Møt MinMotes nye interiørspaltist Tone Kroken

INTERIØREKSPERT: Tone Kroken skal gi MinMotes lesere den beste inspirasjonen innen interiør, trender, tips og triks. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Tone Kroken (53) er en av Norges fremste eksperter innenfor interiør, nå blir hun fast spaltist hos MinMote.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Tone Kroken har blitt et navn å regne med både når det kommer til styling og dekorering av hjemmet. Hun har også hjulpet flere kjendiser til å skape sitt drømmehjem. Nå skal hun hjelpe og inspirere MinMotes lesere.

I interiør-spaltene skal hun dele sine beste tips og triks til hvordan du kan få det beste ut av innredningen i hjemmet ditt.

LIVSSTIL

Husker du denne trendy planten?

Vil inspirere

Kroken bor i en lekker leilighet på Frogner i Oslo og jobber som interiørstylist. Sammen med fotograf Yvonne Wilhelmsen driver hun selskapet Lazydays, og nå har de også startet et nettmagasin med samme navn.
– Gjennom jobben vår ser og opplever vi mye av det som rører seg i interiørverdenen. Vi møter hele tiden nye, spennende mennesker som har mye å komme med, og som inspirerer oss til å stå på og utvikle oss, sier Kroken og legger til:
– Ideen bak Lazydays er å selv formidle og dele alt det vi hele tiden driver med. Vi synes jo vi har verdens beste jobb, så vi tror og håper at andre syntes det er interessant å følge med, sier hun.

Tone Kroken beskriver seg selv om en kreativ estetiker som er spontan og som elsker å le. Men selv om hun bruker mye av tiden sin på interiør, vil hun helst ikke bruke fritiden på det.

– Jeg elsker interiør, men driver ikke med det så mye på fritiden. Da liker jeg helst å være med venner, sier hun og legger til:
– Jeg leser også masse bøker, hører på musikk, går på konserter, drar på reiser, har latterkrampe eller trener med PT-en min som er flink til å holde meg i god form. Eller så bare koser jeg meg hjemme, sier hun.
Les også: Instakontoene som vil få deg til å oppdatere interiøret

LIVSSTIL

Fem ting som tar hjemmet ditt fra kjedelig til eksklusivt

Vil skape god stemning

Interiøreksperten forteller at hun har hatt sansen for interiør og innredning nærmest hele livet.

– Jeg har jobbet med interiør i 18 år, men jeg tror egentlig jeg begynte som liten jente da jeg ommøblerte hjemme hele tiden.

Noe av det hun synes er aller viktigst i et hjem i dag er god stemning.

– Med masse stearinlys, planter, blomster, puter og pledd kommer man langt, råder hun.

Vil finne balanse

Hun mener den vanligste feilen folk flest gjør da de innreder og dekorerer hjemmene sine er at de sliter med å finne balansen.

– Enten har man for lite ting, som for eksempel personlige ting, pynteting og lignende, eller så har man alt for mange ting. Det å balansere så det blir et rolig og harmonisk hjem er nok en kunst, sier hun.

Les også: SJEKK MOTEHJEMMET TIL DAGMAR-SELGER ADELINE HERMIER
Og den kunsten har Kroken perfeksjonert til fingerspissene. Derfor er det også blitt klart for henne at noen ting aldri kommer over dørstokken.

– En stressless, avslutter Kroken og ler.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.