Sjekk designerens beste tips til København

Designer Sanne Sehested

Shopping, mat og sightseeing: Med disse tipsene fra Gestuz-designer Sanne Sehested blir det ekstra dejlig å være norsk i Danmark.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
Designer Sanne Sehested

Designer Sanne Sehested. Foto: Privat.

Designer Sanne Sehested

Designer Sanne Sehested. Foto: Privat.

København har det meste, og ligger kun en kort tur unna Norge. Men det kan være vanskelig å finne frem til de aller beste stedene i danskenes deilige by.

Gestuz feirer ti år denne høsten, og selv om designer Sanne Sehested bor i Silkeborg har hun brukt mye tid i København, hvor merket hennes også nylig åpnet sin første butikk.

Hun anbefaler å bo i indre by, København K, om du skal på en weekendtur til den danske hovedstaden.

– De trange gatene med trehus sjarmerer meg gang på gang. Her finner du de beste restaurantene, den beste shoppingen og de beste hotellene. Sanders er et at de nyere hotellene og blir blitt nye sted å henge. Atmosfæren er topp, og det kunne ikke hatt bedre plassering rett ved Kongens Nytorv.

KLÆR

23 GODE HØSTKJØP UNDER 1000-LAPPEN

Shoppe

– Jeg er en sucker for vintage, og København er en gullgruve for gode vintagefunn. De siste årene har den ene etter den andre vintagebutikken åpnet. Mine favoritter er Paloma Vintage i Grønnegade og Jerome Vintage i Tullinsgade.

– København har noen av de beste interiørbutikkene, hvis du skal investere i nye ting til hjemmet. Beau Marche har et drømmeutvalg, og her kan du kombinere shopping med en god kopp kaffe eller lunsj på kafeen med samme navn. The Apartment i Christianshavn, har vært på alles lepper de siste årene, men nå er det er ny butikk ved navn Balcony Lot som har dukket opp. De har et vakkert kuratert utvalg.

NYHETER

– Vi har gått i noen feller

– Jeg besøker alltid butikken Kassandra når jeg er i byen. Butikken ligger i Grønnegade, og jeg elsker utvalget av sko og vesker fra merker som Celine, Fendi og Proenza Schouler. Dessuten får man byens beste service her! Min absolutte go-to når det kommer til sneakers er Rezet store. De har det kuleste utvalget.

Spise

– Jeg elsker å spise ute, og særlig København er et mekka for gode restauranter med en hyggelig atmosfære. Nylig har jeg oppdaget Mangia, en italiensk perle på Vesterbro. Både pastaen og vinen er himmelsk!

LIVSSTIL

De beste vintage-butikkene i København

– Jeg liker at frokosten min er sunn og frisk, og det er faktisk mitt favorittmåltid. Jeg er fan av «blue bowl» hos 42 Raw, som er laget med avokado, blåbær, kokos og banan. Jeg pleier også å drikke en av deres juicer til. Har jeg god tid spiser jeg gjerne på Sonny som har et deilig utvalg både frokost og lunsj.

– Ruby i Nybrogade er en fantastisk cocktailbar og er verdt et besøk. Jeg elsker innredningen, også har de den hyggeligste bakgården.

Dette må du se

– Jeg elsker å besøke Ny Carlsberg Glyptotek, også kalt Glyptoteket, som er et kunstmuseum for antikkunst og arkeologiske gjenstander. Museet er en stor opplevelse for estetikeren, og i midten av museet finner du vinterhagen, hvor du kan nyte en kopp kaffe blant palmene.

KLÆR

Moteeksperter slakter H & Ms nye designsamarbeid

– Hvis du interesserer deg for planter og blomster, kan du gå en tur i Landbohøjskolens have på Frederiksberg. Her fins alle slags planter, og det er en liten forklaring til hver av dem så man kan lære mer. På sommeren er det også en rosehage hvor jeg har brukt mange timer. Dette er en skjult perle som enda ikke er overbefolket.

– Byen summer alltid av liv og byr på mange interessante utstillinger og arrangementer. Designmuseum Danmark har alltid noe interessant å by på, så her kan man med fordel booke en omvisning med en av museets dyktige ansatte. Museet har dessuten den beste museumsbutikken.

BRUD

Norsk luksusbryllup omtalt i Vogue

untitled link
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.