Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

«Vinterdeppa» og uinspirert? Tipsene som gjør hverdagen lysere

inspirasjonssak

– Når hverdagen er grå og flat gjelder det å fylle livet med kontraster så man føler at man lever, sier Maja Hattvang. MinMote har spurt fem inspirerende jenter om hvordan de holder humøret oppe i vintermånedene. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
inspirasjonssak

Styling av interiørstylist Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen/@tonekrok

inspirasjonssak

Moteblogger og innkjøper på Høyer Annabel ROsendahl. Foto: annabelrosendahl.com

inspirasjonssak

Peanuttsuppe à la @juliesmatblogg. Foto: Skjermdump fra Instagram/@juliematblogg

inspirasjonssak

Blogger og it-jente Maja Hattvang. Foto: Skjermdump Instagram/@majahattvang

Det blir mørkt klokken fire, det er kaldt, tåkete, vått og generelt lite fristende for mange å bevege seg ute. Håret blir elektrisk av store skjerf og ullgensere og du har null inspirasjon på motefronten. Huden på hendene og i ansiktet er tørr og dørstokkmila til treningssenteret har aldri virket så lang som nå.

Kjenner du deg igjen? Vi og.

Derfor har vi spurt fem sentrale profiler som har peiling på mat, mote, interiør og trening om deres beste tips til å holde motivasjonen oppe i de mørke månedene vi er i.

Wellness: Maja Hattvang

Blogger om reise, mote, interiør, mat og skjønnhet

INSPIRASJON: Om vinteren pynter Hattvang seg litt ekstra i hverdagen, tvinger seg selv til å lese en bok istedenfor Netflix og gjør glamorøse ting som å ta uber black og drikke champagne. Foto: majahattvang.no

– Vi føler du er en ukronet wellness-dronning som stort sett har det koselig rundt deg, er opptatt av å ta vare på huden din, leser bøker, drar steder for å få inspirasjon og generelt lever et digg liv. Hva gjør du i de mørke vintermånedene?

LUNT: Maja mener det hjelper og ha det rent og ryddig rundt seg, tenne stearinlys og si ja til fest! Dette er Hattvangs stue i leiligheten på Bislett. Foto: majahattvang.no

– Det første jeg begynner med om høsten er å ha det ryddig og rent rundt meg, helst hele tiden. Jeg hadde nettopp vaskehjelp hjemme for første gang, og det var helt magisk; å komme hjem til ren leilighet fredag ettermiddag og bare kunne slappe av. November er også den tiden på året jeg er minst fornuftig; ellers i året tenker jeg på å bruke pengene mine riktig å huske og spise nok grønnsaker, men midt på mørkeste høsten slipper jeg alt, spiser dessert hver dag hvis jeg har lyst, sier Hattvang.

LIVSSTIL

Oslos mest Instagram-vennlige spisesteder

– Jeg gir i større grad etter for impulsene mine; får jeg lyst til å reise bort, sjekker jeg ut mulighetene for å ta meg en tur så snart som mulig. Det trenger ikke være langt eller dyrt. Venn med hytte? Besøke foreldre? En helg på hotell?

– Jeg pynter meg litt hver dag, går med favorittparfymene mine og prøver å lese litt hver kveld i stede for å se på Netflix hele tiden, og gir meg selv sjansen til å bli oppslukt.

– Dessuten er jeg nøye med å ikke sitte inne hele tiden bare fordi det er mørkt og kaldt, men går heller ut og gjør noe, gjerne litt glamorøst; tar uber black, drikker champagne, pynter meg, takker ja til festen, og så, dagen etter, da kan jeg snurpe meg sammen i sofaen med en bra film eller bok og teppe og peis og tekopp og hele pakka. Når hverdagen er grå og flat gjelder det å fylle livet med kontraster så man føler at man lever.

Mote: Annabel Rosendahl

Innkjøper på Høyer og moteblogger

annabel

Kimono fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
annabel

Øredobber fra Mango. Foto: Produsenten

129,-
Gå til butikk
annabel

Sølvskjørt fra H&M. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
annabel

Annabel Rosendahl er innkjøper hos Høyer og blogger under sitt eget navn. Foto: annabelrosendahl.com

– Å finne inspirasjon til å kle seg er ikke bare bare i disse mørke vintermånedene, men du ser ut til å klare det veldig fint. Hva gjør man hvis man har «kjørt seg fast» på klesfronten og kun går med det samme hver dag?

– Jeg føler meg uinspirert selv, og mørket gjør meg deppa. For å komme ut av det kan det funke å stå opp litt tidligere enn jeg pleier for og ta en kopp kaffe mens jeg kler på meg. Farger gjør meg glad, og selv om det noen ganger kan være mest fristende å kle seg i sort prøver jeg å kle meg i farger, sier Rosendahl.

– Flere gode tips?

– Invester i farger på yttertøy eller skjerf. Med en fargeglad kåpe eller skjerf lyser man opp i mørket som både er bra for humøret og bilistene, tipser motebloggeren og legger til:

– Oppdater joggedressen. Kjøp noe behagelig og fresht til å bruke hjemme, sett deg ned i godstolen med en serie fra Netflix eller HBO.

LIVSSTIL

MOTE, MAT OG KUNST: OSLO-TIPSENE DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV

Mat: Julie Ilona Balas aka Chiku

Kokk og matblogger

julie chiku

Vestafrikansk peanøttsuppe er den mest populære retten på Julies blogg. Den er varmende og smaker masse - med andre ord perfekt for en stusslig novemberdag. Foto: juliesmatblogg.no

julie chiku

Julie Ilona Balas, også kjente som Chiku, driver matbloggen juliesmatblogg.no. Foto: Anne Valeur

– Det virker som at du alltid lager god og variert mat med masse smak og kjærlighet. Hva lager du på en stusselig novemberdag?

– Da lager jeg en varmende suppe eller en gryterett. For eksempel bloggleserene mine sin absolutte favoritt: Vestafrikansk peanøttsuppe. Det er en tomatisert suppe med peanøtter og en form for stivelse, enten det er søtpotet, ris eller korn. Suppen er billig å tilberede og metter skikkelig. Dette er en vegetarisk variant, men det er også vanlig å ha kylling i. Suppen finner du oppskriften på her.

– Hvor henter du inspirasjon til å lage god mat hver dag?

– Jeg prøver å ha det arbeidsfritt hjemme, altså at når jeg kommer hjem fra jobb skal jeg bare kose meg og lage mat og henge foran peisen med en bok eller serie. Gjerne med et glass vin eller varm sjokolade, sier Chiku.

– Inspirasjon finner jeg ofte på Instagram og Pinterest. Jeg liker å bare scrolle i forskjellige matfeeder, og om det er noe som ser ekstra godt ut prøver jeg å gjenskape det uten å nødvendigvis ha lest oppskriften. Det er også mange dyktige norske matbloggere for tiden!

KLÆR

SJEKK DISSE BUTIKKENE

Annema Refsnes

Personlig trener

– Scenarioet er klassisk: Du har pakket treningsbagen til dagen etter og tenker at du er klar for en skikkelig treningsøkt. Når du våkner om morgenen er det tåkete, vått og mørkt ute. Sengen din har aldri vært deiligere å ligge i. Hva gjør du?

– Først og fremst bør du få deg en fast treningstid, treningspartner eller en personlig trenger som gjør at du bare komme deg ut. Du angrer aldri på det i etterkant. Det er bare å ta seg i nakkeskinnet. I tillegg har jeg tre gode tips som hjelper hvis du synes dagene går trått:

1. Spis smart. Når du spiser sunt vil det påvirke både humøret og energinivået. Ekstra med grønnsaker som har sterk farge, fett fra usaltede nøtter og avokado, frukt, og mye mindre av ferdiglaget mat, sukker og junk. Du vet jo hvor deilig kroppen føles etter en skikkelig junk-food fest. Not!

PS: Sjokolade minsker stress og gjør deg glad. Bare du ikke spiser for mye av det.

LIVSSTIL

Camilla Pihls sunne bærsmoothie

2. Bevegelse og trening. Utetrening i frisk luft hjelper mot depresjon og senker stressnivået i kroppen. Om solen skinner får du i tillegg litt påfyll av vitamin D (selv om jeg anbefaler å ta tilskudd av dette i vinterhalvåret). For med rosenrøde kinn, frisk luft i lungene og kroppen ferdig trent og svett er det vanskelig å være trist.

3. Kutt ut sosiale medier minst 30 minutter før leggetid slik at du får en god natt med kvalitetssøvn. Våkner du uthvilt om morgenen er det mye lettere å motivere seg til en dag med gode valg i forhold til både mat og trening.

Tone Kroken

Interiørstylist

Tone kronen

Linsengetøy fra H&M. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
Tone kronen

Vase fra Jonathan Adler hos Milla Boutique. Foto: Produsenten

6490,-
Gå til butikk
Tone kronen

Telys fra Kremmerhuset. Foto: Produsenten

29,-
Gå til butikk
Tone kronen

Interiørstylist Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Tone kronen

Lampe fra Ellos Home. Foto: Produsenten

2799,-
Gå til butikk

– Siden du er interiørguru og ekspert på å gjøre det lunt og hyggelig må vi spørre: Måneden vi er i, samt hvert fall fire måneder frem i tid er de såkalte «hjemmemånedene». Hva er dine beste tips for å få det koselig rundt seg?

– Det første jeg gjør når jeg kommer hjem etter en lang dag er å tenne stearinlys i hele leiligheten. Jeg passer også på å ha friske blomster på bordet, eller noen grønne blader og kvister jeg plukket fra en hekk eller i en park. Det gjør virkelig underverker, sier Kroken.

untitled link

– Om vinteren synes jeg det er viktig at soverommet er innbydende og koselig. Det beste jeg vet er å legge meg i sengen med en god bok, eller nettbrett. Style derfor soverommet med lekkert linsengetøy i mørke, lune farger, tenn stearinlys, lag deg noe godt å drikke og bare slapp helt av, sier hun og legger til:

– Et godt tips som ikke er budsjettvennlig er å kjøpe seg en skikkelig dyr ting til hjemmet man egentlig ikke har råd til. Øverst på min ønskeliste står en lampe fra den norske designeren Daniel Rybakken.

Publisert: