Min Sommerdag: Vita og Wanda

TVILLINGER: Vita og Wanda både bor og jobber sammen.  Når de endelig kan ta seg ferie gjør de helst med hverandre.
TVILLINGER: Vita og Wanda både bor og jobber sammen. Når de endelig kan ta seg ferie gjør de helst med hverandre.

Tvillingene Vita og Wanda elsker Oslo-sommer, og trives aller best i hagen til mamma.

I spalten MinSommerdag tar vi en prat med inspirerende mennesker om deres sommerplaner, beste minner, skjønnhetsrutiner og favoritter.

Denne gangen har vi snakket med supertvillingene Vita og Wanda Mashadi, som gjennom våren har vært å se på «71 grader nord – team». TV-seerne fikk et godt innblikk i hvordan det er å være tvillinger på tur, og at stemningen ikke alltid nødvendigvis er på topp. Likevel er det på tur i hverandres selskap de har det aller hyggeligst.

– Det skal faktisk sies, at det er når vi først er på tur at vi har det hyggeligst sammen. Med unntak av «71 grader nord - team» da, haha.

Faktisk har de det så gøy på tur sammen at de trekker frem sommeren 2020 som deres beste sommerminne, da de dro på en skikkelig norgesferie sammen.

HYGGELIGST PÅ TUR: Til tross for at de ofte kan irritere hverandre, sier jentene at det er på tur de har det hyggeligst sammen.
HYGGELIGST PÅ TUR: Til tross for at de ofte kan irritere hverandre, sier jentene at det er på tur de har det hyggeligst sammen.

– Aller beste sommerminne er uten tvil den første korona-sommeren. Vi reiste vel rundt i Norge i nesten to måneder. Ikke i strekk da, men hjem noen dager, så ut på tur igjen. Sånn holdt vi på hele sommeren, sier Vita og fortsetter:

– Til tross for at korona er over, drømmer vi oss tilbake. Anbefaler VIRKELIG alle å ta seg en slik sommer. Vi gjorde det faktisk i fjor også, selv om det på en måte var lov å reise utenlands da. Rett og slett fordi vi elsket norgesferien året før.

– Hvordan ser denne sommeren ut for dere?

– Denne sommeren har vi faktisk ekstremt mye jobb, så vi har ingenting planlagt enda. Vi reiser nok på en velfortjent tur i slutten av juli starten av august, men ingenting er planlagt. Mange tenker sikkert nå at «dere kan jo bare jobbe fra hvor enn dere vil», men vi liker å være hjemme og holde fullt fokus på jobb og de prosjektene vi har, og lage best mulig innhold her hjemme, slik at når vi først får ferie, så kan vi koble ordentlig av.

Om det blir en aktiv sommer i ekte «71 grader nord»-stil, eller late dager i solen gjenstår og se.

– En kombinasjon ville jo vært helt prima! Vi er såpass heldige at vi alltid er to. I tillegg kan vi være spontane sammen, ettersom vi jobber og bor sammen. Vi er ikke avhengig av så mye planlegging og logistikk med andre mennesker hvis vi brått vil på tur eller ta oss ferie, sier Wanda til MinMote.

FORETREKKER LUKSUS: Selv om jentene er glad i turlivet, foretrekker de litt luksus på slutten av dagen.
FORETREKKER LUKSUS: Selv om jentene er glad i turlivet, foretrekker de litt luksus på slutten av dagen.

Dere har jo god erfaring med å sove i telt etter «71 grader nord – team». Blir det en telt-utflukt eller to i sommer?

– Altså, telt er jo helt nydelig. Men det skal sies at vi er aller mest fan av «glamping», så en telt-sommer blir det nok ikke. Hvis vi bestemmer oss for å dra på natur-utflukter, så gjør vi som vi vanligvis gjør; booker oss inn på hotell.

– Vi elsker kombinasjonen av tunge turer, og eventuelt litt «lyx» når turen er ferdig. Vi kan også bo for eksempel i en tretopp-hytte, eller andre spektakulære overnattinger, men telt blir nok ikke prioritert.

NORGESFERIE: Noen av jentenes beste sommerminner var da de reiste rundt på norgesferie sammen.
NORGESFERIE: Noen av jentenes beste sommerminner var da de reiste rundt på norgesferie sammen.

– Beste og verste med å være sammen på tur sammen over flere dager?

– Hahaha, si det du ... De beste er vel at vi kjenner hverandre såpass godt at vi ikke alltid underholde hverandre eller snakke sammen. Vi tåler at den ene trenger litt alenetid. Det verste er vel også nettopp det at vi kjenner hverandre såpass godt at alt kan irritere oss med hverandre, sier Wanda og fortsetter:

– Vi er flinke til å pirke på hverandre, og slenger ofte ut en kommentar i ny og ne. Men vi vet heldigvis at vi alltid ordner opp, så det er sjeldent dårlig stemning gjennom hele turen.

IRRITERER HVERANDRE: Tvillingene er flinke til å irritere hverandre og slenge ut kommentarer i ny og ne.
IRRITERER HVERANDRE: Tvillingene er flinke til å irritere hverandre og slenge ut kommentarer i ny og ne.

Hva ser dere mest frem til denne sommeren?

– Vi ser aller mest frem til å få de tre balkongene våre klare. I fjor sommer startet vi med renovering av leiligheten vi kjøpte oss. Vi ventet med uteområdene, da vi heller ville få alt inne på plass først, så nå er vi i full gang med uteområdene.

– Så snart har vi tre dødsfreshe balkonger, med sol hele dagen, som endelig kan brukes. Så vi gleder oss ekstremt til sene sommerkvelder her, med god mat, drikke, musikk og fine venner, til laaaangt på natt.

– Ta oss med på en typisk sommerdag for dere: Hvor er dere og når våkner dere?

– Da våkner vi nok rundt 06.00, drar enten på trening eller løper oss en mil. Så er det hjem for å lage en digg iskaffe eller smoothie. Dusje, slenge på en ansiktsmaske legge oss i solen på balkongen og sole oss. Ringe venner, høre hva som skjer. Rett og slett være litt spontane. Dra ut og spise en digg lunsj, ta det litt som det kommer. Dra ut og spise en middag med venner, så en tur på byen.

– Vi elsker jo sommer hjemme i Oslo når det først er fint vær hjemme, og det er det vi har vært vant til de siste årene, så det funker fint for oss. Det trenger ikke være så mye mer enn det som skal til for at dagen vår blir perfekt.

Har dere en morgenrutine dere kan ta oss med gjennom? Har dere en hudpleierutine? Hvordan ser morgenen ut?

– Vi har vår faste morgenrutine hver eneste dag. Vi står opp, vasker ansiktet med rens. Deretter påfører vi øyekrem, serum, en krem som inneholder fruktsyre, og deretter fukt og solfaktor. Mange steg, we know, men sånn har det blitt, og vi går faktisk ikke en eneste dag uten å gjennomføre rutinen! Deretter pusser vi tennene, og grer håret og fortsetter morgenstellet vårt.

Hva spiser dere til frokost?

– Frokost er vi ikke så gode på faktisk. Rett og slett fordi vi ofte står opp så tidlig og ikke har matlyst. Så det går enten i en hjemmelaget iskaffe eller smoothie, og er vi på farten på vei til trening eller et møte, drar vi med oss en Redbull, haha. Ikke det mest næringsrike måltidet, det vet vi.

– Hvor spiser dere helst lunsj?

– Til lunsj spiser vi helst på «Lett» fordi det er så digge salater. Ellers er vi på kontoret til managementet vårt, Plan-B, og spiser der. Der er det alltid enten taco, vafler, deilige supper og salat! Nam!

Hva står på menyen til middag?

– På middagsmenyen vår er det veldig variert. Vi har jo faste dager med matkasse som har gjort hverdagen og middagene våre så mye enklere. Vi spiser derfor ofte deilige pastaretter, vegetarretter, forskjellige varianter av taco og andre deilige middager. Ellers sier vi heller aldri nei til en meksikansk tacomiddag med nære venner.

– Hvordan ser det ultimate sommerantrekket ut?

– Det er enten en lett og deilig sommerkjole, eller en sikker vinner: shorts i en kul farge, en skjorte eller T-skjorte med store skuldre, chunky sandaler eller flipflops, toppet med en stor denimjakke eller en oversized blazer.

Hvilket plagg henter dere frem sommer etter sommer?

– Dressbukse! Den bruker jeg også gjerne gjennom sommeren om det er en litt kjølig dag eller kveld, men den er alltid sikker etter sommeren også, sier Vita.

– Strikkegenser eller -jakke. Også et plagg jeg bruker typ hele året, også på en litt kjølig sommerdag, men den er en sikker vinner i det sommeren nærmer seg over, forteller Wanda.

– Finnes det en skjult sommerperle der dere oppholder dere?

– Egentlig ikke, vi har jo mark i stumpen, så vi har ikke akkurat opplevd en liten perle som vi har fastsatt oss på. Men hagen til mamma er absolutt vår lille favoritt hver sommer. Vi sitter sammen på balkongen, hører fuglene kvitre og har de fine og koselige samtalene sammen med mamsen vår.

Hvilken parfyme bruker dere helst om sommeren?

– Hallo, vår egen «VAAG» selvsagt! Etter at vi lanserte vår egen parfyme i fjor sommer har vi helt seriøst ikke brukt noe annet. Den er med overalt.

– Og det beste med å bruke samme parfyme?

– Når vi låner klær av hverandre trenger vi ikke bekymre oss for at den andre tar på en annen duft enn vi selv bruker, for vi bruker jo samme!

Hva har dere på dere til en dag på stranden?

– Hmm, selvsagt en fin badedrakt eller bikini! Over den har vi en shorts og en skjorte over.

– Hvilken musikk har dere på ørene?

– Musikksmaken vår er jo åpenbart noe eget. Vennene våre hater smaken vår, men det går jo stort sett i listepop, og gamle hits fra 90- og tidlig 2000-tallet! «Rosa helikopter», Vengaboys med «Boom boom boom», og «Ketchup song», la oss aldri glemme.

KOBLER HELT AV: Vita og Wanda sier de begge foretrekker å koble helt av når de først tar seg ferie.
KOBLER HELT AV: Vita og Wanda sier de begge foretrekker å koble helt av når de først tar seg ferie. Copyright 2020. All rights reserved.

Dere skal på piknik med venner i parken. Hva har dere på dere?

– Enten en fin, lett og lang sommerkjole, typ silkekjolene fra Envelope. Ellers går det som regel i shortser i kule farger, skjorter eller T-skjorter, en blazer eller denimjakke som vi har med til kvelden kommer.

– Hva er pakket med i kurven?

– Vi pakker alltid med vann, parfyme, håndkrem, solkrem som man man huske, leppestift, lommebok, frukt og noe å spise på.

– Sommeren er jo ikke alltid bare solskinn. Hva gjør dere helst på en regnværsdag?

– Det deilige med regnværsdagene er at vi har en unnskyldning til å bare være hjemme. Rydde, vaske, ha hjemmespa og bare spise god mat og slappe av. Man blir jo alltid så rastløs når det er fint vær, og føler kanskje man alltid må være med på alt fordi det «endelig» er fint vær. Derfor er det så deilig når regnet kicker inn, for da man endelig en unnskyldning til å være hjemme.

– Har dere en serie dere er hektet på nå?

– Vi har ingen favorittserie, men vi sluker ALT av true crime serier som er der ute. Vi er faktisk helt besatt, haha.

5 kjappe:

– Bikini eller badedrakt?

Vita: Bikini, det gir mindre skille.

Wanda: Badedrakt.

– Soloppgang eller solnedgang?

Vita: Solnedgang

Wanda: Soloppgang

– Strand- eller bassenglivet?

Vita: Strand

Wanda: Strand

– En god bok i solen eller aktiv topptur?

Vita: Aktiv topptur

Wanda: Aktiv topptur

– Heels eller flip flops?

Vita: Flip flops

Wanda: Flip flops

Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Hvordan var din opplevelse i dag?