MineSommerperler: Guri Heli

GURI HELI: Trønderen sitter på flere gode Trondheim-tips. Kanskje årets sommerferie skal gå dit?

Slik ser den perfekte sommerdagen i Trondheim ut.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MineSommerperler snakker vi med inspirerende folk fra hele landet om deres ferieperler. Nok en sommer med norgesferie står for tur, og vi er på utkikk etter de beste tipsene. Nå er det den Oslo-baserte trønderen Guri Heli sin tur.

LIVSSTIL

MineSommerperler: Marie Murstad og Camilla Abry

– Du er jo basert i Trondheim nå – hvordan ser livet ut om dagen?

– Livet er bra om dagen – jeg bor sentralt i en sjarmerende leilighet på Bakklandet. Jeg jobber som vanlig med Instagram. Jeg er utdannet medisinsk sekretær så jeg jobber tre til fire dager på St. Olavs, samt noe modelloppdrag ved siden av. Etter ti år i flybransjen er det deilig å lande med noe mer fast og ha en jobb som gjør at jeg kan være mer hjemme.

– Hva er dine planer for sommerferien?

– Det står mellom Stavanger eller Lyngen i nord. Et fantastisk sted som heter Lyngen Lodge som ligger ved sjøen og fjellet. Eller så blir det Sola-strand og Stavanger by. Vi får se hva det blir til. Norgesferie blir det uansett.

KLÆR

Slik tar du vare på badetøyet ditt

– Hva er den beste måten å starte dagen på i Trondheim?

– Det er å sitte ute i sola med en svart kaffe og en god frokost på Bakklandet. Rusle eller jogge en tur langs Nidelven. En yoga-yintime for å koble helt av. Deilig.

– Hvordan ser en perfekt sommerdag ut i Trondheim?

– Grille på Korsvika eller en båttur på Trondheimsfjorden er kjempefint om været er bra. Trondheim har så fantastiske solnedganger, så det er fint å se den fra enten Ladehammeren, Ladestien eller Piren.

– Hva er de beste severdighetene?

– Ta båt ut til Munkholmen på en dag med fint vær. Rusle en tur på Bakklandet. Gå langs Ladestien og spise lunsj på Ladekaia. Se Nidarosdomen!

– Hvilke restauranter er dine favoritter?

– Trondheim har så mange gode restauranter! Deriblant Jossa, Credo, Fagn, Bula, Edoramen, Rosendal Kafé, Sellanraa og Kalas Canasta. Jeg liker alt fra veldig lowkey som Koh-i-nor, en indisk restaurant i sentrum, til kortreiste råvarer som på Credo på Lilleby. For lunsj anbefaler jeg Sellanraa, Hagen eller Isak.

– Hvilken butikk må du alltid innom?

– Den nye Retro-butikken er veldig fin. Bakklandet blomster har fine vaser, blomster og andre interiørsnacks. Bordfolk er en fin interiørbutikk, samt Shine for klær og tilbehør.

– Hvor er det deiligst å bade?

– Jeg liker helst å bade i sjøen, så Korsvika er deilig.

LIVSSTIL

Mine­Sommerperler: Silje Økland

– Hva bør man pakke i kofferten om man skal til Trondheim?

– Klær for alle fire årstider, ha ha. Været kan fort snu her, so be prepared for the unexpected. Så jeg vil si ullgenser, en lett sommerkjole, sneakers, en god jakke og badedrakt er fint å pakke med seg. Dersom det ikke frister med et bad i sjøen, kan man alltids booke seg inn på Britannia spa og bade der. Det kan jeg anbefale.

– Hvordan ser det perfekte sommerantrekket ut?

– Sandaler, shorts, t-skjorte, solbriller og bucket hat.

– Det beste stedet å ta en kaffe/drink i Trondheim?

– De har gode drinker på Britannia bar, Raus, Tyven, Credo og på Hector Mexican. For kaffe anbefaler jeg Isak eller Sellanraa.

– Finnes det en skjult perle man må oppleve?

– Skansen er fint og har veldig gode rekesmørbrød. Skansen ligger ved Ila og sjøen, og er sjarmerende med båthavn og god utsikt.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: