MinMote tester: Ansiktsbehandlingen Zo pensling

Den blå masken «Sulfur masque» fra Zo skin som jeg fikk på Beths Beauty, skal ha en oppstrammende effekt på huden, fjerne urenheter og forminske porene. Foto: VG.
Den blå masken «Sulfur masque» fra Zo skin som jeg fikk på Beths Beauty, skal ha en oppstrammende effekt på huden, fjerne urenheter og forminske porene. Foto: VG.

Slik gikk det da MinMote testet den populære ansiktsbehandlingen Zo pensling.

MinMote har denne våren testet fire populære ansiktsbehandlinger i salong som alle skal gi frisk glød, jevnere hudtone og ha oppstrammende effekt. Ifølge de respektive salongene skal behandlingene gi synlig resultat etter kun én gang, men bedre resultat etter flere behandlinger. For ordens skyld har MinMote selv betalt for behandlingene.

Hudpleieren rådet meg til å ta en oppstrammende, fuktighetsgivende maske 1-2 ganger i uken. Foto: VG.
Hudpleieren rådet meg til å ta en oppstrammende, fuktighetsgivende maske 1-2 ganger i uken. Foto: VG.

Hvem: Sigrid Schei Lorentzen, 29 år

Hud: Normal til tørr

Hva: Zo pensling

Hvor: Beths Beauty

Pris: 1490 kr for behandling, 200 kr ekstra for oppstrammende maske.

Zo pensling har vært på markedet en god stund og er en av kjendissalongen Beths Beautys bestselgere. Behandlingen passer for kunder som ønsker å forminske porene, rense huden og få en «umiddelbar oppstrammende effekt».

Les også: MinMote tester Green Peel

Dette lover behandlingen:Beskrivelsen er hentet fra Beths Beautys nettside: «Behandlingen vil gi lysere, jevnere og strammere hud med minimal nedetid. Penslingen er trygg og egner seg for alle hudtyper og farger. Synlig forbedring sees etter kun én behandling. Behandlingen fjerner døde hudceller, og jobber i dypere lag av huden med å fremme kollagenproduksjonen, bedre elastisiteten, dempe linjer og rynker og redusere pigmentforandringer».

FØR OG ETTER. (Trykk på bildene for å se bildetekst)

Før og etter Zo pensling

FØR: Gusten vinterhud som trenger litt boost. Foto: Produsenten

Før og etter Zo pensling

ETTER: Huden føles glødende, jevn og har små porer selv tre dager etter behandlingen. Foto: Privat

Med all denne informasjonen som nesten virker for god til å være sann for gusten vinterhud, legger jeg meg ned under et varmt pledd i behandlingsrommet. Pling-plong-musikken er skrudd på, duftlysene er tent og stemningen er satt. Jeg blir smurt inn, skrubbet og penslet i ansiktet med kremer som lukter så sterkt at de river i nesen. Jeg får tilbud om å bli «klemt», noe jeg takker ja til. Smertene i ansiktet når samtlige porer blir utklemt for talg er nesten uutholdelig – jeg trøster meg med at jeg forhåpentligvis blir seende fantastisk ut.

Jeg blir anbefalt masken «Sulfur masque» fra Zo skin, som skal forminske porene mine og fjerne urenheter. Det er jo akkurat det jeg trenger! Masken svir på den nyklemte huden, men det føles bra når alt vaskes av og jeg dynkes i en fuktighetsgivende og avkjølende fuktighetskrem.

Dag 1: Etter behandlingen føles huden litt solbrent og stram, men også fuktig. Jeg føler at jeg har en ekstra glød når jeg forlater skjønnhetssalongen, og får bekreftet dette vel hjemme. Mannen min, som sjeldent legger merke til verken ny hårklipp eller antrekk, kommenterer nå hvordan huden min gløder. Dette lover jo bra!

Dag 2: Dagen etter er huden litt varm, men jeg gløder fremdeles. Porene er synlig forminsket, og gustenheten er borte, men jeg vet ikke om verken pigmentflekker eller de små linjene rundt øynene er borte? Jeg må nok tilbake både en og to ganger til for å legge merke til dette.

Dag 3: Huden føles fremdeles glatt, og det er deilig at porene fremdeles er rene og små. Hudtonen har blitt jevnere.

Konklusjon: Hudpleieren anbefaler å gjenta behandlingen månedlig for best resultat, men siden behandlingen er såpass dyr vil nok ikke dette bli en vane for meg. Jeg vil derimot anbefale ansiktsbehandlingen for folk som vil føle seg ekstra freshe før en spesiell anledning, eller for å få huden til å gløde litt ekstra før sommeren.

Hvordan var din opplevelse i dag?