Ultimate tips til julestemning i New York

MAKS JULESTEMNING: New York byr på masse julestemning. Her er tipsene til stedene du bør oppsøke. Foto: Getty Images

NEW YORK (MinMote) Ved å følge disse tipsene er du garantert julestemning om du skal på juletur til Det store eplet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Selv om det ikke er pyntet med hvit snø på bakken, gradestokken ikke ligger nært null og taxier og travle newyorkere suser forbi er det ingen grunn til at du ikke skal kunne få den deilige julestemningen i New York.

Om du leter på de rette stedene kan storbyen faktisk være skikkelig koselig og en perfekt by for en langweekend før jul. Julemusikk i butikkene og julelys over alt er en gjenganger, så om du er ute for å handle julegaver er det midt i blinken.

Kjent start

For å sparke i gang det hele: Kjøp deg en julegenser! Dette er et morsomt tilskudd amerikanerne elsker som garantert også er med på å gi deg julestemning. Her kan du se årets styggeste favoritter og hvor du finner den perfekte julegenseren i New York.

Det er ikke til å komme unna at filmen Hjemme Alene er med å gi skikkelige julevibber. Et tips for å virkelig kjenne på julestemningen i New York er å gå nedover Fifht Avenue. Begynner du rett på undersiden av Central Park finner du Plaza Hotel hvor Kevin McCallister bodde på suite i filmen «Alene hjemme 2. Forlatt i New York».

Ville dekorasjoner

På vei nedover Fifth Avenue er et absolutt must å se på årets julevinduer hos de store varehusene. Hvert eneste år er det knyttet stor spenning til hva som skal pryde vinduene mot en av verdens mest berømte handlegater. Hvert eneste år legges det ned stor innsats for å lage de mest imponerende og inspirerende julevinduene. En ting du absolutt bør få med deg er lyshowet utenfor senteret Saks Fifth Avenue. Hver dag i desember mellom klokken 17 og 23 får du et skikkelig lysshow som hører til temaet «Land of 1000 Delights». De berømte dekorasjonene hos Bergdorf Goodman er også verdt å få med seg. I år har de fått navnet «Destination Extraordinary» og minner om scener tatt ut av en fantasiverden.

LYSSHOW: Varehuset Saks Fifth Avenue er er kjent for både vilt lysshow og sin store skoavdeling, du finner butikken på 611 Fifth Avenue, 49th/50th street. Foto: Darren Ornitz/Reuters

Husk at NYC kan være kaldt:Plaggene du trenger når det er kaldt som f@#!

Fullt av klassikere

Etter å ha sett på juledekorerte vinduer kan du kjøpe deg en gingerbread-latte hos Starbucks’ i en klassisk rød julekopp før du tar turen over til Rockefeller Center. Der ser du det gigantiske juletreet som er pyntet etter alle kunstens regler. Dette er nærmest som et symbol på hele julen å regne i New York. En annen skikkelig New York-klassiker, som mange har på sin «bucket list» over ting å gjøre i livet, befinner seg på samme sted. Nemlig å gå på skøyter ved juletreets fot med Rockefeller Center ruvende over. Om du vil gå på skøyter i litt roligere omgivelser er skøytebanen Wollman Rink i Central Park et alternativ.

MAJESTETISK: Å ta turen innom Rockefeller Center for å se det store juletreet er et must om du besøker New York i julen. Foto: Diane Bondareff/AP

Har du lyst på julestemning langt inn i hjerterota er det tradisjonsrike dansejuleshowet «Christmas Spectacular» med The Rockettes på Radio City Music Hall et must.

Gå på julemarked

Vil du handle med deg unike julegaver eller minner fra turen med hjem kan det være en god idé å gå på julemarked. Disse finnes flere steder i byen, blant annet ved Union Square, Grand Central Station og Coloumbus Circle. Her finnes det noe for enhver smak, og om det ikke blir noe shopping finnes det alltids gløgg og julerøde epler dyppet i karamell å kose seg med.

TILBEHØR

Den store trendguiden til menn

JULEMARKED: Drar du til markedet på Union Square etter at mørket har senket seg er dette utsikten du kan vente deg. Foto: Getty Images

Om du vil ta den helt ut (og ja det vil du det er jo tross alt THE US OF A) så kan en tur til Dyker Heights i Brooklyn være en morsom opplevelse. Her er husene pyntet til det ekstreme. Vi snakker overdådig pynt av alle slag med oppblåsbar pynt som er flere meter høy.

Så er det bare å si som Kevin: Merry Christmas, you filthy animals!

Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: