Norske modeller tipser: Dette bør du se, gjøre og spise i NYC

BOR I NEW YORK: Modellene Viktoria Kvalsvik, Ada Martini Strøm og Inga Krohn deler sine beste tips til hva du bør få med deg på New York-ferie.
BOR I NEW YORK: Modellene Viktoria Kvalsvik, Ada Martini Strøm og Inga Krohn deler sine beste tips til hva du bør få med deg på New York-ferie.Foto: Derrick Leung

NEW YORK (MinMote) Digg frokost, frekke drinker og lokal retro-kino, her kan du få et innblikk i modellene Inga Krohn, Viktoria Kvalsvik og Ada Martini Strøms New York-favoritter.

De norske modellene har alle base i New York. Gjennom flere år som modeller har de rukket å bli godt kjent med byen som aldri sover.

Jobben som modell fører med seg både kjendisfester, fine middager, kule klubber og et liv som for mange er langt utenom det vanlige, noe de også skriver om på bloggen Modelsntruffles.

Her er deres beste tips til hva man bør gjøre, se, shoppe og spise i New York City.

Frokost eller lunsj

Som de fleste digge dager på ferie bør du starte med en skikkelig lang og lat frokost. I det koselige Manhattan-nabolaget Nolita finner du modellenes store favoritter.

– Jeg er definitivt en fan av egg og spiser det gjerne både til frokost og lunsj i forskjellige former. Eggshop skjønner greia og her kan du få egg på alle mulige måter i et lite, koselig lokale. Vegetarrestauranten Butchers Daughter har vært en hotspot en stund og ligger rett over gata. Jeg foretrekker likevel Eggshop! Det kan bli fult her i helgene, så jeg anbefaler brunch på en hverdag.

Både Viktoria Kvalsvik og Ada Martini deler den felles favoritten «Two hands».
– De har et fantastisk bananbrød med kaffe- og mascarponekrem og ulike «health bowls» med grønnsaker, egg, avocado, kjøtt, fisk eller lignende. Alt på menyen er utrolig fresht og smaker kjempegodt! De har også en fantastisk mandelmelk-latte, sier Kvalsvik.

Befinner du deg i Williamsburg kan den klassiske dineren «Jimmy’s Diner» være verdt et besøk.

– Stedet føles som landsbygda i USA, men som er full av trendy Williamsburg-hipstere. Spis french toast dyppet i crunchy cereal, er Ada Martinis klare råd.

Kvalsvik, som blant annet har jobbet for Marc Jacobs i flere år, forteller at en av hennes favoritter for en digg lunsj er Chalk Point Kitchen.

– Veganer, vegetarianer, eller ikke - du kommer til å elske denne friske menyen. Det er en ganske «se-og-bli-sett»-restaurant fullt med kjente gjester fra New Yorks uteliv. Ønsker du et roligere måltid vil jeg anbefale lunsj fremfor middag. Jeg liker alt de har der, men et must er trøffelgulrøtter og grønnkål-martinien.

Shopping

Etter litt påfyll kan shoppingdagen starte. New York er den perfekte byen for shopping i en blanding mellom siste nytt og vintage. Kvalsviks favoritt er «11th Street Consignment». Butikken ligger midt i East Village som er mekka for vintage- og consignmentbutikker som gjør det et godt utgangspunkt for en vintagejakt.

– De har et konstant roterende utvalg av topp vintage fra merker som Chanel, Prada og Dior til en rimelig penge. Her kan du virkelig gjøre noen kupp, og kanskje til å med se kjendiser som Lady Gaga.

En annen butikk som er verdt et besøk ifølge Inga Krohn er «The Reformation».
– Her selger de klær med enkle snitt og fine mønstre. De har nydelige sommerkjoler og er også perfekt dersom du skal ha noe litt penere, for eksempel om du skal være bryllupsgjest, sier hun.

Er du en serie-junkie? OMRÅDET DU IKKE KAN GÅ GLIPP AV.

Oppleve

Om vil oppdage byen som en skikkelig newyorker har jentene gode tips på lur. Etter å ha bodd i byen i flere år har de blitt godt kjent med hva man virkelig bør få med seg.

– En opplevelse du ikke kan gå glipp av er kino på Nitehawk i Brooklyn. Det er New Yorks eldste dine-in kino som i hovedsak spiller utradisjonelle filmer. Kinosalen har flere servitører som serverer god mat, cocktails og snacks både før og underveis i filmen, sier Kvalsvik.

Hver søndag I sommerhalvåret åpner Smørgåsburg dørene i Williamsburg, Brooklyn. På dette matmarkedet kan du finne alt fra pulled pork, donuts, steinovnsbakt pizza og tacos.

– Kom sulten og vær tidlig ute dersom du ikke vil stå lenge i kø. Dersom du først tar turen til Williamsburg vil jeg anbefale å bruke litt tid her. Det er flere deilige restauranter, barer og søte butikker i området, sier Inga Krohn.

Martini råder til å ikke gå glipp av bydelen Chinatown som kun ligger en kort gåtur unna shoppingområdet Soho.

– Ta en titt på merkelige matmarkeder, spis digg lunch med dumplings på «Nom Wah Tea Parlor», fancy grønnkål- eller andre kreative coktails på Apotheke. Ta en pust i bakken og titt på lokale som danser klassisk dans i parkene, sier Martini.

Trening

I jobben som modell er det også viktig å holde seg i form. Heldigvis trenger ikke trening i New York bety løping på tredemølle eller vektløfting på et svett treningsstudio. Byen bugner av spennende treningstimer.

– Jeg er obsessed med Dancebody! De har flere i New York men jeg foretrekker den i Soho. Det er en non-stop cardio-dansetime med veldig fengende musikk, flinke lærere og flere nivå når det kommer til koreografi, sier Viktoria Kvalsvik.

– Mange modeller bruker treningsformen Reformer Pilates og favorittene er SLT eller Brooklyn Bodyburn. Veldig utfordrende time og ikke noe du finner i Norge, så vidt jeg vet, sier Inga Krohn og får støtte av venninnen Ada.

– På Brooklyn Bodyburn blir du støl i ett år! Som pilates på steroider og speed, legger hun til.

Middag

Ingen skikkelig matdag i New York uten skikkelig middag.

– Mange restauranter og utesteder dukker jo opp og forsvinner igjen like fort i New York. En som har vært her en stund er den meksikanske «La Esquina». Den i Soho er mest populær og bordene er ofte reservert lang tid i forveien. Her kan du også risikere å møte på for eksempel Beyoncè, sier Inga Krohn.

For Kvalsvik er det vanskelig å velge ut kun en restaurant da det kommer til middag. Hun lander allikevel på «Tiny’s» i Tribeca.

– Det er en bitteliten restaurant i et townhouse fra 1810, innredet med over 100 år gammelt interiør. De typiske New York-murveggene og flammene i peisen er med på å skape en unik og hyggelig stemning. I tillegg er servicen topp og maten er fantastisk.

Uteliv

For å avslutte kvelden kan noen frekke drinker på en kul klubb eller takterrasse anbefales.

– Apotheke i Chinatown har eksistert i alle herrens år, med samme navn og lokale. Det har igjen blitt «the place to go» takket være restauranten Chinese Tuxedo som åpnet ved siden av og er en av byens hippeste restaurant for øyeblikket. De har nydelige drinker og god musikk, sier Viktoria Kvalsvik.

untitled link

Om du vil slå to fluer i en smekk og få med deg både vill utsikt og en tur til kule Williamsburg anbefaler Ada Martini at du stopper innom Westlight, tak-restauranten til hotellet William Vale.

– Dra dit for å nyte verdens beste Moscow Mule med en utsikt over hele byen. Oss «lokale» vet at du må ut av Manhattan for å nyte den beste utsikten. De har også god snacks her, deriblant trøffelfries. Perfekt!

Om du ikke er klar for å finne senga rett etter noen drinker finnes det selvsagt gode muligheter.

– Output i Williamsburg er en nedlagt fabrikk gjort om til danseklubb som spiller deep house. Tenk NYC-versjon av Blå i Oslo!

Føler du heller for å rulle hjem trenger det ikke bety at kvelden er slutt. Noe av det beste med New York er også at alt kan bli levert på døren.

– Insomnia Cookies serverer varme cookies og kan levere på døra helt frem til klokken tre på natta. For en godtegris som meg er det perfekt nattmat, avslutter Krohn.

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?