Sommerspalten: Klesgründer Susanne Holzweiler

Susanne Holzweiler Røe er halvparten av den norske klessuksessen med samme navn. Når hun drar på ferie derimot, trumfer fjellturer, bassenglek og seksretters middager alt som heter shopping.

susanneh

Foto: Privat

susanneh

Foto: Privat

MinMote har bedt et knippe inspirerende og reiseglade damer om å dele sine beste tips og vaner når de drar på sommerferie. Les også om globetrotter og reiseblogger Elisa Røtterud som ikke dusjet på tre uker, Cannes-tipsene til Annabel Rosendahl og St. Tropez-tipsene til Line Langmo.

BESKYTTELSE: Høy solfaktor og skjerf på hodet beskytter mot sterk sol.
BESKYTTELSE: Høy solfaktor og skjerf på hodet beskytter mot sterk sol.

Susanne Holzweiler har sammen med broren Andreas Holzweiler bygget opp klesagenturet Holzweiler og merket med samme navn - kanskje mest kjent for fargerike ull-ponchoer som motenorge la sin elsk på i fjor.

I år feirer merket ti år, og planlegger sin første monobrand-store i Oslo sentrum. Men først skal Susanne Holzweiler på en velfortjent ferie.

Hit går reisen: I år tar vi turen til Italia! Først en uke med fjellferie i Syd-Tirol, så videre til kysten.

STANDARD: Togamatten er alltid med i tilfelle Susanne trenger et avbrekk. Alle foto: Privat
STANDARD: Togamatten er alltid med i tilfelle Susanne trenger et avbrekk. Alle foto: Privat

I kofferten har jeg: Fjellsko og sandaler, shortser og singletter. En vindjakke til fjellturene er også et must. I kofferten ligger også noen enkle sommerkjoler, solbriller og noen jumpsuits som er perfekt til sene sommerkvelder. Jeg elsker jumpsuits. I tillegg har jeg alltid med meg en yogamatte på turer.

For reisedager og lange flyturer har jeg på meg: Alltid poncho! Det holder meg både varm, samtidig som jeg syntes det er veldig fint da det kan styles på mange forskjellige måter. Den er også fin å bruke på litt kjøligere sommerkvelder. Jeg reiser heller aldri på lange flyturer uten hodetelefonene mine med noise canceling.

DIGG: Snakk om lunsj med utsikt!
DIGG: Snakk om lunsj med utsikt!

Her bor jeg: Vi har funnet et fantastisk familiedrevet lite sted som heter Waltershof i Syd-Tirol, og nå har vi vært her så mange ganger at vi føler oss helt hjemme når vi kommer!

Les også: Hvite blondekjoler du vil elske

Dette spiser jeg til lunsj: Siden vi har to små barn legger vi opp til annen hver dag med fjelltur og annen hver dag med lek i bassenget på hotellet.

På fjelldagene blir det lunsj i en hyggelig alm og her går det i spekeskinker og ostetallerken.

På bassengdagene tar vi en solpause og kjører opp i fjellet til en nydelig hytte med magisk utsikt over dalen og spiser verdens beste pasta Carbonara.

Les også: Badedraktene som er hottere enn enhver bikini

På stranden har jeg på meg: Bikini og et skjerf på hodet - og solfaktor 50! For tiden har jeg også fått hangup på saronger igjen.

Dette shopper jeg: ​Jeg lever med og rundt klær hele året så når jeg er på ferie blir det veldig lite fokus på shopping

Her spiser jeg middag: Vi blir skjemt bort med seks retters middag med kun lokale råvarer hver eneste dag på Waltershof.

De beste drinkene får du på: St. Nicolaus. Det er et bitte lite sted med kanskje 400 innbyggere så den eneste baren som finnes her er den på Waltershof, men vi får god Alperol Spritz og man får alltid en liten Grappa av noe slag etter både lunsj og middag, uansett om vi er på hotellet eller i en alm høyt oppe på fjellet.

Mitt go to-skjønnhetstips på ferie er: Jeg har funnet en liten gård som dyrker masse egene urter og av dette lager de alt fra de beste teene til skjønnhetsprodukter.

Jeg ender alltid med å hamstre med meg te og ansiktmasker hjem fra dette stedet.

Det ultimate instabildet tar jeg: Utsikten fra fjellene, den gode maten og et «YES» vi kom oss til toppen bildet er jo selvfølgelig et must.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?