Outletshopping på New York-ferie

STORT: Et outletsenter kan fort virke voldsomt - men du går neppe ut uten noen handleposer på lasset. Foto: NTB scanpix

NEW YORK (MinMote) Skal, skal ikke? Sjekk MinMotes guide til outletsenteret The Mills at Jersey Gardens.  

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Om du tidligere har vært på ferie i USA og vil sammenligne shoppingen i New York som med byer som Miami eller Houston er det fare for at du kan bli skuffet.
I New York er det et fantastisk utvalg da det kommer til individuelle småbutikker, vintagesjapper og luksusvarer.

LIVSSTIL

Dette er restaurantene du bør sjekke ut

Kjedebutikkene er selvfølgelig også godt representert, men den klassiske amerikanske «mallen» uteblir.
Om du vil ha den amerikanske kjøpesenter-følelsen i New York (vi kjenner vel alle den fra de typiske amerikanske klisje-filmene?), kan Jersey Gardens være et godt alternativ. En halvtimes busstur utenfor Manhattan ligger outletsenteret som også har helt vanlige kjedebutikker. Det koster rundt 150 kroner for bussbilletter tur/retur, mens en taxi-tur kommer på rundt 400 kroner en vei.

Gode kjøp

Om du vil på outletshopping mens du er på New York-ferien finnes det to alternativer. I tillegg til Jersey Gardens, har du Woodbury Commons. Sistnevnte ligger lenger unna Manhattan, men her finnes det til gjengeld et større utvalg av luksusbutikker om det er det du er på utkikk etter.

Butikker som Nike Factory Outlet, Adidas og Levis’ har gode priser, så her skal du ikke se bort fra at det er mulighet for å plukke med seg en ting eller to. På senteret finnes også butikker som H&M, Victorias Secret og Footlocker.

Skal, skal ikke?

Tre grunner til å reise til Jersey Gardens

• Du finner alt under ett tak. Må du få unnagjort mye shopping i en fei kan Jersey Gardens funke bra. Shoppingen på Manhattan kan noen ganger virke kaotisk og uoversiktlig.

• Du elsker å lete etter kupp. Ettersom dette er et outletsenter finnes det muligheter for å kjøpe klær og tilbehør til rabbaterte priser, men man må ofte kjempe seg igjennom noen stativer med ræl før man finner gullet.

• Du vet at du skal handle en del. Ettersom senteret faktisk ligger i delstaten New Jersey er også den amerikanske taxen mindre her enn på Manhattan. Om du har fått med deg ønskelister på klassikere som for eksempel Levis-bukser og Uggs hjemmefra er utvalget godt på Jersey Gardens.
Tre grunner til å droppe det

• Har du sett en mall har du sett alle. Dette senteret byr ikke på noen overraskelser. Utvalget er stort og klassisk, men ingenting mer enn det.

• Du vil ha det nyeste. Å handle på Jersey Gardens kan være en skuffelse om du vil ha siste skrik. I de dyrere butikkene finner du ofte eldre kolleksjoner. Pass også på å sjekke prisene. Hos noen butikker tar de seg faktisk bedre betalt enn på Manhattan.

• Om du ikke har planer om å storshoppe er det vanskelig å rettferdiggjøre å reise ut av verdens beste shoppingbyer. Utvalget på Jersey Gardens er heller ikke unikt om du er villig til å reise litt rundt på Manhattan. Det kan kanskje være noen kroner å spare, men husk på at det koster både tid og penger å reise til senteret.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: