeg lager av en halv kopp smeltet kokosolje.

HJEMMELAGET SKRUBB: Er favoritten til Hodo Musa. Foto: Ole Martin Halvorsen

Dette blandes med like mye organisk sukker og noen dråper lavendelolje. Veldig beroligende, med nydelig lukt, og huden din føles 10 år yngre.

SKJØNNHET

HER FINNER DU FORRESTEN OPPSKRIFTEN PÅ EN AVOKADOMASKE DU KAN LAGE SELV!

Forslag til en enkel og digg smoothieoppskrift:

Jeg er mer glad i juice og har kjøpt en egen juicemaskin som jeg har på kjøkkenet. Den er enkel å bruke, effektiv og lett å rengjøre.

Dette er oppskriften på min «mirakeldrikk»:

4 gulrøtter

4 rå rødbeter

1 sitron

1 skje ingefær (jeg liker mye)

1 eple

Putt alt i juicemaskinen, gjerne ingefæren og sitronen først, deretter rødbetene. Så moses eplet og gulerøttene sammen med resten. Mmmmmm!

FAVORITTJUICEN: Er mørk rød av rødbeter. Foto: Ole Martin Halvorsen
LIVSSTIL

Les hvorfor motedirektør Nina Buzzi ikke eier joggebukser her.

Min «go-to» middagsrett i januar: Svigermor har akkurat lært meg å lage ørret med agurksalat og små poteter. Det er like enkelt som det høres ut, men mye bedre enn man kanskje skulle tro. Gjerne med et glass sitronvann.

LIVSSTIL

TRENINGSTØYET SOM FÅR DEG OVER DØRSTOKKMILA

Slik ser en perfekt vinterdag ut i mine øyne: Jeg holder meg varm ved å dra til Thief Spa på Tjuvholmen, en skjult skatt i Oslo. Det er magisk å se den iskalde Oslofjorden i solnedgangen utenfor mens du damper i den varme, vakre spaen på innsiden. Mitt tips er å dra på en ukedag, da kan du ha flaks å ende opp nesten alene.

HVERDAGSLUKSUS: Er et bad på spa i hovedstaden. Foto: Ole Martin Halvorsen

Skjønnhetsproduktet som alltid får meg til å føle meg fresh: Jeg pleier å ta ansiktsbehandling en gang i måneden. Babor Hollywood-style er min favoritt. Den booster hudens fuktlager, gir glød og glatter ut linjer. Etterpå føler du deg som en stjerne.

Les også: DISSE LIVSSTILSTRENDENE KOMMER FOR FULLT I 2017

DIGG: Å skjemme seg bort med en ansiktsbehandling er aldri feil, mener Hodo Musa. Foto: Ole Martin Halvorsen
MINIMIRAKLER: Til tørr og trist vinterhud. Foto: Ole Martin Halvorsen

Disse produktene hjelper mot vinterhud og kulde: Elsker disse Glow-booster-ampullene. De gir utstråling, fuktighet og en ungdommelig glød. Det føles som om jeg åpner et Kinder-overraskelsesegg hver gang jeg popper en ampulle.

Når julelønnen er shoppet opp og det er lenge til neste lønning, får jeg pengene til å vare litt ekstra ved å: Når man bor i LA så trenger man ikke bruke mye penger for å kose seg. Jeg elsker å dra på hiking og se den nydelige utsikten Og på alle de rare menneskene, hehe.

Eller så spiser jeg is på Venice Beach og ser på kidsene som skater, eller vindusshopper på Melrose og Fairfax for inspirasjon. Her treffer man alltid nye folk med god energi. Loppemarkedet på Fairfax High School hver søndag anbefales. Det koster 3 dollar å komme inn, og du får kjendisspotting med på kjøpet.

untitled link

Kosetøy jeg sverger til i januar: En deilig kashmirgenser kan man bruke til alt. Jeg elsker lengden på den rosa genseren min ( i toppbildet), og den passer perfekt til ansiktsfargen min.

Dette roer meg hvis jeg er sliten og stressa: Mannen min. Det høres ut som en klisje, og som dame vil man kanskje ikke innrømme det, men med Gisles (730.no-utgiver, red. anm) råd og støtte så vet jeg alt blir bra. Dype og nære relasjoner gjør det lettere å hjelpe hverandre.

Drømmeplagget mitt denne vinteren:

Jeg har ingen drømmeplagg akkurat nå, men jeg har lyst på en ny symaskin slik at jeg kan redesigne mine gamle klær. Slik som Jenny Skavlan. Hun er en smart og klok dame.

Publisert: