Sommerspalten med Anna Skavlan

PÅ CATWALKEN: Her er Anna Skavlan på catwalken for den norske moteuken Oslo Runway. Foto: Gisle Oddestad/VG

Om sommeren oppholder modellen Anna Skavlan (20) seg plaskende rundt i Oslo.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Sommeren er i full gang, og MinMote har derfor samlet et knippe kule damer for en skikkelig sommerprat, hvor de deler sine sommervaner og beste ferietips. Først ut VAR YOUTUBER EVELINE KARLSEN og Elisa Mollatt, markedssjef i byTiMo. Nå er det modell Anna Skavlan sin tur.

– Hva er det du ikke klarer deg uten om sommeren?

– Sjøen! Vi har en båt på Kongen Marina i Oslo og jeg tar en hver anledning til å bruke den. Ingen ting er som litt sjøluft, saltvann i håret og å spise reker med gode venner i middagsbukta. Jeg får også overraskende mange nye venner om sommeren på grunn av den båten ...

SMINKE

Smarte sminketips i sommersolen

A post shared by Anna Skavlan (@annaskavlan)

– Hva gjør du helst i ferien?

– Jeg reiser nok resten av året, så sommeren liker jeg å ha i Oslo, og heller ta korte turer til venners hytter eller utlandet. Jeg elsker å tilbringe tid med familien min, og mine beste sommerminner er når alle kusiner, fetter, onkler, tanter, hunder og babyer er samlet. Tid med venner liker jeg å tilbringe ved vannet, enten på en skjult badebrygge i Oslo eller hytter på Sørlandet. Det er lite som slår norsk sommer, spesielt etter jeg ble ferdig på videregående og venner har dratt rundt i verden for å studere eller finne seg selv. Da blir Oslo verdens fineste samlingspunkt om sommeren.

HUDPLEIE

DERFOR HOLDER IKKE SOLFAKTOREN I SMINKE

– Har du et godt pakketips?

– Alltid pakk toalettsaker i plastpose før du kommer på flyplassen. Og ja, IKEA-zip lock funker liker bra som de som allerede finnes på flyplassen!

– Hva gjør du helst etter jobb om sommeren?

– Resten av året trives jeg svært godt i eget selskap, men om sommeren er jeg avhengig av å være rundt andre mennesker. Derfor tar jeg med meg venner ut på båten, tar en utepils, bader på Halden brygge, eller spiser middag i hagen hos foreldrene mine.

untitled link

– Hva spiser du helst om sommeren?

– Grillet sjøkreps med hvitløk og smør. Med en iiiiskald Corona.

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Sminke, trening, vekkerklokke og sparing.

KLÆR

Tre it-merker vi vil kle oss i nå

A post shared by Anna Skavlan (@annaskavlan)

– Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg har aldri fokusert på skjønnhetsideal, men har brukt lang tid på å akseptere at jeg ikke ser ut som alle andre. Utallige timer foran speilet hvor jeg har lurt på hvorfor pannen min er så høy, øyene mine er skjeve eller hvorfor jeg aldri blir brun. Det gjorde ikke saken bedre da jeg hadde regulering i en alder av 15 også. Jeg følte meg sjelden vakker da jeg vokste opp, men med alderen har jeg lært at skjønnhet handler om så mye mer enn hvordan man ser ut. Om jeg henger rundt mennesker som får meg til å le og smile glemmer jeg alltid at pannen min er litt for høy.

A post shared by Anna Skavlan (@annaskavlan)

– Hva leser du helst i ferien?

– Jeg leser for det meste artikler, hvor jeg finner favorittene i New York Times Weekend Reads, Vanity Fair eller New Yorker. Når det kommer til bøker hører jeg mye krim eller psykologiske thrillere på lydbok, nyeste favoritten er «A Social Creature» av Tara Isabella Burton. Av fysiske bøker elsker jeg å lese dokumentariske bøker. Jeg er veldig stor fan av John Krakauer og for to somre siden ble jeg helt besatt av Mount Everest etter å ha lest hans skildring av ulykken på fjellet i 1996 i boken «Into Thin Air».

KLÆR

Den evige jakten på en bikini

untitled link

– Hva unner du deg i ferien som du ikke gjør i hverdagen?

– Jeg unner meg tid. Jeg tar meg tid til å sette meg ned å lese en bok. Det er ikke det at jeg ikke har tid ellers, jeg bare gidder ikke. Da føler jeg at jeg har viktigere ting å gjøre, men ender bare opp med å ligge horisontalt i sengen og scrolle endeløst gjennom Instagram. Jeg merker konsentrasjonen min har blitt så mye dårligere etter mobilen ble min beste venn, så om sommeren unner jeg meg en hel ettermiddag i solen med en bok, snacks og litt kald lemonade. Mobilen prøver jeg å legge i et annet rom. Jeg unner meg også tid til å bli med på den middagen, båtturen eller sykkelturen. Jeg er til vanlig en veldig stresset person og takker ofte nei til ting fordi jeg føler jeg har annet jeg må få gjort. Men ikke om sommeren. Da lar jeg en tidlig lunsj utvikle seg til nattbad på Tjuvholmen 10 timer senere. Da er dog mobilen med hele tiden.

KLÆR

TRE ANTREKK TIL UNDER 600 KRONER

A post shared by Anna Skavlan (@annaskavlan)

– Hvordan samler du overskudd før hverdagen begynner igjen?

– Til vanlig har jeg hatt en ganske myk overgang fra ferie til jobb, men i år flytter jeg til London etter sommeren for å begynne å studere. Derfor blir de siste ukene av sommeren dedikert til å rydde meg ut av Oslo og pakke alt ut i London. Og før jeg begynner med det er dagene sterkt preget av å grue meg til å måtte rydde ut av både barndomsrommet mitt hos foreldrene mine og leiligheten jeg har bodd i i Bogstadveien. På toppen av dette kommer også alt maset fra moren min om når jeg skal begynne med denne ryddejobben. Så for meg handler det ikke så mye om å samle overskudd, som det handler om å utsette alt jeg må gjøre lenge nok til at panikk erstatter overskudd.

KLÆR

DETTE MÅ DU HA I SOMMERGARDEROBEN

A post shared by Anna Skavlan (@annaskavlan)
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.