Derfor bør du kle deg i farger nå

@nnennaechem

Føler du deg daff og coronadeppa? Disse mote- og interiørgrepene vil få deg i bedre humør.🌈

Thea Roll Rakeng
Publisert:
@nnennaechem

@nnennaechem

@nnennaechem

@nnennaechem

Ukene går og hjemmekontoret består. Dagene blir fort like, og den grå joggebuksen er blitt vår beste venn, dag som kveld.

En av de som lyser opp Instagram-feeden vår i disse dager er influencer Nnenna Echem (27) med sine fargesterke antrekk. Hun har ikke alltid kledd seg like fargesterkt som hun gjør nå, men sier at hun blir glad av klær med sterke farger. Dette har blitt hennes kjennemerke som influencer.

– Farger gjør noe med humøret. Jeg blir absolutt i bedre humør når jeg har på meg farger, og det samme sier de rundt meg. Det er flere ganger jeg blir stoppet på gaten i Oslo hvor folk sier «wow, så kult! Er ikke mange som tør å kle seg sånn i Oslo. Det må du bare fortsette med», og det gjør meg selvfølgelig glad, sier Echem til MinMote.

– Hvordan setter du sammen antrekk med masse farger? Har du noen regler her?

– Ja, jeg tenker alltid at hvis mønstrene jeg bruker ikke matcher, så må jeg sørge for at fargene i hvertfall matcher eller at det er en sammenheng mellom dem. Når man eksperimenterer så mye med farger og mønstre så har man etterhvert fått seg noen favorittfarger å kombinere, for meg er det lavendel-lilla og og mintgrønn, eller grønn og gult!

Disse fargene bør du kle deg i

Dagny Thurmann-Moe, fargeekspert og daglig leder i KOI Fargestudio, forteller at vi får positive assosiasjoner til folk som bruker mye farger.

– Vi tillegger personer egenskaper etter hvilke farger den kler seg i, sier Thurmann-Moe og fortsetter:

– Vi får positive assosiasjoner til folk som kler seg etter fargesirkelen i regnbuen, men negative til sort og grått. For å forklare det helt enkelt, farger er lysbølger og lysbølger gir oss energi, sier Thurmann-Moe.

FARGEGLAD: Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe sier at vi blir i bedre humør om vi kler oss i, og omgir oss med folk som er iført farger. Foto: KOI Fargestudio

Fargeeksperten vil anbefale folk som føler seg daffe og coronadeppa å kle seg i disse fargene spesielt:

– Det er de lengste lysbølgene som gir oss mest energi, som rødt, oransje og gult. Det er ikke bare deg selv som kommer i bedre humør, men de rundt deg også. Det vil du merke på tilbakemeldingene, sier hun.

Tror coronaviruset gir varige mote- og interiørendringer

Det finnes flere grunner til å kle seg i farger, og Thurmann-Moe mangler ikke forslag:

– Hvis du kler deg i sterke farger vil du umiddelbart se friskere ut i ansiktet. Øyenfargen din kommer bedre frem og huden vil se friskere ut. Rødt kler absolutt alle, og det samme gjelder juveltonene; safirblått, smaragdgrønt og rubinblått, sier hun.

INTERIØR

Denne veggfargen er ut

Fargeeksperten tror coronaviruset vil føre til varige endringer for hvordan vi kler oss og innreder hjemmene våre. Hun vil anbefale alle å omgi seg med gode farger som gir energi, enten om det er et nytt sofatrekk, ny farge på veggene eller en ny bluse.

– Nå som vi sitter hjemme, kjenner vi ekstra på hvordan det faktisk er å være der. Det er mer viktig enn noen gang at vi opplever hjemmet som et fint sted å være. Det skal være din avslappende oase å komme hjem til og være i. Mange må rømme til hytta for å slappe av, så hva skal til for å få den følelsen hjemme? spør hun og fortsetter:

– Grønne planter gir bedre innemiljø, naturmaterialer som lin, sten og treverk er behagelig å ta på og fint å hvile øynene på. Kort oppsummert, omgi deg med ting du er glad i og farger som gjør deg godt, så vil du komme i bedre humør.

Publisert: