Hjemme hos: Stylist og moteblogger Guri Heli

GAMMELT OG NYTT: Stylist og moteblogger Guri Heli har en balansert stil i hjemmet som består av gamle vintage-gjenstander, Finn-kupp og designdetaljer. Foto: Ole Martin Halvorsen

Gjenbruk, messing og grønne planter definerer interiørstilen til stylist og moteblogger Guri Heli (25) i hjemmet på Torshov i Oslo.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Store, lyse vinduer i taket, mørke tregulv, massive bjelker og detaljer som coffee table books, marmor, grønne planter er nøkkelord når man skal beskrive loftsleiligheten til den Oslo-baserte stylisten og motebloggeren, opprinnelig fra Trondheim.

La deg inspirere av Guris instagram-profil her!

- Generelt liker jeg at interiøret er cleant med litt farger, mønstre og detaljrike gulvtepper. Akkurat nå er jeg veldig glad i messing, marmor, gull, grønt glass, glassvaser, grønne planter, svære speil, store lysekroner. Jeg liker kontraster med svære lysekroner og minimalistiske møbler, som at HAY møter Slettvold, forteller Heli til MinMote.

LIVSSTIL

Se Ganni-gründer Anett Ringstad sin klassiske Frogner-leilighet

KONTRASTER: Guri er glad i å blande blanke overflater som gull og messing med tyngre møbler som industrilampen over spisebordet. Foto: Ole Martin Halvorsen

Føler du at klesstilen din og jobben i motebransjen reflekterer interiøret?

- Absolutt, da jeg flyttet inn i leiligheten min for noen år siden var alt interiøret sort-hvitt, rette linjer og alt hadde sin bestemte plass. Parallelt hadde jeg en veldig minimalistisk klesstil. Nå har stilen min endret seg litt litt mer leken og detaljrik, og det samme hjemme. Planter, gode tepper og fargerike puter er innlemmet i interiøret, og jeg digger det.

Les også: Sjekk Dagmar-selger Adeline Hermier sitt fantastiske motehjem

LYST: - Jeg setter ekstremt stor pris på lyset og vinduene i denne leiligheten, jeg er så avhengig av dagslys for å trives , men også for å ta fine bilder til jobben min. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er favorittmøbelet ditt?

- Jeg liker gjenbruk og møbler som har «levd» litt. Jeg er veldig glad i spisebordet mitt, det kostet 400,- på Finn.no. Eikebordet har stått på et feriested på Sørlandet og var ikke noe særlig pent da jeg hentet det, men da jeg pusset det ned og malte det ble resultatet veldig bra synes jeg.

Les også:Feriesplaten: Slik ferierer toppmodellen Siri Tollerød
Hva er viktig når du skal innrede?

- At øyet kan slappe av og at jeg kan trives. Å skape et miljø jeg lett kan jobbe i og finne ro er viktig. Hjemmet mitt er også kontoret mitt, derfor er det essensielt for meg å ha det hyggelig i leiligheten.

Guri 1

På KJØKKENBENKEN: Kjøkkenet har sterke kontraster av hvitt, murstein og selvfølgelig: Grønne planter! Foto: Ole Martin Halvorsen

Guri 1

MØNSTERMIKS: Akkurat nå er det marmor som står øverst på craving-lista til Oslo-stylisten, men også mønstrete tepper som git et lunt og oppdatert inntrykk. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hvilket rom trives du best i?

- Kjøkkenet, kanskje. Mye på grunn av den fine gamle muren og balkongen hvor jeg er så heldig å ha kveldssol. Etter at jeg pusset opp badet, har det også blitt en favoritt. Med stilrene detaljer og overflater, valgte jeg å myke det opp med et rundt speil og kurver i hyllene. Jeg valgte et rundt speil for å myke det opp litt. Planter er like viktig på badet som i resten av leiligheten.

FRODIG:- Planter er like viktig på badet som i resten av leiligheten, mener stylisten. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva blir ditt neste kjøp?

- En stol! Men det finnes så mange å velge i, så jeg må tenke meg nøye om før jeg slår til. På ønskelista står en skinnstol fra Muuto, den koster over 8000,- det mener jeg er dyrt.

MinMote.no - Norges største moteside

Hva er det billigste og dyreste du har i leiligheten?

- Jeg har to møbler i leiligheten min som jeg har fått gratis fra utflyttede kontorer som uansett bare skulle vært kastet. Blant annet en hylle og en liten benk som jeg pleier å ha sko på i gangen. Jeg har også tatt med noen gamle messinglysestaker som jeg har funnet på gården hjemme i Trondheim som mamma hadde stuet vekk.

Det dyreste jeg har i leiligheten er nok et Salvador Dalí-bilde til cirka 10.000 kroner. Ellers er det mye gjenbruk og rimelige greier her hjemme. Jeg er ikke opptatt av at ting skal koste.

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?

Søte ting, som for eksempel hjerteformede lysestaker eller engler. Jeg må ha det litt maskulint her hjemme for å trives.

FLASH: Det dyreste Guri har investert i er dette bildet av kunstneren Salvador Dalí. Foto: Ole Martin Halvorsen

Favorittbutikken din?

Jeg har så mange! Granit, Milla Boutiqe, Habitat, Sørensen, Vitra, Hay, Bolia, Slettvoll, og Bolina. Jeg handler også en del på bruktbutikker. House Doctor har også mye fint, det samme gjelder Zara Home og H&M Home.
Jeg er en del både i Stockholm og København og der lar jeg meg fort inspirere av butikker, restauranter og ikke minst interiøret på hoteller. Jeg bodde nylig på et hotellrom som hadde gullkraner på badet, det var veldig fint.

Hva er det beste interiørkuppet du har gjort?

Jeg er veldig glad i Mickey Mouse-kunsten min laget av John Andre Hanøy. Den flytter jeg rundt på, den passer liksom inn overalt.

Guri 2

OASE: Fordelen med å bo i toppetasjen er at balkongen er skjermet og kan by på idylliske solnedganger i sommermånedene. Mønster, glade farger og komfort står i høysetet. Foto: Ole Martin Halvorsen

Guri 2

MINIMALISISK: Guri har en minimalistisk klesstil med trendelementer som smitter over på interiøret i leiligheten på Torshov. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva var ditt siste kjøp?

Mitt siste kjøp er et rundt gullfarget bord fra Ellos. Ellos har ekstremt mye fint interiør til en rimelig penge. Jeg kjøper en del planter og blomster, det utgjør så mye.

Les også:Sjekk sminketrenden som tar av på Instagram

Beste interiørtips?

Tenk stort fremfor detaljer. Småting kan fort se rotete ut, og velg en sofa du kan slappe av i. Invester i et varmt ullpledd, vi bor i tross alt i Norge, innred med terracottapotter med grønne vekster og kjøp et fint og stort gulvteppe - det får et hvert rom til å se mye lunere ut. Dekorer med bøker du liker å lese i, kjøp puter i lekre print og farger.

NATURLIG: Med hvite overflater, grønne planter, terrakotta og kjøkkenredskaper i tre, fremstår kjøkkenet som gjennomført og stilrent. Foto: Ole Martin Halvorsen

Favorittfargen din?

Akkurat nå: Grønt. Men ellers går det mye i sort, grått, hvitt og gull. Blått i ulike nyanser er også spennende. Jeg drømmer om en mørkeblå vegg med store bilder gjort av den norske kunstneren Martin Whatson.

Publisert:

Finn mer innhold om: