De beste vintage-butikkene i København

I ALLE PRISKLASSER: København har et bredt utvalg av vintage- og second hand-butikker. I et sjarmerende strøk ligger de med korte avstander til hverandre. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

KØBEHAVN (MinMote): Den danske hovedstaden har et vilt utvalg med vintage-butikker. Her er stedene du bør besøke.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Sukkerrosa Chanel-vesker, perfekte Levi's-jeans, jumpsuits fra Missoni og unike t-skjorter med print. Alt og mye mer finnes brukt i København til en rimeligere penge.

Den danske hovedstaden har et bredt tilbud av vintage- og second hand-butikker som passer til alle budsjetter. Her finner du tidløse skatter du kan ta med deg hjem i kofferten og som ingen andre kan flotte seg med.

KLÆR

JENNY SKAVLANS BESTE TIPS FOR BRUKT-KUPP

Her er MinMotes guide til den beste vintage-shoppingen i København:

Episode

Larsbjørnstræde 8

BILLIG: Den store vintage-butikken har et enormt utvalg og rimelige priser. Sett av god tid til å prøve Levis-jeans og kule 90-talls kjoler. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

En diger to-etasjes butikk midt i hjertet av vintage-strøket. Her finner du ekte 90-talls stil: Alt fra jumpsuits i denim med sleng og kjoler med spagettistropper til små it-solbriller sneakers. Prisene er rimelige. En fin kjole med print koster rundt 150 kroner, et skinnskjørt til 250 kroner og Levi's-jeans til 350 kroner. Episode har også mye bra til gutta, så shop til kjæresten eller kompisen din her.

Dame og herre-avdelingen er blandet, så prøv deg frem – mange bukser ment til menn fra 90-tallet kan sitte bra på en kvinnekropp. Eneste som er dumt med butikken, er at den fort blir rotete og kan virke litt uoversiktlig. Så sett av en time til å tråle deg gjennom varene, det er absolutt verdt det.

Sjekk også: DE BESTE VINTAGE-BUTIKKENE I OSLO.

Time's Up Vintage

Krystalgade 4

I denne lille vintage-skatten av en butikk finner du designerkupp på rekke og rad. En klassisk Chanel-veske i god stand koster rundt 25,000 norske kroner. Utvalget her er eksluksivt og du finner klær fra Gucci, Dior, Dolce & Gabbana, Missoni, Prada og mye mer. De har også vakre smykker, sjal og annet tilbehør du kommer til å sikle etter i dagesvis. Du kan også finne litt rimeligere plagg her til rundt 500-lappen. Absolutt verdt besøket hvis du har litt å rutte med.

København K

Studiestræde 32B (stor) og Teglegårdstræde 4 (liten)

SÆREGNE KUPP: København K er vel etablert i hovedstaden med to filialer. Her finner du rimelig vintage i spreke farger og mønstre. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

København K har to butikker rett ved hverandre. Den store har et oversiktlig og massivt utvalg i en koselig bakgård. Her kan du hamstre i vintage og second-hand fra flere tiår tilbake. De har fine bluser, skinnvesker og jeans. Det er også mye bra for herre her. Alt fra kule t-skjorter med print, bomber-jakker i utallige materialer og masse kul denim. Den mindre butikken har bedre utvalg til dame og tilbyr mye kult fra 70- og 80-tallet. Her finner du et stort utvalg leopardprint og paljetter i form av kjoler, skjørt og belter. Eierne handler inn fra hele verden, men hovedsaklig statene.

Skal du til New York? SE DEN ULTIMATE VINTAGE-GUIDEN HER

O-S-V Second Hand Fashion

Peder Hvitfeldst stræde 4

En liten butikk med meget bra utvalg. Her finner brukt-kupp fra Acne, Isabel Marant, Alexander Wang Missoni, Prada og Versace. Butikken selger relativt nye varer, de fleste fra to-tre sesonger siden. Prisene er deretter. Kule boots fra Acne koster 3000 kroner, en kort kjole fra Isabel Marant ligger på rundt 1100 kroner og en nærmest ubrukt skinnjakke fra Samsøe 1800 kroner. Kom deg hit hvis du er kresen på brukte klær og ønsker noe som er trendy.

Wasteland

Studiestrædet 19

JEANS-HEAVEN: Wasteland har et stort og rimelig utvalg av Levi's-jeans. Husk at størrelsene er annerledes. Er du en vanlig 28 i jeans, skal du se etter 30 i Levi's. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

En stor butikk med bra utvalg av billig second hand. Her finner du kule solbriller, Hawaii-skjorter, rocka t-skjorter, mønstrete sett (skjørt og topp), masse kimonoer, militærmønster, tracksuits og et stort utvalg av Levis-jeans. Her må du lete etter skattene, men prisene gjør det verdt letingen. Du får en Levis-jeans til rundt 320 kroner og fine skinnskjørt til 200 kroner.

Se også: OSLO-TIPSENE DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV.

Carmen Copenhagen

Larsbjørnstræde 7

DESIGN: Det finner du hos Carmen. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

En av Københavns eldste og beste vintage-butikker for designerkupp. Den sjarmerende kjellerbutikken har alt fra vakre kimonoer og designerskatter til tidløse brudekjoler og vakre kåper i kasjmir. Her finner du et bra utvalg av belter, hatter, sko og smykker. Carmen tilbyr alt fra Hermès og Prada til Givenchy og Ralph Lauren.

FN92 Vintage

Larsbjørnstræde 6

SELSKAPSKJOLER: I den lille perlen av en butikk finner du alt du trenger til fest eller bryllup. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

Liten butikk full av vakre paljettkjoler, fotside blomsterdrømmer og silkekjoler med åpen rygg. Her finner du kjolen du skal imponere med på årests sommerfest, det kommende julebordet eller i bryluppet du planelegger neste år. Kjolene er unike, kan bli sydd om av de ansatte og koster fra rundt 1500 kroner. De tilbyr også hatter, smykker, sko og vesker som passer til fine anledninger. Finner du en skatt av en kjole her, er det garanert ingen andre som dukker opp i samme antrekk.

Publisert: