Fem destinasjoner vi drømmer om i 2016

På begynnelsen av året er det lov å drømme seg bort til fantastiske destinasjoner med strand, shopping og deilig mat. Her er reisemålene som topper MinMotes ønskeliste for 2016.

reisemål

KLASSIKER: Paris og Eiffeltårnet blir aldri feil. Foto: NTB Scanpix

reisemål

DEILIG: Glem OL - stranda i Rio de Janeiro er ti ganger bedre. Foto: NTB Scanpix

reisemål

LUKSURIØST: I Marokko på Fellah Hotel. Skjermdump Instagram: @fellah_hotel

reisemål

SPREK: Med denne bikinien eier du stranden i Rio. Skjermdump Instagram: @bluemanbrasil

reisemål

DIGG LUNSJ: På Frenchie To Go i Paris. Skjermdump Instagram: @savoureat

reisemål

NAMNAM: Dessert på Fellah Hotel i Marokko. Skjermdump Instagram: @fellah_hotel

Nå som vi er inne i et nytt år, har vi i MinMote begynt å drømme om hvor vi ville reist hvis vi kunne velge fra øverste hylle i 2016. For selv om vinter, snø (rettere sagt slaps) og kulde har sin sjarm, frister det relativt mye å booke inn en tur til en solseng i Marokko akkurat nå - eller kanskje Brasil?

Om du liker shopping bedre, er Paris, Tokyo og Køben fantastiske destinasjoner - og felles for alle stedene vi har ramset opp, er at mulighetene for digge måltider er store.

Se også våre guider til London, Berlin, Miami og St. Tropez.

Drøm deg bort sammen med oss til disse stedene:

Paris

DRØMMEKJØP: Jakke fra Isabel Marant Étoile hos Matchesfashion.com, 2765 kr. Foto: Produsenten
DRØMMEKJØP: Jakke fra Isabel Marant Étoile hos Matchesfashion.com, 2765 kr. Foto: Produsenten

Byen som ble rammet av et av Europas verste terrorangrep siden 2. verdenskrig i 13. november 2015, er fortsatt MinMotes ultimate favorittby.

Vi er enige om at vi vil tilbake for å spise croissant til frokost og shoppe på de små butikkene (og spare til et kjøp på Isabel Marant eller Maje) i le Marais. Vi vil også innom konseptbutikken Colette, hvor vi neppe har råd til noe, men turen er vel verdt glaningen på kreasjoner fra Erdel, Alaïa og Valentino.

Mellom slagene vil vi spise hummer-baguett på Frenchies To Go:

Etterpå vil vi gå over en av broene til øya Ïle de la Cité for å spise crêpes og drikke varm cider, og avslutte dagen med en fantastisk fransk middag.

Marrakech, Marokko

Man trenger ikke dra verden rundt for en eksotisk get-away, og til høsten drømmer vi om påfyll av sol og varme. Like utenfor den marokkanske hovedstaden. På dagene vil vi henge ved bassenget på fantastiske Fellah Hotel, som hylles av både Vogue og Condé Nast Traveller, mens vi sipper på digge juicer og spiser fra den økologiske menyen.

Fellah sies å være favorittdestinasjonen til moteeliten i Paris, så vi håper selvsagt å kapre solsengen ved siden av Caroline de Maigret sin.

På kveldene vil vi shoppe marokkansk keramikk, tekstiler og store fargerike vesker i den pulserende hovedstaden.

Sørg for å ikke miste brunfargen på veien hjem med disse tipsene.

Rio de Janeiro, Brasil

Det er stor fare for at flere av redaksjonens samboere planlegger en tur til Rio de Janeiro i forbindelse med et visst olympisk mesterskap i sommer. Det støtter vi selvsagt hundre prosent - så lenge vi får være med. Vi planlegger dog ikke å plage våre respektive med å bli med på kamper og denslags.

untitled link

Vi skal ligge på stranden med en kokosnøtt i hånden i bikini fra Lady Gaga-favoritten Blue Man som vi kjøper dag én, og hos interiørdesigneren Mucki vil vi ha fargerike puter som vi må ha med hjem, samme hvor mye baggasjeproblemer det vil by på.

Les også: Slik holder du på brunfargen lengst mulig

Tokyo, Japan

Den kanskje mest anerkjente reiseguiden kommer fra Loneley Planet, som hvert år spår de hotteste destinasjonene for det kommende året.

KLASSIKER: T-skjorte fra Comme des Garcons hos Tessabit.com, 705 kr. Foto: Produsenten
KLASSIKER: T-skjorte fra Comme des Garcons hos Tessabit.com, 705 kr. Foto: Produsenten

På førsteplass for 2016 står Botswana, men vi fikk også umidelbart lyst til å sjekke ut andreplassen Japan (ja, på grunn av shoppingen). Tokyo skal nemlig ha alt man kan tenke seg fra high end til vintage og selvsagt helt spesielle butikker med ting du ikke visste du ville ha får du så det.

Kort fortalt: Vi vil shoppe ville plagg og platåsko vi sikkert ikke tør bruke når vi kommer hjem!

Også vil vi selvsagt innom flagship-butikken til det japanske og Tokyo-baserte merket Comme des Garcons (nei, det er ikke fransk), som likker i Aoyama, Tokyos high fashion-distrikt.

MØNSTRET: Kjole fra Ganni, 1099 kr. Foto: Produsenten
MØNSTRET: Kjole fra Ganni, 1099 kr. Foto: Produsenten

København

En av de beste og koseligste shoppingdestinasjonene ligger faktisk ikke lenger unna enn Danmark. Vi vil shoppe dansk design på Ganni og Wood Wood, unike sneakers på Naked og luksusplagg på Holly Golightly før vi tar en raw-lunsj og en juice på Raw 42, eller en avocado-skive på Atelier September.

Deretter fortsetter shoppingen, denne gangen interiør, på Hay og Beau Marché, før det blir middag med tartar på den rimelige Hellstrøm-favoritten Manfreds. Pengene har vi jo nesten brukt opp på shopping!

Se flere København-tips i denne guiden!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?